Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Να, γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε...Να, γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε...

Γιατί, αύριο που θα είναι όλα χιονισμένα εμείς θα το απολαμβάνουμε, την ώρα που υπάρχουν χιλιάδες άστεγοι,

γιατί, όταν ένας συνάνθρωπος μας ψάχνει στον κάδο σκουπιδιών για τροφή τον λοξοκοιτάμε και επιταχύνουμε το βήμα μας,

γιατί, ευαισθητοποιούμαστε μόνο όταν είναι να «σωθούμε» και όχι όταν πρέπει να «σώσουμε»,

γιατί, πιστεύουμε ότι δεν θα έβρει το κακό ποτέ εμάς,

γιατί ακόμη πιστεύουμε ότι υπάρχει καλή κοινωνία με κακούς πολιτικούς,

Financial Times: Ο ελληνικός παράγοντας στην "σκακιέρα" του Ιράν

Οι Financial Times δημοσιεύουν ένα σενάριο εμπλοκής της Ελλάδας στη διαμάχη του Ιράν με την Ευρώπη, ως ''χειρουργική'' αντίδραση στο πετρελαικό εμπάργκο.


Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο ''Ο ελληνικός παράγοντας στην "σκακιέρα" του Ιράν,

''

Το Ιράν, «μαέστρος» της ριψοκίνδυνης γεωστρατηγικής πολιτικής, έχει αφήσει τις αγορές πετρελαίου να αναρωτιούνται.

Υπάρχει πιθανότητα, που διαρκώς αυξάνεται, να εμπλακεί η Ελλάδα στην διαμάχη της Τεχεράνης με την Ευρώπη, με σοβαρές επιπτώσεις.Διαβάστε περισσότερα...

ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Μείζον πολιτικό ζήτημα δημιουργήθηκε προ ημερών με αφορμή την αρχική παραίτηση των δυο οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, επιφορτισμένων να διαχειρίζονται το οικονομικό έγκλημα και οι οποίοι δήλωσαν πως: «δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ΄ υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε, δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμπήθρα του Σιλωάμ, για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».

Ανεβαίνει η ένταση στα Φώκλαντς

Το πιο εξελιγμένο πολεμικό πλοίο της στέλνει στα Φώκλαντς τις επόμενες εβδομάδες σε μια ένδειξη της αποφασιστικότητας της Βρετανίας για την προστασία των νησιών από οποιαδήποτε προσπάθεια της Αργεντινής για να εισβάλει.

Το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η αποστολή του HMS Dauntless, αναμένεται στα τέλη Μαρτίου, και αποτελεί κλιμάκωση στην ένταση μεταξύ Λονδίνου και Μπουένος Άιρες για την κυριότητα των νησιών. Το σύστημα Viper επί του Dauntless καθιστά πολύ δύσκολη οποιαδήποτε αεροπορική επιδρομή των Αργεντινών. Η Αργεντινή έχει εντείνει τη πίεση της για την κυριαρχία των νησιών τις τελευταίες εβδομάδες με τις διαδηλώσεις έξω από τη βρετανική πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες να είναι καθημερινές.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι Γερμανικές Εκτελέσεις


Σαράντος Ι. Καργάκος (Ιστορικός - Συγγραφέας)
Απέφευγα για λόγους προσωπικής ευαισθησίας (έχουμε κι εμείς βέβαια τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας!) ν’ αναφερθώ στο περιβόητο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Ήμουν εξήμισυ ετών όταν ανήμερα σχεδόν του Αγίου Νικολάου του 1943 οι Γερμανοί πηγαίνανε για σκοτωμό τ’ αδέρφια του πατέρα μου. Η μάνα μου λέει πως με κρατούσε από το χέρι. Πέρασε το αυτοκίνητο με τους μελλοθάνατους από μπροστά μας, ο μικρός θείος μου που ήταν δεν ήταν 30 ετών, σήκωσε το χέρι και μας χαιρέτισε μ’ ένα πικρό χαμόγελο.

Ανάλυση: Το ενεργειακό παιχνίδι στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο


Δρ. Θεόδωρος Τσακίρης
Η απρόσμενη ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ στην Αίγυπτο σε συνδυασμό με τις δραματικές προκλήσεις της μεταπολεμικής ανασυγκρότησης της Λιβύης και τη δομική αποσταθεροποίηση του Μπαχρέιν, της Υεμένης και της Συρίας, έχουν δημιουργήσει έναν εντελώς νέο παράγοντα πολιτικού ρίσκου αναφορικά με την παραγωγή και εξαγωγή υδρογονανθράκων στην πιο ασταθή και ενεργειακά πλούσια περιοχή του κόσμου μια περιοχή η οποία τυχαίνει να περιέχει περίπου τα 2/3 των βεβαιωμένων παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου και περίπου το 50% των εγνωσμένων αποθεμάτων φυσικού αερίου του πλανήτη. [1]
Μολονότι υπάρχουν ακόμη πολλοί άγνωστοι παράγοντες σχετικά με το βάθος και τη διάρκεια της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης», «Αραβικής Εξέγερσης» ή «Αραβικής Αναγέννησης» - ανάλογα με την εκάστοτε υποκειμενική θεώρηση των πραγμάτων- έχει καταστεί σαφές ότι υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των μορφών των πολιτικών ανακατατάξεων που εκδηλώθηκαν στο εσωτερικό των αραβικών καθεστώτων και το επίπεδο της αντίστοιχης τρωτότητας των καθεστώτων αυτών στις εγχώριες εξεγέρσεις.

ΗΠΑ: «Δεν μπορούμε να πλήξουμε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν»

Η μεγαλύτερη συμβατική βόμβα στο αμερικανικό οπλοστάσιο, σχεδιασμένη να διαπερνά δεκάδες μέτρα τσιμέντου, πετρώματος ή ατσαλιού, δεν μπορεί να καταστρέψει τις νέες, ενισχυμένες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, παραδέχεται ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίο Πανέτα.

Σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ο Πανέτα αναφέρει ότι η διατρητική βόμβα MOP, βάρους 13,6 τόνων, θα πρέπει να βελτιωθεί ώστε να διεισδύει ακόμα βαθύτερα στο έδαφος πριν τελικά εκραγεί. «Ακόμα προσπαθούμε να αναπτύξουμε μια τέτοια βόμβα» δηλώνει ο Πανέτα.

Διαβάστε περισσότερα...

Βόλφγκανγκ Στρέεκ: «Ολοι ήξεραν, κυρίως η Golman Sachs»

«Ο Βορράς είναι αποφασισμένος να αποτρέψει τη χρεοκοπία της Ελλάδας για να προστατεύσει το δικό του χρηματοπιστωτικό σύστημα» εκτιμά, μιλώντας αποκλειστικά στο «Βήμα», ο Βόλφγκανγκ Στρέεκ (στη φωτογραφία δεξιά), διακεκριμένος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και διευθυντής του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ για τη Μελέτη των Κοινωνιών στη Γερμανία. Δηλώνει σίγουρος ότι «όλοι ήξεραν» τι συνέβαινε με τον ευρωπαϊκό νότο: κυβερνήσεις, ΔΝΤ και, κυρίως, η Golman Sachs. Και τονίζει ότι «μόνον η ανάπτυξη, η διαγραφή χρεών ή η χρεοκοπία μπορούν να επιλύσουν το υπερβολικό δημόσιο χρέος, όχι η λιτότητα». 

Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχουν «θερμά» επεισόδια, παρά μόνο πόλεμος!


Τα λεγόμενα και «θερμά» επεισόδια έγιναν ευρύτερα γνωστά στους Έλληνες μετά τη νύχτα της κρίσης στα Ίμια σαν σήμερα το 1996. Μια νύχτα ντροπιαστική για τη χώρα και όλους τους Έλληνες από πολλές απόψεις. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς εκείνο αλλά και τα προηγούμενα του βράδια; Τα ΜΜΕ να μεταδίδουν ζωντανά την αναχώρηση των πολεμικών πλοίων από το Ναύσταθμο, λες και δεν επρόκειτο για στρατιωτική επιχείρηση αλλά για σαπουνόπερα;

Το «ευχαριστώ» στους Αμερικανούς του τότε Έλληνα Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, που συνεχίζει μέχρι και σήμερα σε ομιλίες του να ντροπιάζει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, δηλώνοντας - πριν μερικές μέρες μάλιστα - ότι ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος δεν θα κρατούσε περισσότερο από 2-3 ώρες, με συνέπεια ο τουρκικός τύπος εδώ και μία βδομάδα να γελά μαζί μας;

Αθλητές της Εθνικής Ελλάδας αγκαλιασμένοι με τον Έντι Ράμα!

Ο αρχηγός του Αλβανικού Σοσιαλιστικού κόμματος Έντι Ράμα, παρουσίασε το βιβλίο του στην Αθήνα. Αξιοσημείωτο γεγονός η παρουσία Βορειοηπειρωτών, περισσότερων σε αριθμό από τους Αλβανούς.

Άλλωστε, όπως γράφουν τα «Βορειοηπειρωτικά εκείνος που ενημέρωνε μέσω sms για την εκδήλωση ήταν ο Βορειοηπειρώτης, Αναστάση Μουράτη, ενώ είναι γνωστό ότι τα κυριότερα στελέχη του Αθηναϊκού παραρτήματος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας είναι εξίσου Βορειοηπειρώτες. Δεν γνωρίζουμε αν στην παρουσίαση βρέθηκε κάποιος "χριστιανός" να ρωτήσει τον Ράμα για το ανθελληνικό αμόκ και τα φλερτς με τους εθνικιστές τις Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας που έχει ξεκινήσει τελευταία. Το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ίμια: 31 Ιανουαρίου 1996

Τα Ύμια, ο Σημίτης, ο Πάγκαλος και οι Αμερικανοί

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Σαν χθες θυμάμαι την τελευταία εμφάνιση του Ανδρέα Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης του 1995. Είχε μιλήσει για τους κινδύνους, τις περιπέτειες και όσα επρόκειτο να συμβούν στην Ελλάδα. Η στρατιωτική και η διπλωματική ηγεσία ήταν ενημερωμένες για όσα ετοίμαζε το τουρκικό πολιτικο-στρατιωτικό κατεστημένο με την έγκριση της τότε πρωθυπουργού κ. Τανσού Τσιλέρ.
Ο τότε αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στρατηγός Ισμαήλ Χακί Καρανταγί ήταν ο άνθρωπος – κλειδί πίσω από το μελετημένο σχέδιο ανατροπής του status quo στην περιοχή. Η κ. Τσιλέρ έδινε με την παρουσία της την πολιτική νομιμοποίηση μιας ενέργειας που θα μπορούσε να ξεκινήσει από το Αιγαίο και να προκαλέσει αλλαγές στην ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Η Αθήνα δεν είχε πυγμή και σοβαρότητα να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Πρέσβης Κ.Στοφορόπουλος: "Βαδίζουμε σε ολέθριο δρόμο στα εθνικά μας θέματα"

Βαδίζουμε σε ολέθριο κατήφορο στα εθνικά μας θέματα.Όταν η διαπίστωση αυτή γίνεται από έναν άνθρωπο όπως ο πρέσβης Κ.Στοφορόπουλος,έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Ο πρέσβης εξέφρασε αυτή την άποψη μιλώντας στη πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που οργάνωσαν ο ΣΥΣΜΕΔ, η ΚΕΘΑ και ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ με θέμα: «Η κρίση και οι επιπτώσεις στην εθνική άμυνα με φόντο τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο». 

Κατά τον Κ. Στοφορόπουλο αν και η απειλή είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στο μέλλον, η χωρα βαδίζει ήδη σε ένα «ολέθριο κατήφορο» παραχωρήσεων, τόσο στη Θράκη και στο Αιγαίο, όσο και την Κύπρο. Διαβάστε περισσότερα...

"Βγάλε τον σκασμό και ξέχνα τις κυρώσεις σε Γερμανία - Γαλλία"


Με τη Γερμανία να έχει παραβεί τους κανόνες του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2003, ο Allan Little του BBC θέτει το ερώτημα εάν αποτέλεσε το κακό παράδειγμα για την Ευρωζώνη.
Εκτιμά μάλιστα πως η πραγματική απάντηση για την έναρξη της κρίσης που πλήττει την Ευρώπη δεν βρίσκεται στην Ελλάδα ή την Ιταλία αλλά πιο βόρεια.
Αφού σημειώνει πως δεν ήταν οι νότιες χώρες - μέλη της Ευρωζώνης που βύθισαν πρώτες το ενιαίο νόμισμα σε κρίση, ρίχνει στη Γερμανία την ευθύνη για παραβίαση του Συμφώνου Σταθερότητας.

Η Μόσχα στηρίζει τις θέσεις της Κύπρου

Την αντίθεσή της στη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό τον Μάιο, χωρίς τα δύο μέρη καταλήξουν σε συμφωνία για τις εσωτερικές πτυχές, καθώς και τη διαφωνία της στην επιβολή επιδιαιτησίας και ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων, εξέφρασε η Ρωσική Ομοσπονδία.Σε παρέμβασή της στο Κυπριακό μετά και την τριμερή συνάντηση στο Greentree, η Μόσχα, δια του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, δηλώνει ότι παρά την έλλειψη εμφανούς σύγκλισης σε μια σειρά πτυχών οι δυνατότητες της διαπραγματευτικής διαδικασίας δεν εξαντλήθηκαν πλήρως ούτε και το σημαντικό δυναμικό της αποστολής καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Διαβάστε περισσότερα...

Λ. Πανέτα: Μέσα σε 12 μήνες το Ιράν μπορεί να έχει πυρηνικό όπλο


Το Ιράν θα μπορούσε να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο μέσα σε διάστημα 12 μηνών, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα.
«Η Τεχεράνη θα χρειαστεί ωστόσο δύο έως τρία χρόνια για να βρει έναν τρόπο για την ανάπτυξή του», είπε ο Πανέτα σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή «60 Minutes»που προβλήθηκε χθες βράδυ.

«Οι ΗΠΑ και ο πρόεδρος έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμούν το Ιράν να αναπτύξει πυρηνικό όπλο», είπε ο υπουργός Άμυνας ο οποίος υπηρέτησε ως διευθυντής της CIA από το 2009 έως το 2011. «Αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή για εμάς και είναι επίσης κόκκινη γραμμή για τους Ισραηλινούς, συνεπώς εδώ μοιραζόμαστε έναν κοινό στόχο».

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Ο Ερντογάν δεν τολμά να «λυτρωθεί» από τη γενοκτονία των Αρμενίων

«Σαρκοζί, Σατανά!» ήταν ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας «Sozcu» την επομένη της ψηφοφορίας στη γαλλική Γερουσία με την οποία ποινικοποιήθηκε η άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρά το πρόβλημα εικόνας που δημιουργεί διεθνώς στην Τουρκία, η σφαγή παραμένει ταμπού για τους περισσότερους Τούρκους. 
Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν τολμά να «λυτρωθεί». Δηλαδή να απαλλαχθεί από το βάρος του φοβερού ιστορικού εγκλήματος, να το «φορτώσει» στους διεφθαρμένους Οθωμανούς τους οποίους ανέτρεψαν οι Νεότουρκοι και ο Κεμάλ, και τελικά να πυροδοτήσει μια διαδικασία εθνικής αυτογνωσίας όπως αυτή της μεταπολεμικής Γερμανίας για τα ναζιστικά εγκλήματα. 
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ρωσία καταδικάζει το πάγωμα αποστολής Αράβων παρατηρητών στη Συρία

Η Ρωσία καταδίκασε σήμερα την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου να παγώσει την αποστολή των Αράβων παρατηρητών στη Συρία εξαιτίας της κλιμάκωσης της βίας τις τελευταίες ημέρες στη χώρα αυτή.

«Θα θέλαμε να γνωρίζουμε γιατί αντιμετωπίζουν με τον τρόπο αυτόν ένα τόσο χρήσιμο εργαλείο. Θα υποστήριζα αντίθετα μια αύξηση του αριθμού των παρατηρητών», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια επίσκεψής του στο Μπρουνέι, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιτάρ-Τας.

Διαβάστε περισσότερα...

Μιχάλης Ιγνατίου: Αλλαγή πορείας τώρα στο Κυπριακό


Η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει ούτε καν την παραμικρή σκέψη για άλλα θέματα που αφορούν την Ελλάδα, πόσω μάλλον το πρόβλημα της Κύπρου, το οποίο στο μυαλό της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού «σέρνεται» άλυτο εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, πριν ακόμα από την αμερικανοσχεδιασμένη τουρκική εισβολή. Είναι λογικό να μην υπάρχει χώρος στις εφημερίδες ούτε για τις κρίσιμες συνομιλίες του Greentree, που ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη με απόλυτο αδιέξοδο, παρά τις ύποπτες προσπάθειες του γενικού γραμματέα Μπαν Κι Μουν να «πιστοποιήσει» πρόοδο.
Η κατάληξη ήταν αρνητική και η διαπίστωση των πάντων, που κρύβουν με αλήτικο τρόπο οι Βρετανοί, είναι ότι η τουρκική πλευρά δεν υποχωρεί ούτε έναν πόντο από τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής.

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Άρθρο πρόκληση: "Μια ώρα θα κρατήσει ο πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας"

Πρόκειται για άρθρο πρόκληση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Μιλιέτ, η οποία κυκλοφορεί στη Θράκη.Το υπογράφει ο Τζεγκίζ Ομέρ, ο οποίος μας …πληροφορεί με θράσος και αλαζονεία ότι δεν θα διαρκούσε ούτε “δυο-τρεις ώρες”, όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, που ως γνωστόν είχε διαχειριστεί τη κρίση στα Ίμια. Τόσο ισχυρό θεωρεί το τουρκικό στρατό ο κ.Ομέρ. Γράφει στο περισπούδαστο άρθρο του, όπως το ανασημοσιεύουν τα tourkikanea.gr:

“Στην πραγματικότητα τα λόγια του Σημίτη και του Κον-Μπεντίτ είναι ιστορικά. Τα άτομα αυτά καθώς προέρχονται μέσα από το σύστημα και το ξέρουν πολύ καλά, υπό κάποια έννοια αποκάλυψαν το παρόν παγκόσμιο σύστημα, και περιέγραψαν με τον πιο απλό τρόπο πως δουλεύει. Ο Σημίτης κατά την γνώμη μου είναι πολύ ρεαλιστής, αλλά η κουβέντα του πως σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου αυτός θα διαρκούσε 2-3 ώρες, θα προκαλέσει τον θυμό των ομογενών του και ιδιαίτερα των ακραίων εθνικιστών.Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε το έγγραφο-σοκ με το οποίο οι Γερμανοί ζητούν τα "κλειδιά της χώρας" μας!

Ζητάνε τα “κλειδιά της χώρας” οι Γερμανοί,ξεπερνώντας πλέον κάθε όριο! Έγγραφο που αποκαλύπτουν οι Financial Times αποδεικνύει ότι η Γερμανία θέλει η Ελλάδα να εκχωρήσει την κυριαρχία της στη δημοσιονομική της πολιτική, σε έναν Ευρωπαίο επίτροπο πριν επωφεληθεί από ένα δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ένας επίτροπος που θα οριστεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης θα μπορεί να ασκεί βέτο σε αποφάσεις επί των δημοσιονομικών που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.

Οπως σχολιάζει το δημοσίευμα, σε μια «πρωτοφανή επέκταση του ελέγχου της ΕΕ επί ενός κράτους μέλους», ο δημοσιονομικός επίτροπος θα είχε την εξουσία άσκησης βέτο επί αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, εφόσον αυτές δεν συνάδουν με τους στόχους που θέτουν οι διεθνείς πιστωτές. Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Περί Προφητειών...


Λουκάς ΔΣυμπεράς

Κάποτε τα περί προφητειών είχαν μερική ανταπόκριση ενώ διαδίδονταν από ορισμένα κυρίως θρησκευτικού χαρακτήρα blogs την ώρα που σήμερα τα δημοσιεύουν μέχρι και οι εφημερίδες, ενώ ορισμένες από αυτές τις προσφέρουν και δωρεάν ως CD δώρο.

Δεν θα εξετάσω αν έχουν βάση τα όσα δημοσιεύονται περί των προφητειών, ούτε θα μπω στη διαδικασία να τις κρίνω θετικά ή αρνητικά και αυτό γιατί αφενός είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και αφετέρου στην παρούσα φάση επιβεβαιώνονται σε μεγάλο βαθμό. 


Ωστόσο για να επιβεβαιωθούν και πλήρως θα θυμίσω κάτι:


Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Σ.Ο.Κ.: Στρατηγική Ομάδα Κρούσης

ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ

Η Ελλάδα χρειάζεται μια Στρατηγική Ομάδα Κρούσης. Μπορεί αυτή η έκφραση να ξαφνιάσει ακόμα και τους ειδικούς των ενόπλων δυνάμεων, διότι το δεύτερο σκέλος αφορά συνήθως το τακτικό επίπεδο.  Η εξήγηση είναι απλή, το πρώτο σκέλος δεν επαρκεί. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μόνο ένα  think tank. Κι ο λόγος είναι ότι το θεωρητικό είναι ανίκανο ν’ αλλάξει τις καταστάσεις και σίγουρα τα δεδομένα που απασχολούν το λαό μας. 

Η Στρατηγική σκέψη είναι απαραίτητη, όπως και ο στρατηγικός σχεδιασμός, αλλά πρέπει να υποστηριχτούν και από τη στρατηγική διαχείριση της κρίσης. Με άλλα λόγια, όλα αυτά είναι απλώς ιδέες όσο δεν υπάρχουν υλοποιήσεις. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ομάδα κρούσης. Από την άλλη πλευρά, κινήσεις σε τοπικό επίπεδο δίχως στρατηγική ακόμα και αν είναι αποτελεσματικές δεν εξασφαλίζουν τίποτα σε ολικό επίπεδο. 

Διαβάστε περισσότερα...

Διάβημα στα Σκόπια για την αψίδα με τον Ηλιο της Βεργίνας

Σε διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προέβη η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια, πρέσβης Αλ. Παπαδοπούλου, με αφορμή την ανέγερση αψίδας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, στην οποία απεικονίζεται, μεταξύ άλλων, ο Ήλιος της Βεργίνας. Απεικονίζονται, επίσης, παραστάσεις αλυτρωτικού περιεχομένου, κατά παράβαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και της αρχής της καλής γειτονίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η κ. Παπαδοπούλου διαμαρτυρήθηκε για τη συνεχιζόμενη, με διάφορες ενέργειες, πολιτική διαστρέβλωσης της ιστορικής πραγματικότητας, που στρέφεται εναντίον της Ελλάδος και άλλων γειτονικών χωρών.


Διαβάστε περισσότερα...

Κούρδοι φοιτητές εκπαιδεύονται απο το PKK στα κατεχόμεναΤην έντονη ανησυχία της Τουρκίας και των κατεχομένων προκαλούν πληροφορίες οι οποίες διέρρευσαν σήμερα στην τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, και αφορούν την εκπαίδευση Κούρδων φοιτητών στον ανορθόδοξο πόλεμο σε περιοχή του Πενταδακτύλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μετά τα επεισόδια μεταξύ Κούρδων φοιτητών και Τούρκων εθνικιστών τον περασμένο Οκτώβριο, οι αρχές του ψευδοκράτους προχώρησαν στην απέλαση έξι φοιτητών λίγο μετά τη σύλληψη τους. Παρόλα αυτά, άλλοι δεκαέξι για τους οποίους υπήρχε ένταλμα σύλληψης, μέχρι σήμερα δεν εντοπίστηκαν.

Πούτιν: Κίνδυνος από τον εθνικισμό των μειονοτήτων

Σε άρθρο του στην Nezavisimaya Gazeta ο νυν πρωθυπουργός και υποψήφιος Πρόεδρος της Ρωσίας επισημαίνει τον κίνδυνο από τον εθνικισμό των μειονοτήτων, σε μία περίοδο που η Δύση ανατρέπει μία σειρά από καθεστώτα χρησιμοποιώντας μειονότητες, εθνικές ή θρησκευτικές, στην Αφρική και την Μέση Ανατολή.

«Όταν κατέρρευσε η χώρα (η ΕΣΣΔ), βρεθήκαμε στο χείλος, ακόμη και πέρα από αυτό, ενός εμφυλίου», λέει ο Πούτιν. «Με τεράστια προσπάθεια και θυσίες αντιμετωπίσαμε αυτές τις φωτιές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έσβησαν», προειδοποιεί, στο δεύτερο από μία σειρά κειμένων στην εφημερίδα, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις του ενόψει των προεδρικών εκλογών στις 4 Μαρτίου.

Ο κ. Χριστιανόπουλος σε εκπομπή του ΣΚΑΪ - Αξίζει να το δείτε!


Eυχαριστώ την φίλη μου την Ελπινίκη για το βίντεο

Θα μας φάει η μπόχα στην αρχή αλλά μετά θα έρθει ο φρέσκος αέρας


Είμαστε πολλοί και κάθε μέρα που περνάει γινόμαστε ολοένα και περισσότεροι. Καταρρέει το υπάρχων πολιτικό σύστημα και όπως είπε και ο φίλος μου Historian σε σχόλιό του - εδώ - έσπασε ο οχετός πατριώτες, θα μας φάει η μπόχα στην αρχή μετά όμως θα επικρατήσει ο φρέσκος αέρας της Νέας Ελλάδας που θα γεννηθεί.

Προσωπική μου άποψη. Μην στιγματίζετε κανένα κόμμα (πολιτικό σχηματισμό) και εξετάστε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Ψηφίστε τους ΕΛΛΗΝΕΣ και ας ανήκουν και εγώ δεν ξέρω που. Αρκεί να είναι ΕΛΛΗΝΕΣ. Εξετάστε τη διαδρομή τους και αφήστε την ταμπέλα. Ο εκσυγχρονισμός μας κατέστρεψε, αυτός θα μας ξαναφέρει πίσω, αρκεί να τον διαχειριστούμε ΕΜΕΙΣ με σύνεση αυτήν τη φορά. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΟ, ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ. Αρκεί να κόψουμε να βλέπουμε ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ και να ανοίξει το ΜΥΑΛΟ μας. Δεν είναι μόνο για εμάς. Πρωτίστως είναι για τους ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ. Αυτούς που έρχονται. Κάντε το ΤΩΡΑ ώστε να μην μας χαρακτηρίσει η ΙΣΤΟΡΙΑ (που είναι αθάνατη) ως τη γενιά της ΧΑΖΟΜΑΡΑΣ και του ΛΑΘΟΥΣ που ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕ όλες τις επόμενες γενιές.

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Μουσουλμάνοι φοροφυγάδες - Αποκαλυπτική η λίστα για τη μειονότητα στη Θράκη

Γράφει η Λιάνα Μυστακίδου
Οι δημοσιογράφοι της Ιστοσελίδας Haberturk κάθισαν και διάβασαν διεξοδικά τον μακρύ κατάλογο των 4.152 οφειλετών του  ελληνικού δημοσίου. Εντόπισαν ανάμεσα στα ονόματα και 37 Μουσουλμάνους της Δ. Θράκης που οφείλουν συνολικά  27 εκ. ευρώ.  

Οι τρεις μεγαλύτεροι οφειλέτες είναι οι Meral Orter (7,6 εκ.),  Muhammed Demirci  (5,3) και Ahmet Sehata (5,04). Ασφαλώς το γεγονός αυτό εντυπωσίασε τους συναδέλφους και για αυτό το επεσήμαναν. Εμάς πέρα από τον εντυπωσιασμό μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε μερικές διαπιστώσεις.  

Πρώτα από όλα καταρρίπτεται ο μύθος της «καταπιεσμένης» μειονότητας που  δεν μπορεί να καρπωθεί τα οφέλη των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών. Διαβάστε περισσότερα...

Τι είπε σε "κλειστή" συνάντηση ο μακροβιότερος Διευθυντής της National Security Agency Πτέραρχος εα Μάικ Χέυντεν


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΠΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

*Η ΜΗ-ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΘΕΜΑ. ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΙΡΑΝ-Β,ΚΟΡΕΑ.

*ΕΙΠΕ ΟΤΙ 3 ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ…ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ. Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ, Η ΚΙΝΑ ΣΤΗΝ Β.ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ…

*ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ (αυτό θα έλεγα υποστηρίζει την επί χρόνια μου θέση ότι μόνο οι ΗΠΑ στον πλανήτη έχουν τέτοιες δυνατότητες, ΕΝΝΟΩ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΌ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ).

Αναμένοντας τα απροσδόκητα; Μήπως τα βρούμε μπροστά μας;


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΡΕΥΣΤΕΣ. ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΠΛΑ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ….

*Ο ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.

* ΗΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΥΠΕΡΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.

*ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ…


Διαβάστε περισσότερα...

Αρμένιοι βάφτισαν το μωρό τους Σαρκοζί


Ένα ζευγάρι Αρμενίων ονόμασε σήμερα το μωρό του «Σαρκοζί» για να τιμήσει τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί μετά την οριστική υιοθέτηση από το γαλλικό κοινοβούλιο ενός νόμου που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς.

«Θα δίναμε στο παιδί το όνομα του παππού του, όμως μετά την επικύρωση από τη γαλλική γερουσία αυτού του νόμου παρά τις απειλές των Τούρκων αποφασίσαμε να το ονομάσουμε προς τιμή του γάλλου προέδρου, αυτού του γενναίου άνδρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η γιαγιά του αγοριού, Αλβάρντ Μανουκιάν.

«Μακάρι το παιδί μας, ο Σαρκοζί Αβετισιάν, να γίνει ένας άνδρας τόσο γενναίος και δίκαιος», όσο ο γάλλος πρόεδρος, πρόσθεσε.

Για το «αύριο» των ΗΠΑ μίλησε ο Ομπάμα


Τις επιδιώξεις και προτεραιτότητές του σχετικά με την οικονομική πολιτική των ΗΠΑ ανακοίνωσε ο πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και την ικανοποίηση του σχετικά με τις εξελίξεις σε ξένες χώρες, όπου οι ΗΠΑ είχαν ενεργό συμμετοχή.
Ο Αμερικανός πρόεδρος στο πλαίσιο της ομιλίας του ενώπιον του Κογκρέσου, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του τόσο για την απομάκρυνση των Αμερικανών στρατιωτών από το Ιράκ όσο και για το γεγονός ότι ο Μπιν Λάντεν δεν είναι πλέον πρόβλημα για τις ΗΠΑ, πρότεινε το 1/2 της εξοικονόμησης των χρημάτων από το τέλος της πολεμικής εμπλοκής στο Ιράκ και το Αφγανιστάν να διοχετευτούν σε έργα υποδομής της χώρας.

Αφού τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τις προσπάθειές τους να αποτρέψουν το Ιράν από τη δημιουργία πυρηνικού οπλοστασίου, δήλωσε ότι προτίθεται να επιβάλλει ελάχιστο φορολογικό συντελεστή της τάξης του 30% στο εισόδημα των εκατομμυριούχων και να δημιουργήσει ειδική επιτροπή οικονομικού εγκλήματος.

Ένταση προσπαθεί να δημιουργήσει η Hurriyet ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία

Με σημερινό δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα HURRIYET, μερικές ημέρες πριν την θλιβερή επέτειο των Ιμίων, προσπαθεί να δημιουργήσει νέα ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα - Τουρκία.

Σε μετάφραση που έχει κάνει η ιστοσελίδα tourkikanea.gr γράφει:

“Σήμερα το πρωί ελληνικό πλοίο του Λιμενικού που συνόδευε Έλληνες ψαράδες μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα στις βραχονησίδες Ίμια στα ανοιχτά του δήμου Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ. Το ελληνικό πλοίο του λιμενικού που έφτασε μέχρι το νησί Τσαβούς στα δύο μίλια από το Γκιουμουσλούκ, πέρασε μπροστά από ένα τουρκικό αλιευτικό εμποδίζοντας το να κινηθεί προς το Τουργκούτρέις. Οκτώ ελληνικά αλιευτικά ήρθαν τις πρωινές ώρες για κυνήγι τσιπούρας στις βραχονησίδες Ίμια.

Νετανιάχου: «Πρέπει να τελειώνουμε το συντομότερο δυνατόν με το Ιράν»


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ισραηλινής εφημερίδας DEBKA ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση “Ιράν” και κρατά μυστικά τα χαρτιά του ακόμη και από τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης του. Με τον μόνο που έχει επαφές και τον ενημερώνει για ορισμένα πλάνα του είναι ο υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ.

«Το Ιράν είναι αποφασισμένο να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα. Όσο το γρηγορότερο επιχειρήσουμε εναντίον του, τόσο το καλύτερο για εμάς», φέρεται να επισήμανε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στις 19 Ιανουαρίου στον Αμερικανό  Αρχηγό του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, Στρατηγό Ντέμπσεϊ.

Συνέντευξη του κυρίου Νίκου Λυγερού στην εκπομπή της κυρίας Αλεξάκη "Casus belli"


Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Λυγερό. Με τιμά ιδιαιτέρως η συνεργασία και η διαδικτυακή μας φιλία.
Λεπτά: 17.20 - 18.30 (17.58)
Λουκάς

Από τους στρατηγούς στη πολιτική δικτατορία του ήπιου Ισλάμ

Του Χρήστου Μηνάγια


Τούρκοι αναλυτές θεωρούν ότι με την ανακριτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφορικά με τα πραξικοπήματα και τις παρεμβάσεις του στρατού στην πολιτική ζωή της χώρας, άρχισε να δημιουργείται η εντύπωση ότι επιχειρείται μια αντιπαράθεση προς τον ατατουρκισμό. Επιπρόσθετα δε, οι εν λόγω αναλυτές προειδοποιούν τον πρωθυπουργό Ερντογάν ότι αυτό αποτελεί μια κενή περιεχομένου αμφισβήτηση και αντιδικία που προσβάλει, ταπεινώνει και εξυβρίζει άμεσα την μνήμη του Ατατούρκ.

Η Τουρκική κοινή γνώμη, ενώ έχει αντιληφθεί τις προθέσεις του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ για τη δημιουργία μιας συντηρητικής Τουρκίας, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στήριξε τον Ερντογάν. Ωστόσο, είναι αντίθετη και θα αντιδράσει δυναμικά στην ιδέα εγκαθίδρυσης ενός θεοκρατικού συστήματος διακυβέρνησης της χώρας. Για το θέμα αυτό, ο Τούρκος δημοσιογράφος Mehmet Ali Birand, o οποίος με την αρθρογραφία του στήριξε τις μεταρρυθμίσεις του ισλαμιστή πρωθυπουργού, δήλωσε ότι εάν η πολιτική ηγεσία της χώρας σκοπεύει να εγκαθιδρύσει ένα θεοκρατικό καθεστώς τότε δεν θα χρειασθεί να βγει ο στρατός από τα στρατόπεδα διότι όλοι εμείς που επαγρυπνούμε για να διαφυλαχθεί το κοσμικό-δημοκρατικό μας σύστημα θα βγούμε στους δρόμους. Διαβάστε περισσότερα...

Το Ισραήλ η επόμενη χώρα που θα αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Και να ‘ταν μόνο η Γαλλία! Στην Άγκυρα έχουν αρχίσει ήδη να σκέφτονται τη σοβαρή πιθανότητα να ακολουθήσουν κι άλλες χώρες τη Γαλλία και να αναγνωρίσουν αυτό που μόνο οι Τούρκοι δεν αναγνωρίζουν:τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Το Ισραήλ, έχει αφήσει ορθάνοιχτο αυτό το το ενδεχόμενο και ήδη γίνονται διεργασίες αλλά και συζητήσεις επί του θέματος. Το ερώτημα είναι αν το Ισραήλ θέλει αυτή τη στιγμή να ειδεινώσει κι άλλο τις έτσι κι αλλιώς ταραγμένες σχέσεις με τη Τουρκία. Το θέμα όμως είναι ότι ακόμη κι αν δεν προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση ,αυτή θα αποτελεί ένα διαρκή και μόνιμο πονοκέφαλο για την Άγκυρα.http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=11661

Ο Νίκος Λυγερός στην εκπομπή "Πρωινό με θέα" στο TV-100


Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και το κοίτασμα "Αφροδίτη"

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Βουλγαρικό πρακτορείο: «Έλληνας Μητροπολίτης θα καταλάβει τα Σκόπια με 5 τανκς σε 20 λεπτά»

«Η Θεσσαλονίκη να μην φοβάται, θα κατακτήσουμε  την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας σε 20 λεπτά με 5 αεροσκάφη και 10 τανκς". Έτσι εκφράστηκε ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφερόμενος στο καρναβάλι της Βέβτσανης, όταν  οι Σκοπιανοί πατριώτες έκαναν ένα αστείο ότι «θάβουν» την Ελλάδα, όπως αναφέρθηκε από  ελληνική ιστοσελίδα.

Κατά τη διάρκεια  της λειτουργία ο Άνθιμος υπενθύμισε μια άλλη πραγματικότητα. Μίλησε για τη γνωστή συνομιλία μεταξύ των πρώην ηγετών της Ελλάδας και της Σερβίας – Μητσοτάκη και Μιλόσεβιτς: «Θέλετε να επέμβετε;, ρώτησε ο  Μιλόσεβιτς τον ομόλογό του. «Όχι», απάντησε ο Μητσοτάκης, «Εμείς θα παρέμβουμε ειρηνικά» πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Κ. Πάουλους: Κατά περίεργο τρόπο το Δίκαιο των ομολόγων κάνει την Ελλάδα νομικά παντοδύναμη


Η Ελλάδα έχει πράγματι ένα κρυφό διαπραγματευτικό χαρτί για το χρέος της, επιβεβαιώνει ο Γερμανός καθηγητής πτωχευτικού δικαίου Κρίστοφ Πάουλους και αυτό δεν είναι άλλο από το Δίκαιο των ελληνικών ομολόγων το οποίο της επιτρέπει να επιβάλει απώλειες στους Δανειστές με μία απλή νομοθετική παρέμβαση ενώ την προστατεύει απέναντι σε οποιαδήποτε αγωγή κερδοσκοπικών hedge funds ακόμη και αν αυτή φτάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.
Το θέμα του Δικαίου των ομολόγων που αναδείχθηκε στην Ελλάδα μέσα από την εκτενή αρθρογραφία του Πάνου Παναγιώτου τον Ιούλιο του 2010, όταν σε άρθρο / ανάλυση του πρότεινε τη χρήση του  άμεσα προκειμένου να υποχρεωθούν όλοι οι ομολογιούχοι να συμμετάσχουν σε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, έχει γίνει κυρίαρχο θέμα στα ελληνικά ΜΜΕ τους τελευταίους μήνες μετά την αποκάλυψη του ιδίου την οποία δημοσίευσε πρώτο το XrimaNews.gr, ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε συμφωνήσει κρυφά να παραχωρήσει το Δίκαιο στους δανειστές τόσο στο PSI όσο και στο PSI+.

Γαλλία - Τουρκία: Σχέσεις «πολέμου»

Παρά τις προειδοποιήσεις της Αγκυρας για «εξαιρετικά επιβλαβείς συνέπειες» και για «ανεπανόρθωτη ρήξη» στις σχέσεις των δύο χωρών, η γαλλική Γερουσία ενέκρινε την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Σε κατάσταση «πολέμου» οδηγούνται οι σχέσεις Γαλλίας - Τουρκίας μετά την ψήφιση στη γαλλική Γερουσία του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου (με ψήφους 127 υπέρ και 87 κατά) που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών είχε αυξηθεί από τον προηγούμενο μήνα, όταν το σχετικό νομοσχέδιο είχε ψηφισθεί από την Κάτω Βουλή και η Αγκυρα απάντησε με πάγωμα των σχέσεών της με το Παρίσι.

Ετοιμάζεται για πόλεμο η Ρωσία;


Σύμφωνα με το Eurasianet και τη Ρωσική εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta, η Ρωσία θα πραγματοποιήσει το Σεπτέμβριο του 2012 στρατιωτικές ασκήσεις στο Βόρειο Καύκασο και στην Αρμενία. Οι στρατιωτικές ασκήσεις με την κωδική ονομασία Kavkaz-2012, θα διεξαχθούν ως ασκήσεις προετοιμασίας ενδεχόμενου πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην περίπτωση πολέμου στη Μέση Ανατολή η Ρωσία φοβάται ευρύτερη ανάφλεξη και συμμετοχή ίσως και περισσοτέρων χωρών και ως εκ’ τούτου θέλει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη.

*** Internet News ***