Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Ερντογάν: «Αν το Ισραήλ επιτεθεί στο Ιράν θα δούμε τη Μέση Ανατολή στις φλόγες»


Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, μετά την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν, στο Ιράν και κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής εκμυστηρεύτηκε στους παριστάμενους δημοσιογράφους ότι ανησυχεί ιδιαιτέρως για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

«Αν το Ισραήλ, επιτεθεί στο Ιράν, τότε ολόκληρη η περιοχή κυριολεκτικά θα μπει στις φλόγες. Κατανοώ απόλυτα τις ανησυχίες του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Το Ισραήλ δεν νομίζω να επιτεθεί τελικά στο Ιράν».

Το ΡΚΚ προειδοποιεί την Τουρκία να μην επέμβει στην Συρία


Οι Κούρδοι αυτονομιστές του PKK απείλησαν την Πέμπτη να μετατρέψουν σε «Εμπόλεμη Ζώνη» όλες τις κουρδικές περιοχές, αν οι τουρκικές Δυνάμεις εισέλθουν στη Συρία. «Το τουρκικό κράτος ετοιμάζει επέμβαση κατά του λαού μας», δήλωσε ο Μουράτ Καραγιλάν, διοικητής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων «Φιράτ». «Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: αν επέμβει το τουρκικό κράτος κατά του λαού μας στο Δυτικό Κουρδιστάν, όλο το Κουρδιστάν θα μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη», πρόσθεσε.

Οι Κούρδοι εθνικιστές ομαδοποιούν με το όνομα Δυτικό Κουρδιστάν τις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας. Στο λεξικό τους, το Κουρδιστάν καλύπτει όλες τις κουρδικές περιοχές στην Τουρκία, το Ιράκ, τη Συρία και το Ιράν. Η προειδοποίηση υπονοεί ότι το PKK θα μπορούσε να πάρει θέση υπέρ του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασάντ στη Συρία , όπου το αυτονομιστικό κίνημα διαθέτει συμμάχους και όπου η κουρδική κοινότητα αντιπροσωπεύει πάνω από το 10% του πληθυσμού.

http://www.liako.gr/news/home/37367-2012-03-31-06-53-53.html 

Ayatollah Ali Khamenei: «Θα προστατέψουμε τη Συρία»


Ο ηγέτης του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισήμανε ότι το Ιράν αντιτίθενται στα σχέδια των ΗΠΑ και της Δύσης γενικότερα στο θέμα της Συρίας. Μάλιστα δεν δίστασε να τονίσει ότι το Ιράν προτίθεται να προστατέψει τη Συρία με όλα τα δυνατά μέσα.

«Ευτυχώς, με τη βοήθεια του θεού, τα μέχρι τώρα γεγονότα στην περιοχή εξυπηρετούν το Ισλάμ και οπωσδήποτε η κατάσταση πρέπει να παραμείνει έτσι», ολοκλήρωσε ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναγκαιότητα εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ιράν.

Το γερμανικό ζήτημα υπό το πρίσμα της κρίσης της περιόδου 2009-12 και η πορεία της ΕΕ*


Παναγιώτης Ήφαιστος
www.ifestosedu.gr, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς

60 ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ-30 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Πανεπιστήμιο Πειραιώς – Ελληνική Βουλή 29-3-2012
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο

Αναρτημένο στην διεύθυνση http://www.ifestosedu.gr/111GermanikoEE.htm

Οι πυκνές και αναγκαστικά σύντομες επισημάνσεις μου θα περιστραφούν γύρω από 4 αλληλένδετους άξονες:

Αγωγός φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας με τις ευλογίες των ΗΠΑΤο ενδιαφέρον των ΗΠΑ, έχουν προκαλέσει οι έρευνες για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο, με την υπερδύναμη να βλέπει στην Ελλάδα έναν σύμμαχο που δεν πρέπει να χαθεί. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα", οι Αμερικανοί αλλάζουν σταδιακά στάση απέναντι στη χώρα μας, λόγω της εμπλοκής της Noble Energy (εταιρείας αμερικανικών συμφερόντων), αλλά και της ρευστής κατάστασης που δημιουργεί αφενός η ρήξη Τουρκίας-Ισραήλ και αφετέρου η Αραβική Άνοιξη.
Σύμφωνα με "Τα Νέα", ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ότι η σύμπραξη Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας για τις έρευνες για φυσικό αέριο, ενισχύουν την επιλογή της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού υποθαλάσσιου αγωγού που θα περνάει από την Ελλάδα, εξυπηρετεί την Ουάσινγκτον. Ο λόγος είναι ότι γραμμή των ΗΠΑ, είναι να ενισχύουν κάθε σχέδιο που προβλέπει αγωγούς, χωρίς την εμπλοκή της Ρωσίας.

Ύποπτες κινήσεις του UCK

Σε ύποπτες κινήσεις  από άνδρες του UCK στην περιοχή του Λίπκοβο αναφέρεται δημοσίευμα εφημερίδας των Σκοπίων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρατηρήθηκαν  ύποπτες κινήσεις από ένστολους άνδρες που έφεραν το έμβλημα του UCK. Η πληροφορία προέρχεται από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και σύμφωνα με αυτές, η ένοπλη αυτή ομάδα εμφανίστηκε πριν από μία εβδομάδα και στην περιοχή Ραντούσα των Σκοπίων. Οι Σκοπιανές Αρχές υποστηρίζουν πως ο αναπληρωτής υπουργός Τζελάλ Μπαϊράμι γνωρίζει την κατάσταση. 

Πολλοί υποστηρίζουν πως υπάρχει το ενδεχόμενο μιας εκ νέου αποσταθεροποίησης του κρατιδίου πριν από την Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο και η πιθανή κίνηση να προκλήθηκε από τη δήλωση του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι, σύμφωνα με τον οποίο, «καλύτερα οι Αλβανοί να ζήσουν σε ένα ενιαίο κράτος». 

Διαβάστε περισσότερα...

Πορεία κατά της «Ισλαμοποίησης της Ευρώπης» στην Δανία

Ακροδεξιές οργανώσεις από όλη την γηραιά ήπειρο, αναμένεται να συμμετάσχουν στην σημερινή πορεία στην Δανία κατά της «Ισλαμοποίησης της Ευρώπης» την οποία διοργανώνει η βρετανική EDL (English Defence League) που έχει ως στόχο την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ισλαμικού εξτρεμισμού και της «σαρία» στην Βρετανία. Η EDL δήλωσε ότι ελπίζει αυτή η διαμαρτυρία- στην οποία δεν αναμένεται αθρόα προσέλευση- να αποτελέσει την αρχή για ένα πανευρωπαϊκό κίνημα κατά της ισλαμοποίησης το οποίο θα έχει την δυνατότητα να διοργανώνει ταυτόχρονα διαδηλώσεις, σε διαφορετικές χώρες.

Οι διοργανωτές επιθυμούν όπως λένε να σταματήσουν την εισροή μουσουλμάνων μεταναστών στο ευρωπαϊκό έδαφος, θεωρώντας ότι αυτό το μεταναστευτικό κύμα θα αποτελέσει αιτία συγκρούσεων. Παράλληλα με την πορεία της EDL, αναμένεται να διεξαχθούν αντιρατσιστικές διαδηλώσεις.http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63638101

Και με την...βούλα Ομπάμα το εμπάργκο στο Ιράν

Στη διαπίστωση ότι υπάρχει αρκετό πετρέλαιο στην παγκόσμια αγορά ώστε οι χώρες να διακόψουν τις εισαγωγές τους από το Ιράν και να εφαρμοστούν στα τέλη Ιουνίου οι νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, προχώρησε και επισήμως ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Η πιστοποίηση από τον Αμερικανό πρόεδρο ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου μπορεί να αντέξει τις νέες κυρώσεις προβλεπόταν από το νόμο που είχε επικυρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου. Ο νόμος αυτός προβλέπει μεταξύ άλλων ότι θα επιβάλλονται κυρώσεις στους ξένους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που θα διατηρούν σχέσεις με την Κεντρική Τράπεζα του Ιράν, η οποία χειρίζεται το εμπόριο πετρελαίου της χώρας.

Σε ένα υπόμνημά του που απευθύνεται στα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών και Ενέργειας, ο Ομπάμα αναφέρει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τον εφοδιασμό ώστε να διασφαλίσει ότι η αγορά μπορεί να ανταποκριθεί στη μείωση που θα σημάνει η απαγόρευση των εισαγωγών από το Ιράν.


Διαβάστε περισσότερα...

Νέα βήματα στις αμυντικές σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ


Η κυπριακή εφημερίδα «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» δημοσιεύει ρεπορτάζ του συντάκτη Νέαρχου Κυπριανού, στο οποίο υποστηρίζεται ότι η εμβάθυνση των σχέσεων του Ισραήλ με την Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζεται με επέκτασή της σε άλλους τομείς. Οι νέες συμφωνίες που υπογράφηκαν χθες από τον πολιτικό προϊστάμενο του στρατιωτικού γραφείου του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, Τζέικομπ Λαόρ και τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου, Δημήτρη Ηλιάδη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», οι συμφωνίες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε δραστηριότητες και συναντήσεις που θα γίνουν στην Κύπρο, και σ’ αυτές που θα γίνουν στο Ισραήλ.
Για την Κύπρο συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των δύο υπουργείων Άμυνας. Θα γίνει επίσης συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του ισραηλινού επιτελείου στρατού κατά τις οποίες θα συζητηθούν θέματα στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Άσκηση του Enterprise και εννέα πολεμικών πλοίων νότια από το Καστελόριζο

Το αεροπλανοφόρο Enterprise μαζί με τα εννέα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν, θα κάνει από το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή νοτιανατολικά του Καστελόριζου, άσκηση αντιμετώπισης πυραυλικής απειλής “εξ Ανατολών”.
Η Αμερικανική αρμάδα του Enterprise διαθέτει σύστημα AEGIS το οποίο και θα ενεργοποιήσει κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των επεισοδίων που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια των ασκήσεων που θα ξεκινήσουν από την περιοχή που προαναφέραμε. Ασφαλώς η άσκηση έχει να κάνει με το Ιράν και δείχνει ότι οι ΗΠΑ,έχουν ανοιχτές όλες τις επιλογές τους και ταυτόχρονα με τέτοιου είδους ασκήσεις προσπαθούν να “καλμάρουν” το Ισραήλ, το οποίο ζητά εδώ και τώρα ανάληψη στρατιωτικής δράσης. Χαρακτηριστικό των διαφωνιών που υπάρχουν για το χειρισμό της υπόθεσης του Ιράν μεταξύ ΗΠΑ-Ισραήλ, είναι ανάλυση που δημοσιεύτηκε στην Jerusalem Post,στην οποία αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ περισσότερο ανησύχησαν για την αεροπορική βάση που θα χρησιμοποιεί η ισραηλινή ΠΑ στο Αζερμπαϊτζάν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν,παρά για τις εξελίξεις στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.


Διαβάστε περισσότερα...

Βασίλειος Μαρκεζίνης: "Οικονομική Κρίση στην Ελλάδα και Εθνικά Θέματα"

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Η διάτρητη λογική του χτυπήματος στο Ιράν


By Alexandre Debs και Nuno P. Monteiro
Ο ισχυρισμός του Matthew Kroenig για προληπτική στρατιωτική δράση ως μέσο καταπολέμησης του πυρηνικού προγράμματος Τεχεράνης - «Ώρα να επιτεθούμε στο Ιράν» - πάσχει από τρία προβλήματα. Πρώτον, η άποψή του για τον υπολογισμό κινδύνων ως προς τους Ιρανούς ηγέτες είναι αντιφατική. Δεύτερον, διαβάζει λανθασμένα την πυρηνική ιστορία. Και τρίτον, υποτιμά την ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να ελέγξουν ένα πυρηνικό Ιράν. Όταν αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα, είναι σαφές ότι, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει ο Kroenig, μια επίθεση στο Ιράν δεν είναι «η λιγότερο κακή επιλογή».

Νίκος Λυγερός: "AOZ και Ιπποσύνη"


Βίντεο από την εισήγηση του κύριου Λυγερού με τίτλο "AOZ και Ιπποσύνη" που έγινε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στη Ρόδο στις 27/03/2012

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα; Για τον Άσαντ, για τον Αχματινετζάν ή για τον Ερντογάν;

Του Σάββα Καλεντερίδη


Χθες, Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, τα τουρκικά ΜΜΕ πρόβαλαν μια είδηση, που προβλημάτισε τόσο την τουρκική κοινή γνώμη όσο και την γραφειοκρατία του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών. Πρόκειται για το άρθρο που δημοσίευσε πρώτο το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy με τίτλο «Ο πόλεμος με το Ιράν θα αρχίσει από τον Καύκασο;», όπου αναφέρεται ότι υψηλόβαθμος αμερικανός διπλωμάτης, μιλώντας στον Mark Perry είπε ότι ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν παρεχώρησε προς χρήση στην πολεμική αεροπορία του Ισραήλ μια αεροπορική βάση που βρίσκεται στα νότια της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Ιράν. Μάλιστα, στην εν λόγω βάση δόθηκε η ονομασία «Αζερμπαϊτζάν».


Διαβάστε περισσότερα...

Οταν οι Ελληνες θέλουν, σίγουρα μπορούν


Μιχάλης Ιγνατίου
mignatiou@aol.com - Twitter: @mignatiou

Η εκστρατεία της εθελοντικής ομάδας «Up Greek Tourism», μέσω μίας μεγάλης γιγαντο-αφίσας που τοποθετήθηκε στην περίφημη πλατεία Times Square της Νέας Υόρκης, ήρθε για να δείξει ότι όταν «οι Ελληνες θέλουν, σίγουρα μπορούν». Βέβαια, τα προβλήματα της Ελλάδας δεν πρόκειται να επιλυθούν με την κίνηση των ανθρώπων πίσω από την εκστρατεία. Ομως, είναι βέβαιο πως παρόμοιες πράξεις, εάν γίνονται συστηματικά και μαζικά, θα μειώσουν τα προβλήματα της χώρας, καθώς αποδεικνύουν ότι, αν και το κράτος δεν λειτουργεί και βρίσκεται σε μόνιμη αφασία, οι Ελληνίδες και οι Ελληνες δεν το βάζουν κάτω και προσπαθούν και αναζητούν ιδέες, τις οποίες υλοποιούν για να στηρίξουν τις οικογένειές τους και κατ' επέκταση την πατρίδα τους.
Ηταν μία πολύ ευχάριστη νότα για τους Νεοϋορκέζους, και μία «ένεση» αισιοδοξίας για τους Ελληνο-αμερικανούς η εκστρατεία των εθελοντών της «Up Greek Tourism», και πολλοί άνθρωποι νιώσαμε υπερηφάνεια για τους συντελεστές, οι οποίοι ανέδειξαν τις ομορφιές της Ελλάδας με 20 χιλιάδες μόνο δολάρια, τη στιγμή που το κράτος ξοδεύει εκατομμύρια με ελάχιστα αποτελέσματα. Και ο λόγος είναι η έλλειψη φαντασίας, η απουσία μακροχρόνιου σχεδιασμού, αλλά και αυτής της άδολης αγάπης για την Ελλάδα που αναδείχθηκε από την πρωτοβουλία της «Up Greek Tourism». Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι η χώρα μας διαθέτει δεκάδες γραφεία εντός και εκτός Ελλάδας, και χιλιάδες υπαλλήλους που ασχολούνται με τη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, και όμως τα αποτελέσματα είναι μηδαμινά σε σχέση με τα ποσά που ξοδεύονται.

Επθέσεις κυβερνοπολέμου ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

LE FIGARO

Οι ΗΠΑ περνούν από την άμυνα στην επίθεση στον κυβερνοπόλεμο.Το αμερικανικό Πεντάγωνο εντείνει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη νέων όπλων, ικανών να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις στα αντίπαλα στρατιωτικά δίκτυα. Η έρευνα στον τομέα της τεχνολογίας στον κυβερνοχώρο θα κοστίσει 500 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια. Η πιθανότητα μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Συρία ή το Ιράν αναγκάζει τις ΗΠΑ να επενδύσουν σε νέες μορφές cyberarmes που θα είναι σε θέση να καταστρέψουν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και άλλους στρατιωτικούς στόχους. 

Πριν δέκα χρόνια, η διαδικτυακή τεχνολογία ήταν σχεδόν απούσα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της. Αλλά οι τεχνολογικές εξελίξεις άλλαξαν τα πάντα, όπως αποδείχτηκε στην πρόσφατη επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων . Τροφοδοτόντας σε έναν υπολογιστή τον ιό Stuxnet ιός κατέστρεψε σχεδόν 1000 φυγοκεντρωτές το 2009 και το 2010, καθυστερώντας το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας τουλάχιστον έξι μήνες, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.


Διαβάστε περισσότερα...

Σε ύψιστη ετοιμότητα οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ


Φιλο-Παλαιστίνιοι ακτιβιστές θα πορευτούν από γειτονικές χώρες προς τα σύνορα του Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι οι διαδηλωτές θα προσπαθήσουν να παραβιάσουν τα σύνορα και ότι θα ξεσπάσουν βίαια επεισόδια. Ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ έδωσε εντολή να κλείσουν για 24 ώρες όλα τα σημεία διέλευσης στη Δυτική 'Οχθη, ενώ επιπλέον στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων με το Λίβανο, τη Συρία και τη Λωρίδα της Γάζας.
Η αστυνομία έχει επίσης περιορίσει την πρόσβαση των μουσουλμάνων προσκυνητών στο Όρος του Ναού (Ευγενές Άσυλο για τους μουσουλμάνους) στην Ιερουσαλήμ επιτρέποντας την επίσκεψη μόνο των ανδρών άνω των 40 ετών με ισραηλινή ταυτότητα και σε γυναίκες. Την «Ημέρα της Γης» οι Παλαιστίνιοι τιμούν τη μνήμη έξι Αράβων που σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας το 1976, σε βίαιες διαδηλώσεις εναντίον της δήμευσης αραβικών εδαφών από το Ισραήλ.

ΗΠΑ προς Τουρκία: "Πρέπει να πάρετε μια απόφαση για το θέμα του Ιράν"!

Ο Αμερικανός πρέσβης στη Τουρκία Φράνσις Ριτσιαρντόνε, την ίδια ώρα που ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ήταν στη Τεχεράνη έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στην οποία πολύ καθαρά είπε:

“Η Τουρκία πρέπει να πάρει μια απόφαση”. Και αυτή η απόφαση αφορά στη στάση που θα κρατήσει η Τουρκία στο θέμα του Ιράν. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Τεχεράνης ο Ταγίπ Ερντογάν στήριξε τις θέσεις του Ιράν για τα πυρηνικά.

Πριν πάει Τεχεράνη ο Ερντογάν είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ομπάμα στη Νότια Κορέα. Φαίνεται ότι οι ισορροπίες που προσπαθεί να κρατήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός αποδεικνύονται πολύ εύθραυστες και όσο ο καιρός περνά θα κληθεί να πάρει οριστικές αποφάσεις. Όπως τον κάλεσε να κάνει ο Αμερικανός πρέσβης.http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=13375

Η Ισραηλινή Αεροπορία έφθασε στα σύνορα του Ιράν!

Το Ισραήλ θα χρησιμοποιεί αεροπορική βάση του Αζερμπαϊτζάν κοντά στα σύνορα με το Ιράν.Ο στρατιωτικός κλοιός σφίγγει και όλα δείχνουν ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται για στρατιωτικό χτύπημα ανά πάσα στιγμή. Στην ιστοσελίδα του περιοδικού Foreign Policy σε άρθρο με τίτλο “Ο πόλεμος με το Ιράν θα αρχίσει από τον Καύκασο ;” αναφέρεται πως ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ παραχώρησε μια αεροπορική βάση στο Ισραήλ σε περιοχή κοντά στα βόρεια σύνορα του Ιράν. Ανώτατος Αμερικανός διπλωμάτης μιλώντας στον Μάρκ Πέρι του περιοδικού Foreign Policy, ανέφερε πως η βάση που παραχωρήθηκε από το Μπακού στο Ισραήλ ονομάστηκε “Αζερμπαϊτζάν”.

Ο συντάκτης του άρθρου επικαλείται απόψεις αναλυτών σύμφωνα με τις οποίες είναι βέβαιο πως σε περίπτωση που το Ισραήλ χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, ο πόλεμος δεν θα περιοριστεί στον Περσικό Κόλπο, αλλά θα εξαπλωθεί και στον Καύκασο. Τον περασμένο Φεβρουάριο Ισραήλ και Αζερμπαϊτζάν υπέγραψαν στρατιωτική συμφωνία ύψους 1,6 δις $ για τη πώληση Heron και αντιαεροπορικών πυραύλων στο Μπακού. Η συμφωνία είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις Άγκυρας και Τεχεράνης.http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=13372

Ακτοπλοϊκή σύνδεση του Καστελόριζου με την Τουρκία

Ένα μικρό τουρκικό φέρυ μπόουτ έχει ξεκινήσει καθημερινά δρομολόγια από την τουρκική πόλη Κας προς το Καστελόριζο. Πρόκειται για το μικρό επιβατηγό "Καχραμανλάρ" που μεταφέρει επιβάτες μεταξύ Κας και Καστελόριζου άρχισε δρομολόγια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, "οι Ευρωπαίοι τουρίστες θα μπορούν πλέον να έρχονται με άνεση στο Κας μέσω των ελληνικών νησιών", αφού όπως εξηγείται "το φέρυ μπόουτ μπορεί να μεταφέρει μέχρι 5 οχήματα και 250 επιβάτες".
 
Μικρά φέρυ μπόουτ σαν το τουρκικό "Καχραμανλάρ" είναι δρομολογημένα σε διάφορα ελληνικά πορθμεία και είναι πράγματι απορίας άξιο για ποιο λόγο δεν σκέφτηκε κάποιος Έλληνας να καλύψει το κενό προκειμένου να επιτευχθεί το αντίστροφο, δηλαδή η μεταφορά ξένων τουριστών από το Κας προς το Καστελόριζο...http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=186860

Ελλάδα και Ρωσία εν ετη 2012


Για τους δικούς της λόγους η Ρωσία του Πούτιν (το διευκρινίζω, του Πούτιν, όχι του Μεντβέντεφ) έχει πολλούς λόγους να είναι «κοντά» στην Ελλάδα τούτη την ώρα. Είτε αυτοί (οι λόγοι) έχουν σχέση με το τρίπτυχο συμμαχίας που προέκυψε μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου, είτε με τον ενεργειακό τομέα, είτε για τον ορυκτό πλούτο σε Αιγαίο, νοτίως της Κρήτης, ή και της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Τουρκία γίνεται όσο περνάει ο καιρός «αγκάθι» για τη Ρωσία και αυτό γιατί δεν συνάδει με τα συμφέροντά της στη Μέση Ανατολή αλλά και γιατί μελλοντικά η Δύση σκοπεύει να την «χρησιμοποιήσει» για αποσταθεροποίηση στον Καύκασο. Αυτό είναι το επόμενο βήμα και η Ρωσία το γνωρίζει. Αντιδρά χαλαρά σήμερα για να αντιδράσει με σφοδρότητα αύριο! Το πρόβλημα για την Τουρκία είναι ότι η Ρωσία γνωρίζει το τέλος του σχεδίου που επιβάλλουν ορισμένοι και εκεί έχει αποφασίσει να πράξει ότι έπραξε και στην περίπτωση της Γεωργίας.

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Στο Άγιο Όρος το Πάσχα ο Πούτιν

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να επισκεφτεί την Ελλάδα, και ειδικότερα το Άγιον Όρος, την περίοδο του Πάσχα.

Ο  Ρώσος πρόεδρος θα βρεθεί στο ρωσικό μοναστήρι του Άθω, ενώ πολλοί υποστηρίζουν πως μπορεί να επισκεφθεί και το Βατοπαίδι, σε μία ένδειξη συμπαράστασης στον προφυλακισμένο ηγούμενο Εφραίμ, τον οποίο είχε συναντήσει στη Ρωσία πριν φυλακιστεί στον Κορυδαλλό. http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=186780

Τι κρύβουν οι τεράστιες αγορές όπλων από την Ιαπωνία


Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Τόκιο ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει τα αεροσκάφη Lockheed-Martin F-35 Lightning II, ως τα επόμενης γενιάς μαχητικά της. Με τον τρόπο αυτό, απογοήτευσε την BAE Systems, την ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής του Eurofighter Typhoon, η οποία ήλπιζε να κερδίσει τα 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια της σχετικής σύμβασης. Για λίγο, φάνηκε σαν να μπορούσε να κερδίσει το συμβόλαιο αυτό. Η συμφωνία με τη Lockheed είχε τα μειονεκτήματά της: 
Αρχικά, οι ιαπωνικές εταιρείες δεν θα έπαιζαν κανένα ρόλο στην παραγωγή των νέων μαχητικών. Παρομοίως, δεν θα είχαν πρόσβαση στις μυστικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό του F-35. Η Ιαπωνία δεν αποφάσισε να προχωρήσει στην παραγγελία με τη Lockheed παρά μόνο όταν η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία συμφώνησε να επιτρέψει σε Ιάπωνες κατασκευαστές να συμμετάσχουν στην κατασκευή των νέων jet και να μοιραστούν μαζί τους κάποιες άκρως απόρρητες τεχνολογίες. 

Ασκήσεις ισορροπίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης


Zbigniew Brzezinski
Η κεντρική πρόκληση των ΗΠΑ τις επόμενες δεκαετίες είναι να εκσυγχρονιστεί, προωθώντας παράλληλα μία ευρύτερη Δύση και ενισχύοντας μια σύνθετη ισορροπία στην Ανατολή, η οποία θα συνάδει με το αυξανόμενο παγκόσμιο status της Κίνας. Η επιτυχία των ΗΠΑ στην προσπάθεια επέκτασης της Δύσης, καθιστώντας την τήν πιο σταθερή και δημοκρατική ζώνη του κόσμου, θα έχει ως αποτέλεσμα την αναζήτηση ενός συνδυασμού ισχύος αλλά με αρχές και αξίες. Μια συνεργατική, ευρύτερη Δύση - που θα επεκτείνεται από την Βόρειο Αμερική και την Ευρώπη μέσω της Ευρασίας (βάζοντας στους κύκλους της περιστασιακά τη Ρωσία και την Τουρκία), ως την Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα - θα ενισχύσει την ελκυστικότητα των βασικών αρχών της Δύσης και σε άλλες χώρες, ενθαρρύνοντας έτσι τη σταδιακή ανάδειξη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής πολιτικής κουλτούρας.

Υπέρ των πυρηνικών του Ιράν η Τουρκία


Ο Αχμαντινετζάντ «χαιρέτισε την ξεκάθαρη και ειλικρινή θέση της Τουρκίας όσον αφορά το ιρανικό, πυρηνικό ζήτημα».

Η Τουρκία υποστηρίζει τη θέση του Ιράν στο θέμα του πυρηνικού του προγράμματος, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια συνάντησής του με τον ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, όπως αναφέρει ο ιστότοπος της ιρανικής προεδρίας.

«Η κυβέρνηση και ο λαός της Τουρκίας πάντα υποστήριζαν ξεκάθαρα τη θέση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν για το πυρηνικό της πρόγραμμα και θα εξακολουθήσουν να ακολουθούν αυτή την πολιτική στο μέλλον», δήλωσε ο Ερντογάν, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Τεχεράνη. Ο Αχμαντινετζάντ «χαιρέτισε την ξεκάθαρη και ειλικρινή θέση της Τουρκίας όσον αφορά το ιρανικό, πυρηνικό ζήτημα», σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Να αποσύρει η Τουρκία το casus belli κατά της Ελλάδας και να αναγνωρίσει την Κύπρο


Να αποσύρει την απειλή του casus belli κατά της Ελλάδας, να σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να προχωρήσει στις απαραίτητες συνταγματικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, βελτιώνοντας τις σχέσεις της με τις μειονότητες, καλεί την Άγκυρα η ΕΕ, τονίζοντας ότι μόνο αν σημειωθεί πρόοδος στα επίμαχα αυτά θέματα θα υπάρξει ώθηση στις σχέσεις με την Ευρώπη.

Το ψήφισμα που ενέκρινε σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και το οποίο συνοδεύει την ετήσια έκθεση της Ευρωβουλής, για την ενταξιακή πρόοδο της Τουρκίας, καλεί την Άγκυρα να προχωρήσει στον τομέα της δικαστικής μεταρρύθμισης και της προστασίας των ατομικών ελευθεριών.

Μόρνινγκσταρ: «Βρείτε τα για να απολαύσετε»…


Μήνυμα προς τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου να διευθετήσουν τις διαφορές τους ώστε να παίξουν ρόλο στον αναδυόμενο ενεργειακό χάρτη της περιοχής, απηύθυνε ο απεσταλμένος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σε θέματα ενέργειας στον ευρασιατικό χώρο, Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ (η ερμηνεία του ονόματός του είναι… «πρωινό άστρο»!).
Προφανώς, το μήνυμα απευθύνθηκε προς την Κύπρο, την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ισραήλ, αφού… κάπου εκεί εντοπίζονται διενέξεις οι οποίες απειλούν την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων. Ο Μόρνινγκσταρ καλεί τις χώρες να παραμερίσουν «τα πολιτικά και νομικά ζητήματα» ώστε να μη στερήσουν από τους πολίτες τους σημαντικά οφέλη τα οποία θα μπορούσαν να προσποριστούν.

Έχασαν τον φάκελο των γερμανικών αποζημιώσεων; ΉΜΑΡΤΟΝ!


Εφιαλτικά είναι όσα ακούστηκαν… δημοσίως (διότι υπό φυσιολογικές συνθήκες τέτοια αποκάλυψη θα έχρηζε… συγκάλυψης, για να μη γελάει ο κόσμος… εκτός κι αν στην απώλεια του φακέλου πρέπει να βάλουμε εισαγωγικά…) κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, με αντικείμενο το ζήτημα των αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και των θηριωδιών που διεπράχθησαν από τους Ναζί στη χώρα μας…
Ο σχετικός φάκελος που υπήρχε πριν από δεκαετίες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναζητείται, η δε Τράπεζα της Ελλάδος παραπέμπει για το κατοχικό δάνειο στο υπουργείο Οικονομικών κι αυτό με τη σειρά του στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ενεργειακός πυρετός στη Μεσόγειο


Μετά τις εκλογές θα κατακυρωθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση των σεισμικών ερευνών, για ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σήμερα στο ενεργειακό συνέδριο του "Economist".
Ανέφερε ακόμα ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από πολύ μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις για τις έρευνες στην Ελλάδα, έκανε λόγο για ενεργειακό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου και έδωσε απαντήσεις στις ενστάσεις που διατυπώνονται από επιστήμονες του χώρου για την πολιτική στον τομέα των ερευνών.

ΗΠΑ - Ισραήλ "ποντάρουν" στην Ελλάδα

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μέσα στη “καταχνιά” και στο κλίμα “εθνικής κατάθλιψης” που ζούμε,διαπιστώνουμε ότι όσο κι αν οι δανειστές μας προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε “χώρα υπό εκκαθάριση”, παραμένουμε …”μαγαζί γωνία”!

Αν δούμε την ειδησεογραφία διαπιστώνουμε,ότι η Ελλάδα του ΔΝΤ,καλείται να κάνει ασκήσεις μαζί με ΗΠΑ και Ισραήλ, στο Αιγαίο και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Αμερικανικό αεροπλανοφόρο έρχεται στην Ελλάδα και όλες οι πτήσεις των αεροσκαφών του γίνονται εντός FIR Αθηνών,με την κατάθεση σχεδίων πτήσεων. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα καλείται να υπογράψει “ενεργειακό μνημόνιο” με Κύπρο και Ισραήλ και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συζητά με τον ισραηλινό ομόλογό του θέματα ενέργειας. Και σε λίγα 24ωρα ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος θα περάσει τη πύλη του Αμερικανικού Πενταγώνου για να έχει μια σημαντική όπως όλα δείχνουν συνάντηση με τον ομολογό του Λ.Πανέτα.


Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Η Αλβανική Μαυρό-Κόκκινη Συμμάχια, το μακρύ χέρι της Τουρκίας


Το εβδομαδιαίο αλβανικό περιοδικό MAPO σε άρθρο που υπογράφει ο Αλφρεντ Λέλα, επισημαίνει τον κίνδυνο επιστροφής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια μέσω του νέου κόμματος του Κρέσνικ ΣπαχίουΣε προχθεσινό δημοσίευμα του, γράφει για την εξάρτηση του Σπαχίου, αρχηγού του ακραίου πολιτικού κόμματος, της μαυρο-κόκκινης συμμαχίας και ότι αυτό κινείται σαν το μακρύ χέρι της Τουρκίας μέσα στην Αλβανία, έχοντας σκοπό τη διείσδυση και την εφαρμογή του νεο-οθωμανισμού στα Βαλκάνια...

Κατηγορεί επίσης τον Σπαχίου, ότι δικτυώνεται στις ΗΠΑ με την «βοήθεια» διπλωματικών και άλλων στελεχών που η Τουρκία διατηρεί εκεί. Συμπληρώνει ότι το γνωστό πολιτικό δόγμα του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Νταβούτογλου, βασίζεται, στην ιδέα της επιρροής στα Βαλκάνια ώστε σταδιακά να επιρρεάσει και τελικά να μετατρέψει σε ένα περιβάλλον όπως ήταν επί οθωμανικής αυτοκρατορίας. 

Οικονομική κρίση: Οδεύουμε προς τον τελικό στόχο!


Το λεγόμενο και “παγκόσμιο νόμισμα” έχει και ιστοσελίδα, ενημέρωση αλλά και φωτογραφικό υλικό. Δεν την έκανε σήμερα. Απλώς σας το υπενθυμίζω, όπως το έκανα και στις 27 Αυγούστου 2011 - ΕΔΩ -
Ο ενεργός σύνδεσμος (link) βρίσκεται εδώ: http://www.futureworldcurrency.com/Default.asp
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο έγκριτος οικονομολόγος Joseph Stiglitz, τάσσεται ανοιχτά υπέρ της δημιουργίας ενός «παγκόσμιου» νομίσματος. Τη πρώτη φορά που το έκανε ήταν το Νοέμβριο του 2008, όταν η οικονομική κρίση ξεκίνησε από τις ΗΠΑ με τη κατάρρευση της Lehman Brothers, μίας εκ των ισχυρότερων έως το 2008 επενδυτικών τραπεζών των ΗΠΑ, που λίγο αργότερα σε μορφή ντόμινο προκάλεσε τη τότε παγκόσμια οικονομική κρίση.

Οχτώ τραυματίες από σύγκρουση πυραυλακάτων του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού

Μείζον ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στις 11:15 στη θάλασσα του Μαρμαρά όταν κατά τη διάρκεια ελιγμών υψηλής ταχύτητας συγκρούστηκαν μεταξύ τους δύο πυραυλάκατοι κλάσης Kilic II του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (TDK). Πρόκειται για τις ΤΠΚ BORA (Ρ338) και ΑΤΑΚ (Ρ337), τις νεότερες πυραυλακάτους της κλάσης που εισήλθαν σε υπηρεσία μεταξύ 2009-2010, οι οποίες σύμφωνα με τουρκικές πηγές διεξήγαγαν γυμνάσια ενόψει της επικείμενης άσκησης μεγάλης κλίμακας DENIZKURDU-2012. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν οκτώ άτομα, οι οποίοι διεκομίσθησαν με σκάφη της Ακτοφυλακής στη ξηρά και στη συνέχεια με ασθενοφόρα στο στρατιωτικό νοσοκομείο Haydarpaşa της Κωνσταντινούπολης. Άγνωστο παραμένει το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν από τη σύγκρουση στις πυραυλακάτους του ΤDK.


https://strategyreports.wordpress.com/

Ερντογάν προς Μεντβέντεφ "σταματήστε τη στήριξη στον Άσαντ"

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Την τελευταία ημέρα της συνόδου για την πυρηνική ασφάλεια στη Σεούλ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Ντμίντρι Μενβέντεφ. Ο Ερντογάν στη συνάντηση του με τον απερχόμενο πρόεδρο της Ρωσίας συζήτησε θέματα ενέργειας και οικονομικής συνεργασίας. Όμως το σημαντικότερο θέμα φαίνεται πως αφορούσε τη Συρία. Ο Τούρκος πρωθυπουργός φέρεται να έχει δηλώσει στον Μεντβένετεφ πως δεν εμπιστεύεται τον Άσαντ και ότι η Ρωσία θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται να σταματήσει τη στήριξη του στο καθεστώς αυτό. Πάντως σήμερα στην Κων/πολη πραγματοποιείται η συνάντηση των ηγετών της αντιπολίτευσης της Συρίας.

Ο Ερντογάν στην Τεχεράνη. Πυρηνικά και εξελίξεις στη Συρία στο «μενού»


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφθασε σήμερα στην Τεχεράνη, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας για να συζητήσει για τις διμερείς σχέσεις, το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τις εξελίξεις στη Συρία, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Ακμπάρ Σαλεχί υποδέχτηκε τον Τούρκο πρωθυπουργό στο αεροδρόμιο. Ο Ερντογάν συνοδεύεται από τους υπουργούς Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Ερντογάν Μπαϊρακτάρ. 
Ο Τούρκος επίσημος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί και θα εξεταστούν θέματα όπως οι διμερείς σχέσεις, η κατάσταση στην περιοχή, κυρίως η Συρία. Ο Ερντογάν θα εγκαινιάσει ένα τουρκικό πολιτιστικό κέντρο στο Ιράν. Η Τουρκία που ενίσχυσε τις οικονομικές και εμπορικές της σχέσεις με το Ιράν τα τελευταία χρόνια, είναι αντίθετη στις νέες αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης. 

Οικονομικο-διπλωματικό θρίλερ πίσω από μια ...παραγγελία


Παραμένει η περισσότερο εξαρτώμενη χώρα της από το αργό πετρέλαιο του Ιράν. Κι αυτό είναι ένα θέμα, που σύμφωνα με πληροφορίες, θα απασχολήσει την επόμενη άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή.
Το γεγονός ότι χθες τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν συνεργασία (και παραγγελία) με μεγάλη ρωσική εταιρία, αποδεικνύει ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για να μειωθεί αυτή η εξάρτηση από την Τεχεράνη, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, το ποσοστό κάλυψης των ελληνικών αναγκών από το Ιράν εξακολουθεί να κυμαίνεται σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα. Δηλαδή, πέριξ του 30%.

WSJ: Εκλογές, παρελάσεις και «χάος» στην Ελλάδα


Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας αναφέρεται στις εικόνες που συνθέτουν το σκηνικό στο κέντρο της Αθήνας, με τους άστεγους που βρίσκουν κατάλυμα έξω από κλειστά καταστήματα.
«Τα κτήρια μαρτυρούν τις βίαιες συγκρούσεις που έχουν προηγηθεί, πωλητήρια καλύπτουν τις κατεστραμμένες όψεις κτηρίων σε άλλοτε ακμάζουσες περιοχές», τονίζει η εφημερίδα. Όσον αφορά στις επικείμενες εκλογές, οι αρθρογράφοι υποστηρίζουν ότι «οι εκλογές προβάλλουν ως μια λαϊκή εξέγερση εναντίον του πολιτικού κατεστημένου το οποίο έχει υποστηρίξει τις πολιτικές λιτότητας ως το τίμημα της οικονομικής στήριξης από την Ευρώπη και το ΔΝΤ». Επίσης, αναφέρουν ότι τα κόμματα που κυριαρχούσαν μέχρι και τις τελευταίες εκλογές του 2009 φαίνεται να χάνουν τη μισή εκλογική τους δύναμη και ο κόσμος στρέφεται όλο και πιο μαζικά στα πολιτικά άκρα της δεξιάς και της αριστεράς.

«Noble Dina»: Ελλάδα, Ισραήλ και ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο


Μεγάλης κλίμακας αεροναυτική άσκηση με την επωνυμία «Noble Dina», στην οποία συμμετέχουν δυνάμεις από την Ελλάδα, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί στις 5 Απριλίου.
Η άσκηση έχει σοβαρό «γεωπολιτικό υπόβαθρο», τόσο λόγω του τόπου διεξαγωγής, όσο και του χρόνου. Θα μπορούσε να αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα ότι οι απειλές της στις ενεργειακές ζώνες της Αν. Μεσογείου δεν έχουν περιεχόμενο έναντι του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ με τη σαφή συμμετοχή και των ΗΠΑ, λόγω των πετρελαϊκών συμφερόντων.

Θράκη: «Μπαχτσίσι» για να φοράνε την ισλαμική μαντίλα!


Μέχρι και οικονομικό κίνητρο δίνουν ισλαμιστικές οργανώσεις, οι οποίες δρουν ανεξέλεγκτα στην ελληνική Θράκη για να «πείσουν» τους γονείς μικρών παιδιών να ακολουθούν, όσο το δυνατό περισσότερο, τη Σαρία, τον ισλαμικό νόμο.
Ειδικά στις νεαρές κοπέλες επιβάλουν τη μαντίλα. Η πλύση εγκεφάλου στα ίδια τα παιδιά γίνεται μέσω των ισλαμικών κατηχητικών σχολείων, που τελευταία ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια στη Θράκη, χρηματοδοτούμενα αθρόα από «αόρατες» οργανώσεις, κυρίως από τη Σαουδική Αραβία. Οι οργανώσεις αυτές επιχορηγούν με 500 ευρώ το μήνα τις πιστές μουσουλμανικές οικογένειες…

Λευτεριά στην ΠατρίδαΣκεφτείτε ρε σεις οι σημερινοί πολιτικοί να μας καταδίκαζαν για 400 χρόνια σκλαβιάς; Δόξα το θεό ορισμένοι ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ να το επιτύχουν για ...αδιευκρίνιστο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση τα 400 χρόνια δεν θα τα περάσουμε γιατί θα πάψουν να υπάρχουν οι ίδιοι, τα νομοσχέδια τους αλλά και όσοι τους ψηφίζουν!

Λευτεριά στην Πατρίδα 


GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Νίκος Λυγερός: «Δεν καίγεται το φώς και γι’ αυτό είμαστε ακόμη εδώ»

Νίκος Λυγερός: «Η διαχρονικότητα του Ελληνισμού» 
ακολουθούν αποσπάσματα της ομιλίας που ανάρτησα με τίτλο: Ν.Λυγερός: "Η διαχρονικότητα του ελληνισμού" - ευχαριστώ θερμά τον αγαπητό του φίλο του ιστολογίου με το ψευδώνυμο "sterg" που εργάστηκε σε αυτό


«Δεν καις το φώς και γι’ αυτό είμαστε ακόμη εδώ, βέβαια το φως έχει και βάρος…»

«Είμαστε ένας λαός του θορύβου, σιγά-σιγά θα δείτε, θα συντονιστείτε και με τον θόρυβο και με τον ήχο... Εμάς μας ενδιαφέρει όταν ο Ελληνισμός βγαίνει προς τα έξω. Ο Ελληνισμός που ασχολείται μόνο με τον εαυτό του είναι εκφυλισμός... 

Ο Έλληνας έχει ένα μεγάλο προτέρημα, είναι ανθεκτικός, αλλά είναι της καθυστέρησης και αυτό είναι ένα μεγάλο προτέρημα. Είμαστε λαός όχι της επίθεσης αλλά της αντεπίθεσης αλλά πρέπει να έχουμε αντέξει την επίθεση. Είμαστε ένας λαός του χρόνου και όχι του χώρου. Είμαστε ένας λαός με κακή οργάνωση αλλά αυτό είναι που μας δίνει και την ανθεκτικότητα μας στον χρόνο διότι βρισκόμαστε εκεί που συναντώνται σταθερές δομές που δεν είναι όμως διαχρονικές... 

Διαβάστε περισσότερα...

Στην πρώτη οικονομική κρίση χτίστηκε ο Παρθενώνας

Η πρώτη οικονομική κρίση στον δυτικό κόσμο καταγράφηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. Μόνο που τότε η Αθήνα, υπό τον Περικλή, δεν ακολούθησε την πολιτική των περικοπών, αλλά έχτισε τον Παρθενώνα.

Απόσπασμα δημοσιεύματος των New York Times με τίτλο: "Λάθος συνταγή"

Μεντβέντεφ: Χρησιμοποιήστε το κεφάλι σας όταν μιλάτε για την Ρωσία

Την θυμωμένη αντίδραση του απερχόμενου προέδρου της Ρωσίας, Ντ. Μεντβέντεφ, προκάλεσε σχόλιο του υποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος χαρακτήρισε την Ρωσία «υπ' αριθμόν ένα γεωπολιτικό εχθρό των ΗΠΑ». Ο Μεντβέντεφ κάλεσε τους αμερικανούς υποψήφιους να «χρησιμοποιούν το κεφάλι τους» πριν ανοίξουν το στόμα τους. 

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ συμβούλευσε σήμερα τον αμερικανό υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μιτ Ρόμνεϊ να "χρησιμοποιεί το κεφάλι του" όταν μιλάει για τη Ρωσία, αντιδρώντας έτσι στο σχόλιο του αμερικανού, ο οποίος μιλώντας στο CNN, χαρακτήρισε τη Ρωσία "υπ' αριθμόν ένα γεωπολιτικό εχθρό" των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα...

*** Internet News ***