Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

"Αν η Ρωσία χάσει και την Συρία έχει τελειώσει σε Αραβικό Κόσμο και Μεσόγειο"


ΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΤΟΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ. ΗΔΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΘΟΡΙΑΚΑ ΦΥΛΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.


Δρ. Αθανάσιος Δρούγος

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΒΓΗΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ BLUE SKY ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.

*ΕΠΕΣΗΜΑΝΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΑΒΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ.

*ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΑΣΑΝΤ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ.

*Η ΡΩΣΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ, ΠΑΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΝΑΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧΡΕΙΝ Ή ΤΗΝ ΓΙΟΚΟΣΟΥΚΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.

Η θέσπιση της ΑΟΖ είναι προτεραιότητα

ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ
Την ώρα που δεχόμαστε οικονομικές πιέσεις και επιθέσεις, το θέμα δεν είναι μόνο οι δηλώσεις και οι αντιδηλώσεις, αλλά οι πράξεις. Προσπαθούν μερικοί να ερμηνεύσουν τα λεγόμενα ξένων αξιωματούχων για να υπερασπισθούν τις θέσεις τους. Πάλι καλά που υπάρχουν πολιτικοί που διαβάζουν καλά αυτά τα λεγόμενα και δίνουν τις σωστές απαντήσεις, αλλιώς δεν θα ήξερε τι να πει και ο ελληνικός λαός. Η θέσπιση της ΑΟΖ είναι προτεραιότητα για την Ελλάδα και τώρα πλέον το ξέρουμε όλοι. Διότι ήδη η Κύπρος έχει προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση δύο προγράμματα: το Interconnector EuroAsia και τον αγωγό. 

Και τα δύο θα περάσουν και θα λειτουργήσουν στις ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας. Κατά συνέπεια πρέπει να προωθήσουμε τη θέσπισή μας. Είναι επίσης σημαντική η πρόσβαση σε εταιρείες που έχουν τεχνογνωσία στα σεισμικά δεδομένα και αυτή πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα με τη θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ. Όσον αφορά στις φοβίες με την Τουρκία και τα δικαστήρια, το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο. Η Τουρκία δεν έχει υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας και βέβαια δεν έχει ψηφίσει κυρωτικό νόμο. Επιπλέον, όταν υπάρχει μια διαφωνία, πρέπει και τα δύο κράτη να συμφωνούν επί του θέματος για να απευθυνθούν στο δικαστήριο. 

Διαβάστε περισσότερα...

Ο ιρανικός ιός Madi κλέβει στοιχεία και ανανεώνεται αυτομάτως


Η εταιρεία Symantec ανακοίνωσε τον εντοπισμό ενός ιού troyan, που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση συντονισμένων επιθέσεων. Η Symantec τη χαρακτήρισε ως Trojan.Madi. Το πρόγραμμα είναι ικανό να κλέβει πληροφορίες, συμπεριλαμβάνοντας και παγίδευση των στοιχείων που εισάγονται μέσω του πληκτρολογίου και μπορεί επίσης να ανανεώνεται αυτομάτως.

Στόχοι, εναντίον των οποίων στρέφεται ο ιός Madi, είναι οι πλέον διαφορετικές φορείς, μεταξύ των οποίων έχουν καταγραφεί πετρελαϊκές εταιρείες, ερευνητικά και επιστημονικά κέντρα, προξενεία, καθώς και διάφορες κρατικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και του ενεργειακού τομέα. Οι ειδικοί της Symantec παρακολούθησαν την αλληλεπίδραση του Trojan.Madi με κόμβους command-and-control, που είναι εγκατεστημένοι στο Ιράν. Παρά το ότι ο Madi στοχεύει κυρίως τη Μέση Ανατολή (62% των επιθέσεων είναι στο Ισραήλ, 14% στη Σαουδική Αραβία), έχει εντοπιστεί σε ολόκληρη την υδρόγειο, ανακοίνωσε η Symantec.

Tηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα - Ερντογάν

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπαράκ Ομπάμα είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με βασικό θέμα τις εξελίξεις στη Συρία. Η Άγκυρα έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Ουάσιγκτον και προσπαθεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Στη συνομιλία που είχε διάρκεια περίπου 40 λεπτά, συζητήθηκε το ενδεχόμενο της αποχώρησης του Άσαντ και ο τρόπος της ομαλής μετάβασης της εξουσίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Ερντογάν ο αμερικανός πρόεδρος «εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη φιλοξενία χιλιάδων προσφύγων από την Τουρκία».

Αρχισε να αποθηκεύει τρόφιμα το Ιράν!

Σύμφωνα με το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr το Ιράν έχει αρχίσει να αποθηκεύει προμήθειες τροφίμων για τον πληθυσμό του διαρκειας τριών μηνων. Σύμφωνα με το πρακτορείο ο Ιρανός υφυπουργός Χασάν Ραντμαρντ δήλωσε οτι η χώρα αγοράζει σιτάρι, μαγειρικό λάδι, ζάχαρη και ρύζι για το αποθεματικό τροφίμων. Ο Ραντμαρντ δήλωσε ότι η απόφαση ήρθε με βάση διατάγματος του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και πρόσθεσε οτι μέρος των τροφίμων έχει ήδη εισαχθεί. 

Το εμπόριο του Ιράν με άλλες χώρες έχει παρεμποδιστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς επέβαλαν τραπεζικό και ασφαλιστικό εμπάργκο στην Τεχεράνη λόγω του επίμαχου πυρηνικού της προγράμματος. Η Δύση υποψιάζεται ότι το Ιράν επιδιώκει την κατασκευή πυρηνικών όπλων, κάτι που το Ιράν αρνείται.

Εδώ μπορουμε να θέσουμε το ερώτημα: Ποιος ο λόγος του Ιράν για το αποθεματικό τροφίμων;http://www.onalert.gr/stories/iran-trofima-embargo

Nταϊλίκια της Άγκυρας για το αέριο της Κύπρου

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Η Άγκυρα φαίνεται πως αρχίζει τις προσπάθειες για να εμποδίσει τις έρευνες φυσικού αερίου στην περιοχή της Κύπρου. Η Τουρκία αγνοώντας τα νόμιμα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, λειτουργεί με «νταϊλίκια» για να εμποδίσει με κάθε τρόπο τις έρευνες. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Akşam που έχει τίτλο « μην έρθετε στο αέριο της Κύπρου» υπάρχουν πληροφορίες πως «η Τουρκία έστειλε προειδοποίηση στην Κίνα, την Γαλλία και την Ρωσία που συμμετέχουν στο διαγωνισμό των ερευνών πετρελαίου στην Κύπρο, και ζήτησε να αποσύρουν τις προτάσεις τους. Σε αντίθετη περίπτωση η Άγκυρα έχει στείλει το εξής μήνυμα στις χώρες αυτές “προσοχή θα χαλάσουν οι σχέσεις μας»

Το δημοσίευμα αναφέρει πως στόχος της Κύπρου είναι να ξεκινήσουν νέες έρευνες κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής προεδρίας της Κύπρου. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα η Άγκυρα έστειλε προειδοποίηση σε 15 χώρες που σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς, Η βασική προειδοποίηση πάντως αφορά τη Ρωσική Novatek, την Γαλλική Total και την ιταλική ΕΝΙ.http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=16702

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Χαλέπι: Εξελίξεις στη ΣυρίαMεταφέρουν οπλισμό και οχήματα στον θύλακα Κοκκίνων οι Τούρκοι


Την εμφάνισή τους στη θαλάσσια περιοχή Παχύαμου και Κοκκίνων έκαναν το πρωί στρατιωτικά πλοιάρια των κατοχικών δυνάμεων, μεταφέροντας οπλισμό και στρατιωτικά οχήματα, σύμφωνα με ανώτατη στρατιωτική πηγή της Εθνικής Φρουράς. Όπως δήλωσε η εμφάνιση των τουρκικών πλοιαρίων στη θαλάσσια περιοχή του Παχύαμου έχει σχέση με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουν οι Τουρκοκύπριοι στο θύλακα των Κοκκίνων για τους εορτασμούς των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας το 1964.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα τουρκικά πλοιάρια τα οποία ήταν ευδιάκριτα από τη στεριά μετέφεραν στρατιωτικά οχήματα και οπλισμό. Οι κινήσεις των τουρκικών πλοιαρίων παρακολουθούνται από τις Αρχές ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρόσθεσε.

Φωτιά στο Zubr "Kέρκυρα", μέσα στη Ναυτική Βάση Κανελλόπουλος

Στις φλόγες τυλίχθηκε το Zubr Κέρκυρα. Το σκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο πριν από τις 16.00 το απόγευμα και στην Ναυτικη Βάση Κανελλόπουλος σήμανε συναγερμός. Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα πυροσβεστικά οχήματα της βάσης αλλά και πάρα πολλά από Πέραμα και Ικόνιο για να κατασβεστεί η πυρκαγιά, που έθεσε σε κίνδυνο όλη τη βάση.

Το Zubr έχει υποστεί σημαντικές ζημιές.http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=16683

Mark Mazower: "Αν θέλουμε να κατανοούμε τις εξελίξεις στην ανθρωπότητα σήμερα, πρέπει να παρακολουθούμε την Ελλάδα"Ο Mark Mazower καθηγητής ιστορίας στο Columbia University, περιγράφει πως η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και χιλιετίες και κυρίως τα τελευταία 200 χρόνια στην πρώτη γραμμή των αγώνων της ανθρωπότητας για ελευθερία και δημοκρατία. Τονίζει ότι αν θέλουμε να κατανοούμε τις εξελίξεις στην ανθρωπότητα σήμερα, δεν πρέπει να παρακολουθούμε τι γίνεται με τις μεγάλες δυνάμεις, αλλά τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Όπως λέει, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, δείχνει τι ακολουθεί για την ανθρωπότητα. Μέχρι οι Έλληνες να αντισταθούν ο πλανήτης στενάζει κάτω από τη βαρβαρότητα. Αυτό διδάσκει η ιστορία. Δείτε πότε και που τελείωσε ο μεσαίωνας, οι σταυροφορίες, οι αυτοκρατορίες, ο φασισμός, ο οθωμανικός επεκτατισμός, ο ναζισμός, ο κομμουνισμός, ο ψυχρός πόλεμος, οι ευρωπαϊκές δικτατορίες. Ναι, αντισταθήκαμε σε όλα! Και οφείλουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε...

http://www.nytimes.com/2011/06/30/opinion/30mazower.html

Υποβάθμισε τον κίνδυνο από τα χημικά όπλα της Συρίας το Ισραήλ


Η κυβέρνηση του Ισραήλ υποβάθμισε σήμερα, Δευτέρα, τον κίνδυνο από τα χημικά όπλα της Συρίας, αλλάζοντας κατά τα φαινόμενα άρδην στάση μερικές ημέρες μετά την απειλή της να προχωρήσει σε στρατιωτική επιχείρηση για να αποτρέψει το ενδεχόμενο να πέσουν στα χέρια της Χεζμπολάχ, της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου που εμπνέεται από και υποστηρίζεται από το Ιράν.
Οι δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων του Ισραήλ ότι δεν θα ανεχθούν την εξάπλωση των χημικών όπλων της Συρίας, όπου μαίνεται τους τελευταίους 16 μήνες η εξέγερση εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ενέτεινε τους φόβους για επέκταση του πολέμου και αύξησε τη ζήτηση για τις αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Πάντως, αφού η Δαμασκός παραδέχθηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα ότι διαθέτει χημικά όπλα, τονίζοντας ότι είναι ασφαλή και ότι θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση «επίθεσης από το εξωτερικό», η ισραηλινή κυβέρνηση άρχισε να μεταβάλλει τη στάση της, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία.

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡΉλιος, αγέρας, το απέραντο γαλάζιο,
Βλέμμα να τρυπά τον ουρανό,
Χέρια απλωμένα τον αγγίζουν,
Φωνάζουν «ώπα»,
Εμείς οι Έλληνες είμαστε!
Χορεύουμε!

Εμείς οι Έλληνες,
Τα παιδιά της Αντιγόνης,
Γεννηθήκαμε μέσα από θυσίες,
Μα και περηφάνια!

Κλείσε τα μάτια,
Φτάνει η ώρα,
Η ώρα η μεγάλη,
Η δική μας λύτρωση,
Εκεί που οι λίγοι θα θυσιαστούν για τους πολλούς,
Για άξεστους και τιποτένιους,
Χρειάζονται κι’ αυτοί,
Μπας και φανεί το μέγεθος της νίκης!

Φτάνει η μεγάλη ώρα,
Την ώρα που οι αφανείς θα γίνουν επιφανείς,
Στις καρδιές μας και στη μνήμη,
Την ώρα που οι νεκροί θα ονομαστούν ήρωες!

Φτάνει η μεγάλη ώρα,
Που το σάλπισμα θα φωνάζει …θυσία,
Το βλέμμα στους επόμενους,
Δώσε τα κλειδιά στο γιο σου και προχώρα,
Δείξε του το δρόμο,
Αυτόν της αρετής,
Του Ελληνισμού και όχι των ραγιάδων!

Είμαστε πολλοί,
Κάθε μέρα που περνάει περισσότεροι,
Είμαστε εδώ,
Προορισμός μας ένας,
Πλύσου, καλλωπίσου, φίλα τους στα μάτια,
Τράβα εκεί που σου ‘γραψε,
Στην Αιωνιότητα,
Στο μοναδικό μας καταφύγιο,
Τον Άγνωστο Στρατιώτη!

(λουκάς)
geopolitics & daily news

Ελληνική ΑΟΖ και Ευρωπαϊκή Γεωπολιτική

ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ
Όταν εξετάζουμε τη Μεσόγειο αντιλαμβανόμαστε ότι όλα τα νησιά της είναι ευρωπαϊκά και μάλιστα ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει τη μεγαλύτερη ΑΟΖ στη Μεσόγειο. Επιπλέον, αυτή η ΑΟΖ είναι συνεκτική, ιδιότητα η οποία είναι ουσιαστική και για τα δρομολόγια των πλοίων, ειδικά για τα LNG, και ακόμα περισσότερο για τους αγωγούς φυσικού αερίου ή πετρελαίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει εδώ και καιρό μια ανεξάρτητη πηγή ενέργειας από τη Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν. 

Τώρα με τα κοιτάσματα που βρέθηκαν στο Ισραήλ και στην Κύπρο έχει πρόσβαση σε αυτά μέσω της Ελλάδας. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει και την εξόρυξη φυσικού αερίου στην Κύπρο, αλλά και τη θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ. Διότι ο συνδυασμός των δύο με τις απαιτήσεις του Ισραήλ δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός οριζόντιου ενεργειακού κόμβου στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτός ο άξονας έχει μια γεωπολιτική σημασία, η οποία είναι πολύ ισχυρή και δεν έχουμε ακόμη αντιληφθεί στην πατρίδα μας τις επεκτάσεις της. 

Διαβάστε περισσότερα...

Hurriyet: Ο Τουρκικός στρατός ζήτησε τις προβλέψεις καιρού για τη Συρία

MΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Περίεργο δημοσίευμα από την Hurriyet που δείχνει πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται να δράσουν στην Συρία. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως "ο στρατός ζήτησε από τη μετεωρολογική υπηρεσία δεδομένα για την Βόρεια Συρία. Αυτά τα δεδομένα έχουν μεγάλη αξία για τη δράση του πυροβολικού αλλά και την εμβέλεια και την αποτελεσματικότητα των πυραύλων" αναφέρει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν σύστημα προβλέψεις μετεωρολογικών στοιχείων και μέχρι πρόσφατα ζητούνταν καθημερινά δεδομένα για τη Νοτιοανατολική Τουρκία και το Βόρειο Ιράκ. Η εφημερίδα αναφέρει πως για πρώτη φορά ο τουρκικό στρατός ζητά αναλυτικές προβλέψεις για τη Συρία.  

Πούτιν: Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο

Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο» είναι η ανατριχιαστική εξιστόρηση της διαδικασίας μέσα από την οποία ένας χαμηλόβαθμος πράκτορας της KGB αναρριχήθηκε στην προεδρία της Ρωσίας.

Το 1999, η «Οικογένεια» που περιέβαλλε τον Μπορίς Γέλτσιν άρχισε να ψάχνει διάδοχο για τον ασθενούντα πρόεδρο, η δημοτικότητα του οποίου συνεχώς έφθινε. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, με ελάχιστη κυβερνητική και διοικητική εμπειρία πέρα από τη θητεία του ως αντιδημάρχου της Αγίας Πετρούπολης και ένα σύντομο διάστημα στη θέση του διευθυντή της μυστικής αστυνομίας, έμοιαζε ωστόσο η τέλεια λύση: ένα «απρόσωπο» πλάσμα που ο Γέλτσιν και οι στενοί του φίλοι πίστευαν πως μπορούσαν να διαμορφώσουν κατ’ εικόνα τους. 

Ξαφνικά το αγόρι που είχε μεγαλώσει στις σχολικές αυλές του μεταπολεμικού Λένινγκραντ παίζοντας ξύλο και κάνοντας όνειρα να κυβερνήσει τον κόσμο έγινε δημόσιο πρόσωπο και η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε στα ύψη. 


Διαβάστε περισσότερα...

Οι Αμερικανοί θα βοηθήσουν να βρεθεί η σορός του Τούρκου πιλότου που έπεσε στο Αιγαίο το 1996!

Την πρόθεσή του να βοηθήσει στην ανεύρεση της σορού του πιλότου του F-16 που έπεσε το 1996 στο Αιγαίο φέρεται να διατύπωσε  ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία.

Η  εφημερίδα Χουριέτ γράφει συγκεκρμένα ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, κ. Φρ. Ριτσιαρντόνε, υποστηρίζει τις προσπάθειες της Εβρίν Ερντογάν που συγκεντρώνει υπογραφές για την εξεύρεση και ανάσυρση της σορού  του πατέρα της, ο οποίος  σκοτώθηκε το 1995 στο Αιγαίο. Κατά την εφημερίδα  το αεροσκάφος του καταρρίφθηκε από ελληνικό  πολεμικό αεροσκάφος.- έναν ισχυρισμό που τον επαναφέρει αρκετα συχνά τελευταία ο τουρκικος τύπος. Η Εβρίμ είπε ότι δόθηκε εντολή από τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ.  Γκιουλ και το Γενικό Επιτελείο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει κάποιο επίσημο έγγραφο στην οικογένεια της. 

Η εφημερίδα προσθέτει ότι ο  Αμερικανός πρέσβης είπε ότι είναι έτοιμοι να κάνουν ότι μπορούν για την υπόθεση. http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=16677

1800 συνοριοφύλακες μετακινούνται στον Έβρο!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ANTINEWS, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ερωτηθείς για το θέμα της Συρίας εκτός των άλλων επισήμανε:

«Υπάρχει τεράστια ανησυχία. Αυτό το οποίο συμβαίνει τώρα, που συζητάμε, επίσης με την έγκριση του Πρωθυπουργού, είναι ότι 1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται ήδη προς τον ποταμό Έβρο, μαζί με πλωτά σε πρώτη φάση. Ήδη σήμερα μετακινούνται έξι πλωτά και μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουμε στα 26 νέα πλωτά στον Έβρο, ώστε επιτέλους, να επιχειρήσουμε τη “σφράγιση” του Έβρου. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι». 

antinews.gr

«Γεωπολιτική – Στρατηγική και ΑΟΖ»Η ΥΠΕΞ για τις εξελίξεις στη Συρία και για ελληνική ΑΟΖΤουρκική στρατιωτική φάλαγγα κατευθύνεται προς Συρία

Φάλαγγα περίπου 20 οχημάτων που μεταφέρουν στρατεύματα και συστοιχίες πυραύλων καθώς και τεθωρακισμένα οχήματα, έστειλε σήμερα η Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες στην Άγκυρα για την ασφάλεια των νοτίων συνόρων της χώρας, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες και αυτόπτες μάρτυρες.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα διασχίσουν τα σύνορα και οι κινήσεις των στρατευμάτων ίσως αποτελούν αυστηρά ένα προληπτικό μέτρο λόγω της κλιμάκωσης της βίας στη Συρία. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η τουρκική φάλαγγα αναχώρησε από βάση της επαρχίας Γκαζιαντέπ με κατεύθυνση νότια προς την επαρχία Κιλίς, όπου θα αναπτυχθούν τα στρατεύματα. Στην επαρχία Κιλίς έχει στηθεί ένας μεγάλος καταυλισμός για τους σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι υπολογίζονται σε 44.000 στην Τουρκία.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τα στρατεύματα και τα οχήματα σταθμεύουν τώρα κατά μήκος μιας προστατευμένης με συρματόπλεγμα περιοχής στα σύνορα με τη Συρία.http://www.onalert.gr/stories/tourkikh-falagga-pros-syria

Συρία: Ανησυχούν τώρα οι ΗΠΑ για τους αντικαθεστωτικούς;


Οι ΗΠΑ φαίνεται πως έχουν συναίσθηση του τι θα ακολουθούσε σε περίπτωση που οι αντικαθεστωτικοί προχωρήσουν στην πλήρη διάλυση του μηχανισμού ασφαλείας του σημερινού καθεστώτος στη Συρία. Μιλάμε για κατάσταση πλήρους αναρχίας η οποία θα συνοδεύεται από βία μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας.
Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση Ομπάμα προχώρησε σε προειδοποίηση των αντικαθεστωτικών να μη διαλύσουν την υπάρχουσα υποδομή και να μην προβούν σε αντίποινα, σε περίπτωση κατάρρευσης του καθεστώτος και/ή ενδεχόμενης φυσικής απώλειας του Μπασάρ Αλ Άσαντ, καθώς αυτό θα βύθιζε τη χώρα στο χάος.

Νίκος Λυγερός: ΑΟΖ ή ραγιαδισμός

Δεν αρκεί που παλεύουμε όλοι μας για να αναδείξουμε το θέμα της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και να αποκτήσει επιτέλους η πατρίδα μας το δικαίωμα που της ανήκει, αλλά πρέπει επιπλέον να διαχειριστούμε και τον ραγιαδισμό. Δεν φτάνει που τόσα χρόνια θα έπρεπε να είχαμε ΑΟΖ και λόγω της απραξίας, της ανικανότητας και της αδράνειας, ο ελληνικός λαός περιμένει, αλλά θέλουν και να απολογηθούν με τεχνητά προσχήματα. Δεν αρκεί που δεν έχουν διαβάσει το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά προσπαθούν να τρομάξουν τους μη ειδικούς με αυθαιρεσίες. 

Η Κύπρος έχει θεσπίσει την ΑΟΖ από το 2004 χωρίς να προκαλέσει καμιά αντίδραση και στην πατρίδα μας έχουμε ακόμα ραγιάδες που φοβούνται ακόμα και τη σκιά τους. Η ανακήρυξη της ΑΟΖ γίνεται πάντα μονομερώς και δεν προβλέπεται άλλος τρόπος. Θα το λέμε και θα το ξαναλέμε για να το μάθουν όλοι, έτσι ώστε να μην υπάρχει η δικαιολογία της ασχετοσύνης. Αυτοί που θα είναι εναντίον της ΑΟΖ δεν θα είναι πια οι άσχετοι, αλλά όντως οι αντίπαλοί της και βέβαια οι αντίπαλοι της πατρίδας μας. Ο λαός μας δεν έχει ανάγκη ν’ ακούει κότες να φωνάζουν για τους κινδύνους, τις έχει βαρεθεί και βλέπει τα αποτελέσματα της δράσης τους. 

Πόσο πιο κάτω πρέπει να φτάσει το κράτος μας οικονομικά, για να αποδεχθούν τα λάθη τους. 

Διαβάστε περισσότερα...

Ertuğrul Özkök: Είθε ο Θεός να σώσει την Τουρκία από τις μετασεισμικές δονήσεις του «στρατηγικού βάθους»


Η Τουρκία μέχρι πριν λίγες μέρες είχε 400 χιλιομετρα Σύνορα με τους Κούρδους με την γνωστή αδυναμία να τα ελέγξει σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με άλλα 800 χιλιόμετρα δηλαδή συνολικά 1200 χιλιόμετρα. Καλύτερα θα ήταν λοιπόν ο Τούρκος Υπεξ Αχμετ Νταβουτογλου αντί να ψάχνει τον μετά- Ασαντ πρωθυπουργό να ασχοληθεί με την νέα θέση της Τουρκίας. Η Αραβική Άνοιξη έχει μετατραπεί πλήρως σε Κουρδική Άνοιξη και έτσι η Τουρκία από ένθερμος υποστηρικτής της πρώτης έχει μεταβληθεί σε παθητικό παρατηρητή της δεύτερης. 


Στην δε Συρία και Ιράκ Άραβες αντιμάχονται Αράβων με τους Κούρδους να διατηρούν την ενότητα τους σε ολα τα γεωγραφικά σημεία και στο  ακέραιο.

Tην ίδια ώρα η Τουρκία αδυνατεί με στρατιωτικά μέσα (αλλά και μέσα απο την κατασταλτική της πολιτική) να γονατίσει το φρόνημα του Κουρδικού Λαού.Δεν είναι καθόλου απίθανο η Αραβική Άνοιξη να συνεχιστεί στην Τουρκία σε περιοχές που ζουν Κούρδοι λοιπόν καθώς ήδη οι Κουρδοι έχουν δημιουργήσει μια ντε φάκτο κατάσταση σε δύο αραβικά κράτη.

Σχετικά με τις φήμες επαναπροσέγγισης Ισραήλ - Τουρκίας

Διάφοροι κύκλοι, αφήνουν να εννοηθεί ότι η σημερινή επίσκεψη του Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας Έχουντ Μπαράκ στην Αθήνα έγινε υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ και του Αμερικανο-Εβραϊκού λόμπι. Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Δ. Αβραμόπουλο συζητούν ευρύτερα για μια ενιαία στρατηγική στην Ανατολική Μεσόγειο βασισμένη στα κοινά συμφέροντα 4 χωρών (Ελλάδα-Κύπρος-ΗΠΑ και Ισραήλ). 

Η πρόσφατη συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με τις γεωτρήσεις στην αρχή βασίστηκε στις προειδοποιήσεις αργότερα στις απειλές ενώ σήμερα προσπαθεί να βρει λύση μέσω …Λιβάνου.

Μακελειό μισθοφόρων στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας


Ενέδρα σε μισθοφόρους που διείσδυαν από την Τουρκία στην γύρω από την πόλη Ιντλίμπ στα τουρκοσυριακά σύνορα έστησε ο συριακός Στρατός και οι πληροφορίες που μεταδίδονται μιλάνε για δεκάδες νεκρούς από την πλευρά των εισβολέων.
«Σκότωσαν πολλούς τρομοκράτες που επιχειρούσαν να διεισδύσουν στον τομέα του Άιν Μπάιντα, κοντά στην πόλη Τζισρ αλ-Σούγουρ, ενώ άλλοι τρομοκράτες διέφυγαν προς το τουρκικό έδαφος», αναφέρουν μαρτυρίες που δημοσιεύθηκαν σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ο συριακός Στρατός, συνεπικουρούμενος από συνοριοφύλακες αφού εγκλώβισε περίπου 150 μισθοφόρους και 250 αντάρτες στις αγροτικές περιοχές Μπλίνε, Μπιλόνε και Καφρούμα, άρχισε να βάλλει εναντίον τους με βολές όλμων και ρουκετών των 122 χλστ. με αποτέλεσμα να υποστούν βαριές απώλειες, αλλά πάνω απ’ όλα να καταγραφεί μα σαφήνεια για άλλη μια φορά ο ρόλος της Τουρκίας και η ενεργός βοήθεια που προσφέρει στους αντικαθεστωτικούς. Ο συριακός Στρατός αναφέρει ότι πιάστηκαν πολλά «οχήματα εξοπλισμένα με βαριά πολυβόλα και άλλα αντιαρματικά».

Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012

Σχέδιο Β των ΗΠΑ: Συνάντηση ΗΠΑ- Ισραήλ για τις ιρανικές πυρηνικές εγκατάστάσεις


Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου Ομπάμα ενημέρωσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για ένα σχέδιο Β των ΗΠΑ, όσον αφορά τα προληπτικά πλήγματα κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, γράφει σήμερα η εφημερίδα Haaretz.

Ο Τομ Ντόνιλον συνάντησε στην Ουάσινγκτον τον Νετανιάχου πριν από δύο εβδομάδες σε δείπνο που διήρκησε τρείς ώρες, διευκρινίζει η εφημερίδα. "Ο Ντόνιλον προσπάθησε να γίνει κατανοητό ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται σοβαρά για το ενδεχόμενο οι διαπραγματεύσεις (με την Τεχεράνη όσον αφορά το επίμαχο πυρηνικό της πρόγραμμα) να καταλήξουν σε αδιέξοδο και τότε θα είναι απαραίτητη μια στρατιωτική επιλογή», σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον Τύπο ισραηλινός αξιωματούχος είπε: «δεν σχολιάζουμε αυτά που συζητώνται στις κεκλεισμένων των θυρών διπλωματικές συναντήσεις. Όσον αφορά το άρθρο, τίποτε δεν είναι σωστό».

"Πιθανή η επίθεση της Τουρκίας κατά της Ελλάδος"


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Ε.Α ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΑΛΤΖΩΗ ΣΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΣΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝDOBSERVER.BLOGSPOT.COM


Αποκλειστική συνέντευξη στο Μάκη Βραχιολίδη


Κύριε Μπαλτζώη, η κατάσταση στη Συρία και γύρω από αυτή μοιάζει τραγική, ενώ πολλοί πλέον μιλούν για εξελίξεις ανεξέλεγκτες, που μπορεί να οδηγήσουν στον χειρότερο πόλεμο που έζησε η ανθρωπότητα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο λόγος που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, είναι το ότι –όπως λένε- η Ρωσία δεν πρόκειται να αφήσει την Αμερική να εισβάλλει στηνΣυρία, όπως έκανε με το Ιράκ. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση;

Ο πόλεμος στην Συρία, όπως εξελίσσεται μπορεί να γίνει όντως ανεξέλεγκτος και είναι ακριβώς έτσι όπως τα θέσατε. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί των, δηλαδή η Δύση και τα Σουνιτικά Αραβικάκράτη βιάζονται να ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό των παγκοσμιοποιητών (Νέα Τάξη Πραγμάτων) με το προτελευταίο εμπόδιο,την Συρία, ώστε να αφοσιωθούν στον τελικό των και πιο σημαντικό στόχο, το Ιράν. Βέβαια τα πράγματα δεν εξελίσσονται, όπως τα σχεδίασαν. Ο παράγων Ρωσία και ο σύμμαχός της στον Συνεταιρισμό της Σαγκάης, η Κίνα, έχουν αντιληφθεί ότι διακυβεύονται πλέον ζωτικά τους συμφέροντα και αντιδρούν σθεναρά και με αποφασιστικότητα.

Γουαχαμπιστές του Μαυροβουνίου


Στη πόλη του Μαυροβουνίου Πλάβ, υπάρχουν τα τελευταία 2 έτη αρκετές αναφορές από τη τοπική Αλβανική μειονότητα για δράση Γουαχαμπιστών Μουσουλμάνων. Η ανησυχία αυτή έχει ενεργοποιήσει τα θεσμικά όργανα του Μαυροβουνίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συνεχιζόμενη δραστηριοποίηση των ατόμων αυτών συνίσταται στην ίδρυση δικό τους θρησκευτικού κέντρο και στην διεξάγωγη μυστικών συναντήσεων.

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Μαυροβουνίου ‘εχει μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες ενεργοποιήσει ειδική μονάδα παρακολουθησής τους. Σύμφωνα με τις εκθέσεις τους που βρήκαν το φως της δημοσιότητας αναφέρεται ότι οι ομάδες αυτές  λειτουργούν καλά και είναι συνδεδεμένες με δίκτυα Βαχαμπιστών της Σερβίας, της Βοσνίας, της  FYROM, το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία.
Η χρηματοδότησή τους γίνεται μέσω μιας φιλο-μουσουλμανικής οργάνωσης της Σαουδικής Αραβίας.

Βαναυσότητες του βρετανικού στρατού κατά Ελληνοκυπρίων


Αποχαρακτηρισμένα απόρρητα έγγραφα που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας από τα Βρετανικά Αρχεία αποκαλύπτουν τη βάναυση μεταχείριση Ελληνοκυπρίων από τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις στην Κύπρο της δεκαετίας του 1950. Μεταξύ των θυμάτων ήταν ένας δεκαεπτάχρονος νέος και ένας τυφλός άνδρας.


Μία νύχτα του Ιουλίου του 1958 περίπολος του βρετανικού στρατού συγκρούστηκε με ομάδα Ελληνοκυπρίων, όταν οι τελευταίοι άρχισαν να τους λιθοβολούν. Οι στρατιώτες απάντησαν ανοίγοντας πυρ εναντίον τους, τραυματίζοντας θανάσιμα έναν τυφλό άνδρα, ο οποίος φέρεται να ήταν αρχηγός τους, και έναν ακόμη. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ανακριτής Τζέιμς Τρέινορ που εξέτασε την υπόθεση, «οι βρετανοί στρατιώτες δεν είχαν άλλη επιλογή».

Διαβάστε περισσότερα...

Βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος: «Από σήμερα πλέον, κουρδική άνοιξη»


Παντού υφίσταται ήττες η Τουρκία, στο Αιγαίο όμως «αλωνίζει»
Ο βουλευτής της πόλης Βαν του κόμματος BDP Οζντάλ Ουτσέρ μιλώντας σε διαδήλωση που οργανώθηκε για την απελευθέρωση του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν δήλωσε πως: «Όλοι θα αναγνωρίσουν την αυτονομία που ανακηρύχθηκε στο Κουρδιστάν της Συρίας».
Ο βουλευτής της πόλης Βαν του κόμματος BDP Οζντάλ Ουτσέρ, ο αντιδήμαρχος της πόλης Βαν Σαμπρί Άμπι, ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του BDP και περίπου 500 άτομα μετείχαν σε πορεία που οργάνωσε ο Σύλλογος Συγγενών Φυλακισμένων (TUYAD-DER), ζητώντας την απελευθέρωση του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Το πλήθος συγκεντρώθηκε μπροστά στα γραφεία του BDP από όπου άρχισαν πορεία από την λεωφόρο Δημοκρατίας. Αυτοί που μετείχαν στην πορεία φώναζαν συνθήματα όπως ¨Ζήτω ο πρόεδρος Οτζαλάν¨ και ¨Το Κουρδιστάν θα γίνει ο τάφος του φασισμού¨. Στο τέλος της πορείας έκανε μια ομιλία ο βουλευτής του κόμματος BDP Οζντάλ Ουτσέρ.

Διπλασιάζει τους εξοπλισμούς της η Τουρκία μέχρι το 2016…


Εφιαλτικό αναμένεται να γίνει το αμυντικό πρόβλημα για την Ελλάδα τα αμέσως επόμενα χρόνια, αφού όπως ανακοίνωσαν ήδη οι Τούρκοι, σκοπεύουν να «επενδύσουν» σε εξοπλιστικές αγορές μέχρι το 2016 το ιλιγγιώδες ποσό των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων!
Πρακτικά, αυτό ισοδυναμεί με διπλασιασμό των επενδύσεων σε οπλικά συστήματα, την ίδια ώρα που οι πάντες βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη για να κατηγορήσουν την Ελλάδα όταν στη δημοσιότητα έρθει το παραμικρό ζήτημα που αφορά σε κάποιο μικρό ή μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Στο Ιράν σήμερα ο ΥΠΕΞ της Συρίας


Στο Ιράν, βασικό σύμμαχο του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ Μουάλεμ, όπως ανακοίνωσε το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο Μουάλεμ θα συναντήσει ιρανούς αξιωματούχους και θα δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου στις 14:00 τοπική ώρα (12:30 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Το Ιράν κατηγορεί τις δυτικές και αραβικές χώρες, κυρίως τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, ότι στηρίζουν πολιτικά και στρατιωτικά τους σύρους αντάρτες. Την Τρίτη ο υπαρχηγός του γενικού επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο ταξίαρχος Μασούντ Τζαζαγερί προειδοποίησε ότι οι σύμμαχοι της Συρίας «δεν θα επιτρέψουν αλλαγή του καθεστώτος» στη Δαμασκό και «θα καταφέρουν αποφασιστικό πλήγμα στους εχθρούς» σε περίπτωση ξένης επέμβασης στη σύγκρουση αυτή.

Ένα «μάλλον» γεννά πολλά ερωτήματα


Εάν η ζωή του προσωπικού της ρωσικής βάσης στο Ταρτούς τεθεί σε κίνδυνο οι μονάδες του ρωσικού στόλου πλησίον της Συρίας θα κληθούν «μάλλον να εκκενώσουν» τις εγκαταστάσεις. Τάδε έφη ο αρχηγός του Ναυτικού της χώρας αντιναύαρχος Βίκτωρ Τσιρκόφ. Όπως ανέφερε και ο ίδιος ο αντιναύαρχος η λέξη «μάλλον» έχει να κάνει με το ζήτημα πως μία τέτοια ενέργεια του Ναυτικού θα πρέπει να έρθει απευθείας από τον πρόεδρο της χώρας Βλάντιμιρ Πούτιν.
Έτσι, ο Ρώσος ναύαρχος με τις δηλώσεις του στην ουσία παραδέχεται πως είτε δεν γνωρίζει το τι ακριβώς έχει αποφασίσει ο Β. Πούτιν για τη συγκεκριμένη περίπτωση, είτε πως ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει αποφασίσει ακόμα, είτε στην πραγματικότητα «θολώνει τα νερά» αναφορικά με τις προθέσεις της Μόσχας για το θέμα.


Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Για "Κουρδιστάν" στην Ν.Α Τουρκία μιλούν οι Κούρδοι της Τουρκίας!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Για μελλοντικό «αυτόνομο Κουρδιστάν» στην Τουρκία μίλησε για πρώτη φορά ο Κουρδικής καταγωγής δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας Οσμάν Μπάγντεμίρ προκαλώντας σοκ στην τουρκική κοινή γνώμη. 
Ο Οσμάν Μπαγντεμίρ ζήτησε από την Τουρκία «να μην αγνοεί τα 20 εκατομμύρια Κούρδων της Τουρκίας και να ακούει τα προβλήματα τους».

Ο Μπαγτεμίρ δήλωσε «όπως υπάρχει αυτόνομη περιοχή των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ, μελλοντικά θα υπάρξει και στο Ιράν όπως και αυτόνομο Κουρδιστάν στην Τουρκία. Εμείς δεν θα χαρίσουμε τα δικαιώματα μας σε ένα κράτος το οποίο δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα μας» δήλωσε ο δήμαρχος Ντιγιαρμπακίρ της πόλης όπου το 95% του πληθυσμού της είναι Κούρδοι. Είναι η πρώτη φορά που με επίσημο τρόπο ένας Κούρδος αξιωματούχος που ζει στην Τουρκία μιλά για αυτόνομο Κουρδιστάν Τουρκίας. Οι εξελίξεις στη Συρία φαίνεται πως κινούν πολλές σταθερές στη Μέση Ανατολή. 

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=16621

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ: Η Δύση και ορισμένες Αραβικές χώρες μάς οδηγούν σε πρωτοφανή κρίση!

ΔΡ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΟΥΓΟΣ

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΛΑΒΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΥΠΕΞ ΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΩΦ. ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΑΣΑΝΤ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ. ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΑΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ/ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 24ΩΡΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΟΣ....ΠΟΤΕ ΤΟΣΟ...

ΕΠΙΣΗΣ Ο ΛΑΒΡΩΦ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ Η ΔΥΣΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ. Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΗ...

http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=431818006855755&id=141735919197300

Σύννεφα πολέμου στη Μέση Ανατολή


Συνέντευξη του Ν.Λυγερού Κόντρα στη νύχτα 27/7/12


Το Αιγαίο και η Ανατ. Μεσόγειος ενοποιημένο θέατρο επιχειρήσεων για το Ρωσικό Ναυτικό

Όπως θα πρέπει να γίνεται αντιληπτό πλέον, οι εξελίξεις στην Συρία, στην Ανατ. Μεσόγειο και γενικά στη Μέση Ανατολή, ούτε είναι μακρυά από εμάς, ούτε δεν μας επηρρεάζουν, όπως ισχυρίζονται πολλοί άφρονες και άσχετοι. Είναι στην γειτονιά μας, είναι μέσα στο σπίτι μας και ότι και να γίνει, η Ελλάδα θα εμπλακεί άμεσα ή έστω και έμμεσα. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και φυσικά να προπαρασκευαστούμε για το πιο δυσμενές σενάριο. Πρωταρχικός παράγων αποτελεί η ικανότητα και η ετοιμότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων, δηλαδή στην ουσία το έμψυχο υλικό, το στελεχιακό δυναμικό, που θα σχεδιάσει, θα προπαρασκευάσει και χειριστεί τελικά τα σύγχρονα οπλικά συστήματα. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να διαφυλάττεται από το Έθνος, ως κόρην οφθαλμού η μαχητική ικανότητα, που αποτελείται από πολλές συνιστώσες, όπως η εκπαίδευση, τα οπλικά συστήματα, το ηθικόν, το σύστημα της διοικητικής μέριμνας κλπ.

Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκία, Κατάρ και Σ.Αραβία εξοπλίζουν τους αντάρτεςΡωσία: Η Μόσχα προειδοποιεί για μια "τραγωδία" στο Χαλέπι


Η Μόσχα προειδοποίησε ότι μια "τραγωδία" απειλεί το Χαλέπι εκτιμώντας ότι δεν είναι "ρεαλιστικό" να προεξοφλεί κανείς πως η συριακή κυβέρνηση θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, ενώ οι ένοπλοι αντάρτες καταλαμβάνουν τις μεγάλες πόλεις.
"Προσπαθούμε να επηρεάσουμε την κυβέρνηση να κάνει το πρώτο βήμα αλλά όταν η ένοπλη αντιπολίτευση καταλαμβάνει πόλεις όπως το Χαλέπι, όπου μια ακόμη τραγωδία προμηνύεται απ΄ό,τι αντιλαμβάνομαι, δεν είναι ρεαλιστικό η κυβέρνηση να το δεχτεί αυτό", δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στο Σότσι της νότιας Ρωσίας η οποία αναμεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η συριακή αντιπολίτευση έτοιμη να πολεμήσει κατά των Κούρδων με αντάλλαγμα τη βοήθεια της Τουρκίας


Η ένοπλη συριακή αντιπολίτευση είναι έτοιμη να πολεμήσει κατά των αυτονομιστών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στο έδαφος της Συρίας με αντάλλαγμα τα όπλα από την Τουρκία. Αυτό δήλωσε ένας από τους διοικητές των Σύρων εξεγερθέντων, που έχουν την έδρα τους στην Τουρκία.

«Δεν επαρκεί ο οπλισμός μας. Με τη στρατιωτική υποστήριξη από την πλευρά της Τουρκίας θα μπορέσουμε να χτυπήσουμε τις βάσεις του PKK στη Συρία, καθώς γνωρίζουμε ποιες περιοχές ελέγχουν», επεσήμανε.

Μάτσης: Αναξιοποίητος ο φυσικός πλούτος της ΚύπρουΗ Ελλάδα απορρίπτει ως συνομιλητή τον Γκρουέφσκι;


Ας ελπίσουμε πως η Αθήνα πραγματικά αποφάσισε να τρίξει τα δόντια στους αρνητές της σλαβικής τους ταυτότητας, κατασκευασμένους… Μακεδόνες (ανύπαρκτη εθνότητα, κατασκευασμένη ταυτότητα) των Σκοπίων μέσω μίας αλλαγής πολιτικής 180 μοιρών. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να συνάδει από τη τοποθέτηση της Βασιλίσσης Σοφίας αναφορικά με τον βίο και πολιτεία του πρωθυπουργού του κρατιδίου Νικολά Γκρουέφσκι, ο οποίος με τη συμπεριφορά του έχει χάσει πλέον κάθε έρεισμα στην Αθήνα.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Δ. Αβραμόπουλος φέρεται να έχει υπογραμμίσει στον Αμερικανό βοηθό υπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Γκόρντον πως «η ελληνική κυβέρνηση αναζητά έναν αξιόπιστο συνομιλητή», έτσι ώστε να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα της ονομασίας της συγκεκριμένης χώρας. Εκτιμάται πως η συγκεκριμένη κίνηση του υπουργείου Εξωτερικών έρχεται τη πλέον κατάλληλη στιγμή για να πιέσει τα πράγματα προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Το NEWSWEEK το 1992: Πόσα χρόνια θα μας πάρει (ΗΠΑ) μέχρι την ίδρυση ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν

Δημοσιεύτηκε στο GEOPOLITICS & DAILY NEWS στις 05.08.2011

Σε δημοσίευμά του το αμερικανικό περιοδικό NEWSWEEK το Σεπτέμβριο του 1992 αποκάλυψε το εμπνευσμένο σχέδιο των ΗΠΑ, σχετικά με τη προοπτική δημιουργίας ενός ανεξάρτητου και ενιαίου Κουρδιστάν. Το όλο σενάριο όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε ήταν τότε αλληλένδετο με την εξέλιξη στο πόλεμο του Ιράκ και το μέλλον του Σαντάμ Χουσείν.
Βασική προϋπόθεση στην υλοποίηση ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν ήταν η εξόντωση του Σαντάμ Χουσεϊν, κάτι το οποίο τελικά συνέβη. Ωστόσο αν και όλα είχαν δρομολογηθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, σημείο αναφοράς όσον αφορά την επίτευξη του στόχου αποτελεί η καθολική απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ. Σύμφωνα με το τότε δημοσίευμα η ηγεσία των Κούρδων ήταν αποφασισμένη να περιμένει υπομονετικά την όλη εξέλιξη όσα χρόνια και αν χρειαζόταν να περάσουν.

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Koυρδιστάν: O εφιάλτης της Άγκυρας

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η κυβέρνηση Ερντογάν,  βιάζεται για να σταθεροποιήσει την κατάσταση στη Συρία, καθώς διαπιστώνει πως ο Άσαντ μόλις απέσυρε τις δυνάμεις του από τις βόρειες περιοχές της χώρας, εκεί εγκαταστάθηκαν Κούρδοι αντάρτες του PKK και το παρακλάδι τους στη Συρία PYD. Εκατοντάδες Κούρδοι αντάρτες, Ηδη περιπολούν στους δρόμους στα σύνορα με τη Συρία.


Είναι η πρώτη φορά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για ζήτημα «Βόρειας Συρίας». Η Άγκυρα φοβάται τη δημιουργία Κουρδικής αυτόνομης περιοχής νότια των συνόρων της και σε συνδυασμό με την αυτόνομη περιοχή των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ , εκφράζει φόβους για τη δημιουργία του Κουρδιστάν. Στην τουρκική πρωτεύουσα πραγματοποιούνται καθημερινές συσκέψεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως ο Ερντογάν, αυτή την εβδομάδα συναντήθηκε 4 φορές με τον διοικητή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT) Χακάν Φιντάν.


Διαβάστε περισσότερα...

Η Γερμανία εξετάζει την απόκτηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών


Ο γερμανικός στρατός εξετάζει το ενδεχόμενο να αποκτήσει στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχουν τη δυνατότητα να επιφέρουν πλήγματα, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της χώρας. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι «το εργαλείο του μέλλοντος της στρατιωτικής αεροπορίας. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας αυτή την εξέλιξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος αυτός.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το γερμανικό υπουργείο Άμυνας βρίσκεται ακόμη «στην αρχή των διαβουλεύσεων για το θέμα», ενώ πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί έπειτα από «ευρύ δημόσιο διάλογο» σχετικά με την αναγκαιότητα η χώρα να αποκτήσει τέτοιου είδους οπλικά συστήματα. Η Γερμανία έχει στην κατοχή της από το 2010, στο πλαίσιο της αποστολής της στο βόρειο Αφγανιστάν, αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου «Heron 1», ισραηλινής κατασκευής, που δόθηκαν στον γερμανικό στρατό με σύμβαση μίσθωσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

*** Internet News ***