Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Έκθεση αξιολόγησης απειλών προς την Γερουσία των ΗΠΑ - 2013- (declassified document)

30.09.2013Η αναφορά φυσικά είναι πλέον αποχαρακτηρισμένη.... όμως... 

Ιδανικά θα πρέπει να δοθεί σημαντική προσοχή στα κομμάτια που αφορούν την Ελλάδα και χαρακτηρίζουν ώς απλό σημείο τριβής την αποδοχή του ονόματος Μακεδονία για τα Σκόπια,(Balkan section) όπως και το οτι αναμένουν μεγάλες αναταραχές στις χώρες που καίγονται απο την κρίση , συγκαταλέγοντας και εμάς σε αυτές ( Eurozone Crisis section).

Ακόμα όμως πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως παραθέτουν με στοιχεία οτι οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες είναι ήδη σε φθίνουσα παραγωγική διαδικασία λόγω οικονομικών πιέσεων και μείωσης επενδύσεων (προφανώς στον τρόπο εξόρυξης και παραγωγής). Κάτι που οδηγεί σε νέες περιοχές παραγωγής (έμμεσο υπονοούμενο) και φυσικά φωτογραφίζει και την χώρα μας.

Ακόμα ενα σημαντικό σημείο είναι η αναφορά στο πόσιμο νερό και πως χώρες με διαθέσιμο τέτοιο πλούτο , δεν εκμεταλλεύονται κατά το δυνατόν καλύτερο την διαθεσιμότητα αυτή. Το έμμεσο υπονοούμενο νομίζω οτι δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε καν.

Φυσικά έχει πολλά ακόμα σημεία που χρήζουν σημαντικής ανάλυσης και διασταύρωσης με άλλες πηγές και στοιχεία, για αυτό και το παραθέτουμε αυτούσιο παρακάτω στην διάθεση σας ,  σαν αρχείο pdf που είναι σίγουρο οτι θα θέλουν πολλοί για να το μελετήσουν καλύτερα.

click here to download: USA Worldwide Threat Assessment Report for the Senate

*** Internet News ***