Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Σόιμπλε: Θα δούμε αν θα είμαι υπουργός Οικονομικών

22-09-13

«Φανταστικό» χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ο Βόλγγκανγκ Σόιμπλε. Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εξέφρασε την ελπίδα οι Φιλελεύθεροι να εισέλθουν στο κοινοβούλιο ώστε η Κεντροδεξιά να έχει μια σταθερή κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι είναι νωρίς για προβλέψεις σχετικά με το αν θα παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών.

«Για μένα δεν είναι το σημαντικότερο θέμα. Είμαι χαρούμενος που αυτά τα τέσσερα χρόνια μπόρεσα να φέρω εις πέρας μία δύσκολή αποστολή. Εξάλλου δεν ξέρω ακόμη αν έχω εκλεγεί. Είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου», τόνισε χαρακτηριστικά.Την ίδια ώρα, σε βραδιά θρίλερ εξελίσσεται η νύχτα των εκλογών στη Γερμανία καθώς η Άνγκελα Μέρκελ απέχει μόλις 2 έδρες από την αυτοδυναμία, ενώ το αποτέλεσμα στο κρατίδιο της Έσσης, όπου διεξήχθησαν τοπικές εκλογές παράλληλα με τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές σήμερα, παραμένει ασαφές, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.
Όπως μετέδωσε το δημόσιο κρατιδιακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Hessische Rundfunk, η Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση (CDU) συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό, ένα 38,9% των ψήφων.

Όμως ο ελάσσων κυβερνητικός εταίρος του κόμματος αυτού, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) βρίσκονται ελαφρώς κάτω από το όριο του 5% που θα τους εξασφάλιζε την εκπροσώπησή τους στην κρατιδιακή βουλή.

Ούτε όμως η συμμαχία των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) με τους Πράσινους καταφέρνει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών στην κρατιδιακή βουλή, ενώ το κόμμα Η Αριστερά οδεύει προς το να αυξήσει τη δύναμή του, καθώς συγκεντρώνει ένα 6% των ψήφων.πηγή: real.gr

*** Internet News ***