Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αίγυπτος: έκλεισαν και την εφημερίδα των Αδελφών Μουσουλμάνων

25-09-13
Διευρύνεται η εκστρατεία για την εξουδετέρωση του ισλαμιστικού κινήματος του ανατρέποντος προέδρου Μόρσι στην Αίγυπτο. Μετά τον τηλεοπτικό σταθμό, οι αρχές έκλεισαν και την εφημερίδα των Αδελφών Μουσουλμάνων.


Οι αιγυπτιακές αρχές έκλεισαν τα γραφεία της εφημερίδας «Ελευθερία και Δικαιοσύνη» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Κάιρο, σε μια τελευταία κίνηση με στόχο τη συντριβή του ισλαμικού κινήματος, ανακοίνωσε σήμερα η Μουσουλμανική Αδελφότητα.«Εμείς οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας Ελευθερία και Δικαιοσύνη καταδικάζουμε τις δυνάμεις ασφαλείας για το κλείσιμο των γραφείων της εφημερίδας», τονίζει η Μουσουλμανική Αδελφότητα σε ανακοίνωσή της, στη σελίδα της στο Facebook.

Η αστυνομία έκανε έφοδο τη νύχτα στο κτίριο και αφαίρεσε ό,τι υπήρχε μέσα σ΄αυτό. Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στο Κάιρο δήλωσε ότι η έφοδος ακολούθησε την απόφαση του δικαστηρίου τη Δευτέρα, να απαγορευτεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα και να κατασχεθούν τα περιουσιακά της στοιχεία.

Πριν από λίγο καιρό, εξάλλου, οι αιγυπτιακές αρχές έβαλαν λουκέτο και σε τηλεοπτικό σταθμό της οργάνωσης. Η εκστρατεία κατά των Αδελφών Μουσουλμάνων, μάλιστα, είχε αναγκάσει πολλούς από τους 50 δημοσιογράφους της καθημερινής εφημερίδας «Ελευθερία και Δικαιοσύνη» να εργάζονται κρυφά για να αποφύγουν τη σύλληψη

*** Internet News ***