Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Συγχαρητήρια Ολάντ σε Μέρκελ

22-09-13Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ για τη νίκη του κόμματός της στις ομοσπονδιακές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν σήμερα και την προσκάλεσε να επισκεφθεί το Παρίσι για συνομιλίες μόλις σχηματιστεί η επόμενη κυβέρνηση, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

Ο Ολάντ και η Μέρκελ είχαν μια τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν «τη στενή συνεργασία τους ώστε να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις για την οικοδόμηση της Ευρώπης», σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Και ενώ η γερμανίδα καγκελάριος είναι ένα βήμα πριν την αυτοδυναμία- μόνο 2 έδρες την χωρίζουν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είδε τη δημοτικότητά του να πέφτει στο χαμηλότερο μέχρι σήμερα επίπεδο σε μια μηνιαία δημοσκόπηση η οποία έδειξε πως λιγότεροι από το ένα τέταρτο των ψηφοφόρων είναι ικανοποιημένοι από τις ενέργειές του. Σε μια έρευνα του ινστιτούτου IFOP που δημοσιεύεται από την εβδομαδιαία εφημερίδα "Λε Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς", η δημοτικότητα του Ολάντ σημειώνει πτώση πέντε μονάδων από τον περασμένο μήνα και μειώνεται στο 23%.

Μέχρι τώρα το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας που είχε ο Ολάντ στη δημοσκόπηση αυτή ήταν ένα 25% που είχε πάρει τον Απρίλιο. Το νέο ποσοστό βρίσκεται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο δημοτικότητας που είχε ποτέ γάλλος πρόεδρος και το οποίο ήταν το 22% που είχε σημειώσει το 1991 ο Φρανσουά Μιτεράν, ο προηγούμενος σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας, επισημαίνει η εφημερίδα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η δημοσκόπηση υπογραμμίζει τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ο Ολάντ να αυξήσει τη δημοτικότητά του σε μια περίοδο που η διαμάχη για το ύψος των φόρων επισκιάζει τις προσπάθειες για την αναζωογόνηση της οικονομίας και η υποστήριξή του στα στρατιωτικά πλήγματα εναντίον της Συρίας προκαλεί μικτές αντιδράσεις.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι η δημοτικότητα του Ολάντ μεταξύ των υποστηρικτών των Πρασίνων έχει μειωθεί κατά 19 μονάδες από τον περασμένο μήνα, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι αυξάνονται οι εντάσεις ανάμεσα στους σοσιαλιστές του Ολάντ και τους Πράσινους συμμάχους τους στην κυβέρνηση.

*** Internet News ***