Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Σε μηδενικό σημείο οι συνομιλίες Ισραήλ Παλαιστίνης.

23.09.2013όπως είχαμε αναφέρει απο το καλοκαίρι στο θέμα της επανεκκίνησης των Ισραηλινο-Παλαιστινιακών συνομιλιών κανείς δεν θα κέρδιζε τίποτα και όλοι είχαν να χάσουν.. άλλοι πολύ, άλλοι λίγο. Οι κυβερνώντες των ΗΠΑ το ήθελαν ώς ρελάνς για την απώλεια ελέγχου στην περιοχή , έτσι ώστε να προσεγγίσουν τους Παλαιστίνιους και κατά επέκταση Χαμάς και Χεζμπολάχ... οι Παλαιστινιοι για να επεκτείνουν το εύρος αποδοχής μετά το "de facto state απο τα Η.Ε .. και το Ισραήλ διότι πολύ απλά έτσι θα ηρεμούσε η περιοχή απο τις ρουκέτες που είχαν αρχίσει και έπεφταν κατά δεκάδες.

όμως ουσιαστική αλλαγή απο το status quo της περιοχής δεν μπορεί να γίνει διότι πολύ απλά ούτε η μία πλευρά , ούτε η άλλη αποδέχεται την συνύπαρξη τους. Και οι δύο ζητούν τα πάντα και δεν δίνουν τίποτα.. μάλιστα προ συνομιλιών οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν εκ του προτέρου εγγυήσεις.. φυσικά αυτό δεν δίνει βάση για καλή συζήτηση...

Οπότε δεν κάνει εντύπωση το σημερινό γεγονός που δείχνει πως δεν πάει πουθενά η συνομιλία παρά την παρέμβαση Κέρυ για αποσιωποίηση των τεκταινόμενων. Ειδικά τώρα που το θέμα της Συρίας μπήκε σε άλλες διαστάσεις και η Αίγυπτος πλέον επανήρθε στην "δυτική πλευρά του Νείλου" ώς άποψη και πράξη απέναντι στους Ισλαμιστές.

http://www.debka.com/article/23301/Why-has-Mahmoud-Abbas-given-the-nod-to-lone-wolf-Palestinian-terror-

*** Internet News ***