Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΕΠ-Ελλάδα , επόμενο στάδιο;

22/9/2013
Είναι σίγουρο πως αρκετοί θα έχουν ακούσει για την παραστρατιωτική οργάνωση και δομή της Χ.Α όπως και αυτή που μπορεί να έχουν άλλα κόμματα άλλης ιδεολογίας και άκρων από την άλλη πλευρά του πολιτικού σκηνικού. Πόσοι όμως μπήκαν καν στην διαδικασία να ταιριάξουν τις δομές αυτές με εκείνες που υπάρχουν από άλλες οργανώσεις στον κόσμο που λειτουργούν εδώ και χρόνια έτσι;


Με λογική δηλαδή των συνδεόμενων αυτόνομων οντοτήτων , που όμως έχουν και σύνδεση με την κεφαλή της οργάνωσης;. Στον τομέα ασφαλείας αυτό λέγεται mixed network (μεικτό δίκτυο) και έχει εφαρμογή τόσο σε αυτούς στους οργανισμούς όσο και σε τρομοκρατικές ομάδες με αυτόνομους πυρήνες και λειτουργία. Παράδειγμα είναι η φωτογραφία της οργανοδομής της Χεζμπολάχ εδώ που αν και ένοπλη ομάδα με άσκηση βίας κατά των αντιπάλων της ιδεολογικά, θρησκευτικά και πολιτικά, εντούτοις θεωρείται από το παγκόσμιο στερέωμα ως επίσημος θεσμός , ειδικά σε ειρηνευτικές συνομιλίες με άλλα κράτη-έθνη.

Τι θέλω να πω με αυτό;.. συνεχίζοντας από το προ ημερών σύντομο άρθρο μου για προσοχή σε προβοκάτσια και δυναμικές που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα και υποτίθεται πως εκφράζουν τοπικές αντιδράσεις απέναντι σε διαφθορά και άλλα διάφορα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας, το παρόν κείμενο απλά δίνει μια πρόσθετη εικόνα επιχείρημα για να δείξω πως τίποτα δεν είναι τυχαίο και σαφώς τίποτα δεν προέρχεται εκ παρθενογένεσις.

Πάντα στον κεντρικό πυρήνα βρίσκεται μια ριζοσπαστική ιδεολογία που θα συγκινήσει τον νεαρό κυρίως άνθρωπο που δεν έχει ακόμα το ικανό φίλτρο της εμπειρίας παρά μόνο την γνώση για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση που έχει δημιουργηθεί απέναντι του. Μια κατάσταση που του αποκόπτει κάθε ελπίδα για μέλλον και ανάπτυξη σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Έτσι δια της απελπισίας του δίδεται διέξοδος για να αντιδράσει ακριβώς όπως γίνεται με ένα χείμαρρο νερού που κατεβαίνει από ύψωμα.. αν του βάλεις φράγμα θα στο παρασύρει.. αν του ανοίξεις αυλάκια γύρω γύρω μόνο να εκτονωθεί (αφαίρεση αιτιών κρίσης) τότε μόνο θα σταματήσει η ορμή του.

Στην σημερινή Ελλάδα λοιπόν, που κόμματα μορφώματα όπως αυτά της Χ.Α. αλλά και των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ (προσοχή δεν δικαιολογώ το ένα με την ύπαρξη του άλλου) όπου δημιουργούν ένα χείμαρρο εκτόνωσης κάποιων αρνητικών αντιδράσεων από την κρίση... μια Ελληνική Χεζμπολάχ προσαρμοσμένη στην Ελληνική κουλτούρα και νοοτροπία, ίσως να είναι στα σπάργανα. Και λέω ίσως γιατί είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ και σκέψη όπως διακρίνω κάποιες καταστάσεις και λειτουργίες.

Σαφώς και δεν λέω ότι θα γίνουμε κομμάτι της Μ.Ανατολής όσον αφορά τον τρόπο και τον βαθμό της κρίσης , όμως δεν μπορώ να μην διακρίνω ομοιότητες στο πως λειτουργεί ήδη το πράγμα εδώ όσον αφορά τον διχασμό και την κρίση , αλλά και το πρόσθετο γεγονός πως εδώ και καιρό όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών του εξωτερικού έχουν δώσει αναφορές πως η Ελλάδα είναι σε low level κατάσταση προβλήματος με διάφορους παράγοντες ήδη να έχουν κάνει την εμφάνιση τους τόσο δημόσια με δηλώσεις από το εξωτερικό όσο και παρασκηνιακά σε καταστάσεις που δεν θα ήταν συνετό να αναφερθούν αυτή την στιγμή.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας.

*** Internet News ***