Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Οι Γιατροί του Κόσμου στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας


31-10-14


Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 15 συνολικά τμήματα (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ισπανία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 24 χρόνια συνεχούς δράσης το 2014, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας με περισσότερους από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί προγράμματα ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των προγραμμάτων, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.
Το Geopolitics and Daily News βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι σε συννενόηση με το τμήμα επικοινωνίας της Ελληνικής Αντιπροσωπείας θα δημοσιεύει τα δελτία τύπου, τις ενέργειες και τις προσπάθειες που καταβάλλουν στη σημερινή αντίξοη πραγματικότητα.


Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014  Συνέντευξη Τύπου
Οι Γιατροί του Κόσμου  στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας |  Kobani
Οι Γιατροί του Κόσμου σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 3-11-14 στην αίθουσα Γ.Καρατζά του 1ου ορόφου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) στις 12:30 το μεσημέρι.
Οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου  σε συνεργασία με το μεταπτυχιακό τμήμα του Παν/μιου της Αθήνας "Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας", πραγματοποίησαν Διερευνητική Αποστολή στα σύνορα Τουρκίας/Συρίας,στην περιοχή του Suruç/Τουρκία - Kobani /Συρία.
Οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου ήταν οι πρώτοι Έλληνες Γιατροί που επισκέφτηκαν τους καταυλισμούς προσφύγων αλλά και την ευρύτερη περιοχή στα σύνορα Τουρκίας/Συρίας οπού συνεχίζουν να μαίνονται οι μάχες.
Σκοπός της αποστολής ήταν η επιτόπια διερεύνηση και καταγραφή της κατάστασης για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους χιλιάδες πρόσφυγες από το Κομπάνι, ενώ συνεχίζεται ο αποκλεισμός της πόλης. Στην αποστολή συμμετείχαν Γιάννης Μουζάλας - Μέλος του ΔΣ των ΓτΚ, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Γιάννης Γιαννακόπουλος - Μέλος του ΔΣ των ΓτΚ, Φωτοειδησεογράφος, Παναγιώτης Ιωαννίδης - Μέλος των ΓτΚ, Διοικητικός
Στόχος της αποστολής των Γιατρών του Κόσμου είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη αλλά και γρηγορότερη -εν όψει του σκληρού χειμώνα-  οργάνωση της αποστολής ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στους χιλιάδες πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες υπολογίζονται στους 90.000, εκ των οποίων οι 34.000 περίπου είναι παιδιά κάτω των 15 ετών και στην πλειοψηφία τους κάτω των 12.
Η Διερευνητική Αποστολή των Γιατρών του Κόσμου (με μεγάλη εμπειρία σε παρόμοιες αποστολές) βρέθηκε μπροστά σε μια έκπληξη. Ουδέποτε άλλοτε είδαμε μια τόσο μεγάλη ανθρωπιστική κρίση να αντιμετωπίζεται με τόση αξιοπρέπεια και περηφάνια. Παντού είδαμε αξιοπρεπείς και περήφανους ανθρώπους.
25 Χρόνια Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος
Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας… όπου υπάρχουν άνθρωποι

Συμφωνία για το φυσικό αέριο ΕΕ, Ρωσίας και Ουκρανία

31-10-14

Ως πρώτο σημάδι αποκλιμάκωσης στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας χαιρέτισε η Κομισιόν τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν Βρυξέλλες, Μόσχα και Κίεβο για το φυσικό αέριο μέχρι τον Μάρτιο, η οποία αποτρέπει το κίνδυνο «πολέμου φυσικού αερίου».

Με τη συμφωνία, συνολικού ύψους 3,6 δισ. ευρώ, η Ουκρανία θα μπορεί να χρηματοδοτήσει την αγορά φυσικού αερίου και την αποπληρωμή οφειλών με την ΕΕ ως εγγυητή, ενώ η δεύτερη διασφαλίζει την παράδοση φυσικού αερίου στο δικό της σύστημα. Η Ρωσία θα ξαναρχίσει την παράδοση αερίου μέχρι το χειμώνα και τα κεφάλαια που θα αξιοποιηθούν θα περιλαμβάνουν και εκείνα που προέρχονται από το ΔΝΤ.

Οι συνομιλίες, που ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στις Βρυξέλλες, κατέληξαν «σε ένα σημαντικό βήμα για την κοινή ενεργειακή ασφάλεια στην ευρωπαϊκή ήπειρο» ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο. «Δεν υπάρχει λόγος να κρυώσουν οι Ευρωπαίοι φέτος το χειμώνα» είπε χαρακτηριστικά.

Για «πρώτη ακτίνα αποκλιμάκωσης» μεταξύ Μόσχας και Κίεβου μίλησε από την πλευρά του ο επίτροπος Ενέργειας Γκούντερ Έτινγκερ.

Από την ρωσική πλευρά, ο υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ διαβεβαίωσε ότι «η Ρωσία πάντοτε στάθηκε αξιόπιστος πάροχος ενεργειακών πόρων στην Ευρώπη, και θα μείνει αξιόπιστη».

«Το φθινόπωρο και ο χειμώνας θα είναι ασφαλής για την Ουκρανία και η παροχή στους ευρωπαίους καταναλωτές σταθερή» τόνισε, σημειώνοντας και εκείνος την «πεποίθησή» του ότι «οι μελλοντικές μας σχέσεις θα είναι εποικοδομητικές και πως οι συμφωνίες θα τηρηθούν».


Η ΕΕ ως εγγυτής, διαθέσιμα τα κεφάλαια από το ΔΝΤ

Βάσει της συμφωνίας, η τιμή που θα πληρώνει η Ουκρανία μέχρι το Μάρτιο θα είναι περίπου 385 δολ. ανά χίλια κυβικά μέτρα, όπως ανέφερε ο ευρωπαίος επίτροπος. Τόσο ο ρώσος υπουργός Ενέργειας όσο ο ουκρανός ομόλογός του, Γιούρι Πρόνταν ανέφεραν ως τιμή τα ακόμη 378 δολάρια (η Μόσχα ανέφερε πως πρόκειται για τιμή μειωμένη κατά 100 δολάρια).

Η ρωσική Gazprom θα παραδίδει μόνο όσο φυσικό αέριο έχει προπληρωθεί. Μέχρι το τέλος του χρόνου, η Ουκρανία θα έχει καλύψει οφειλές της πληρώνοντας περίπου 2,5 δισ. ευρώ στη ρωσική εταιρεία -το τελικό ύψος του ποσού θα καθοριστεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της διαιτησίας που έχει ξεκινήσει στην Στοκχόλμη.

Έτινγκερ: Μέρος της βοήθειας προς την Ουκρανία θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά αερίουΠριν ολοκληρωθεί η θητεία του σήμερα Παρασκευή, ο Γκίντερ Έτινγκερ εμφανίστηκε αποφασισμένος να αποσπάσει μια έστω μεταβατική συμφωνία που θα εγγυάται τον ασφαλή εφοδιασμό της Ευρώπης με ρωσικό αέριο που θα περνάει από την Ουκρανία για τον χειμώνα.

Η ΕΕ χρειάζεται σε ετήσια βάση περίπου 450 δισεκ. κυβικά μέτρα αερίου για δική της κατανάλωση. Εισάγει περίπου τα 300 δισεκ., εκ των οποίων αγοράζει 125 δισεκ. από τη ρωσική Gazprom. Περίπου 75 δισεκ. κυβικά μέτρα διέρχονται μέσω αγωγών και εγκαταστάσεων στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζοντας ότι το Κίεβο έχει «ήδη λάβει δισεκατομμύρια σε βοήθεια» από το ΔΝΤ και την ΕΕ, ο Έτινγκερ διαβεβαίωσε ότι «ένα μέρος της» μπορεί να «χρησιμοποιηθεί» για να αγοραστεί αέριο, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν κι άλλες κατεπείγουσες ανάγκες, όπως η «ανακατασκευή του οδικού δικτύου» ή «η αγορά όπλων».

Από τη δική του πλευρά, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άφησε να εννοηθεί σήμερα πως ίσως καθυστερήσει την εκταμίευση της προσεχούς δόσης του δανείου του προς την Ουκρανία, αναμένοντας τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, διαβεβαιώνοντας πως μια τέτοια αναβολή δεν θα έχει «κρίσιμες» συνέπειες για την χρηματοοικονομική κατάσταση της χώρας.Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων

Οι τριμερείς διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που είχαν διακοπεί τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ξανάρχισαν το απόγευμαμετά την επιστροφή της ρωσικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις, υπήρξαν «εποικοδομητικές» συζητήσεις σήμερα.

Κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Νόβακ δήλωσε ότι «ελπίζει» η συμφωνία να υπογραφεί απόψε.

Ο Μίλερ είχε δηλώσει χθες ότι η συμφωνία μπορεί να ολοκληρωθεί μόνον αφού η Ουκρανία και η ΕΕ συμφωνήσουν στις οικονομικές εγγυήσεις των Βρυξελλών προς το Κίεβο. Εάν δεν υπάρξει μια τέτοια συμφωνία ανάμεσα στο Κίεβο και τις Βρυξέλλες, οι διαπραγματεύσεις «δεν έχουν νόημα», επέμεινε ένας εκπρόσωπος της Gazprom, ο Σεργκέι Κουπριάνοφ.

Ο Μπαρόζο, στις τελευταίες του 24 ώρες στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνομίλησε επανειλημμένα σήμερα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. Κάλεσε «όλες τις πλευρές να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις», διαβεβαιώνοντας ότι είναι «πολύ κοντά» η επίτευξη συμφωνίας.

Η Gazprom είχε σχεδόν διπλασιάσει την τιμή ανά 1.000 κυβικά μέτρα που ζητούσε από την Ουκρανία, μετά την πτώση του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον οποίο διαδέχθηκε μια φιλοδυτική κυβέρνηση.

Η κολοσσιαία ρωσική εταιρεία είχε διακόψει τις παραδόσεις αερίου στο Κίεβο τον Ιούνιο, εξαιτίας των μεγάλων ανεξόφλητων οφειλών του Κιέβου. Η Ουκρανία ζήτησε από την ΕΕ την περασμένη εβδομάδα μια γραμμή πιστώσεων ύψους 2 δισεκ. ευρώ. Νωρίτερα ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τη βοήθεια των ΗΠΑ και της ΕΕ για να καλυφθεί το κόστος του εφοδιασμού της χώρας του με αέριο, μιλώντας στο υπουργικό του συμβούλιο στο Κίεβο.


Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Ντονέτσκ
Επί του πεδίου, σφοδρά πυρά πυροβολικού ανταλλάσσονταν σήμερα ανάμεσα στις δύο πλευρές γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, μια από τις σημαντικότερες εστίες έντασης στην ανατολική Ουκρανία. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Αντρίι Λισένκο είχε κάνει λόγο για επτά νεκρούς στρατιωτικούς και οι τοπικές αρχές στην ανατολική Ουκρανία για έναν πολίτη νεκρό, απολογισμός που είναι ο βαρύτερος από τα μέσα του Οκτωβρίου.


Πηγή; in.gr, ΑΠΕ, Πρώτο Θέμα

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Νίκος Καρατουλιώτης: Ελλάδα και Κύπρος στο κέντρο των εξελίξεωνΣτο επίκεντρο του τόξου αστάθειας που εκτείνεται από τις χώρες του Μαγκρέπ μέχρι τη θάλασσα της Νότιας Κίνας είναι οι ενεργειακές πηγές και οι ενεργειακοί αγωγοί τους.

Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται στο κέντρο των εξελίξεων στη ΝΑ Μεσόγειο χωρίς να μπορούν να χαράξουν μία κοινή γεωστρατηγική.

Ιντιφάντα-η έννοια της λέξης. Ιντιφάντα στην Παλαιστίνη.

30-10-14
Ιντιφάντα (انتفاضة ) είναι μια αραβική λέξη που σημαίνει κυριολεκτικά «τίναγμα», αν ευρέως έχει μεταφραστεί στα αγγλικά ως "εξέγερση", "αντίσταση".
Η έννοια έχει χρησιμοποιηθεί στα ακόλουθα ιστορικά γεγονότα:

-March Intifada: αριστερή εξέγερση εναντίον της βρετανικής αποικιοκρατίας στο Μπαχρέιν το Μάρτη του 1965

Nέα Ιντιφάντα στην Ιερουσαλήμ;30-10-14

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στο Παλαιστινιακό μετά την απόπειρα δολοφονίας ισραηλινού ακροδεξιού ακτιβιστή: εν μέσω της έντασης οι ισραηλινές αρχές απέκλεισαν πλήρως στην πρόσβαση στο Όρος του Ναού (Χαράμ αλ-Σαρίφ στα αραβικά), ιερό τόπο αμφότερων εβραίων και μουσουλμάνων, για πρώτη φορά εδώ και 14 χρόνια. Οργισμένη αντίδραση της παλαιστινιακής πλευράς με τον Μαχμούντ Αμπάς να δηλώνει ότι η απόφαση ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου».

Το επίσημο έμβλημα του παγκόσμιου κυπέλου παρουσίασε η Ρωσία.
30-10-14

Τον Ιούλιο ο Ρώσος πρόεδρος ταξίδεψε μέχρι τη Βραζιλία όχι μόνο για να παρακολουθήσει τον τελικό του παγκόσμιου κυπέλου ποδοσφαίρου, ούτε απλά για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των χωρών Brics στη Φορταλέζα, αλλά για να παραλάβει από τη Ντίλμα Ρούσεφ τη συνέχεια,καθώς η Ρωσία θα διοργανώσει το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου το 2018.

Περί Πούτιν, φημών για ασθένεια του και πιθανή ΨΕΠ από Δύση.

30.10.2014

Χθες το μεσημέρι ακούσαμε για πρώτη φορά από την NY Post (έχει σημασία η πηγή της είδησης εδώ) πώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ασθενούσε, βάση φημών -- μη διασταυρωμένων -- από καρκίνο στο πάγκρεας. Η Ρώσικη πλευρά το διέψευσε σχεδόν άμεσα όμως ήδη η ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΗ είδηση είχε κάνει τον κύκλο της παγκοσμίως. Γιατί τώρα οι φήμες για Πούτιν πώς δήθεν είναι ασθενής με καρκίνο;.. απλά πράγματα!...

Αιματοχυσία σε καταυλισμό προσφύγων.


30-10-14


Δύο αυτοσχέδιες βόμβες-βαρέλια έριξε ελικόπτερο του συριακού στρατού σε καταυλισμό προσφύγων στην επαρχία Ιντλίμπ, όπως δήλωσαν την Τετάρτη αυτόπτες μάρτυρες, ενώ σε οπτικοακουστικό υλικό φαίνονται απανθρακωμένα και διαμελισμένα πτώματα να κείτονται παντού.

Έρευνα: Τα 20 πανεπιστήμια που προτιμούν οι κροίσοι

30-10-14
Τα 20 πανεπιστήμια που επιλέγουν για να φοιτήσουν οι πολυεκατομμυριούχοι ανέδειξε πρόσφατη έρευνα. Βάσει των στοιχείων, οι ΗΠΑ έχουν την πρωτοκαθεδρία, αφού αμερικανικά πανεπιστήμια καλύπτουν τις 16 θέσεις της λίστας.

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Σοβαρές φήμες για την υγεία του Πούτιν


29-10-14

«Φουντώνουν» οι φήμες σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι ο «τσάρος» της Ρωσίας αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου έδωσε οργισμένη διάψευση στους δημοσιογράφους, όμως, οι πληροφορίες επιμένουν.

Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα και υποβρύχιο στην ανατολική Μεσόγειο

29.10.2014

Φρεγάτα και υποβρύχιο στέλνει το πολεμικό ναυτικό της Ελλάδας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και  υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, είπε ότι πρόκειται για διεθνείς υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα ως χώρα-μέλος του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ.

Η φρεγάτα, πρόσθεσε, αποστέλλεται στην περιοχή στο πλαίσιο της UNIFIL και το υποβρύχιο στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ Active Endeavour.

IISCA: αύξηση αναφορών για το ενδεχόμενο πυρηνικής απειλής πολέμου.

29.10.2014

Η σημασία που δίνεται από τον οργανισμό του ΝΑΤΟ αλλά και από αρκετές άλλες χώρες στον τομέα των πυρηνικών φαίνεται να αυξάνει. Τουλάχιστον αυτό είναι ορατό από τις πρόσφατες ασκήσεις της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ με φόντο μια πιθανή χρήση τους σε πεδίο μάχης.

ΗΠΑ: Πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας υπό των φόβο των τρομοκρατών


29-10-14


Οι ΗΠΑ αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας στα κυβερνητικά κτίρια στην Ουάσινγκτον και σε άλλες μεγάλες πόλεις εξαιτίας "απειλών από τρομοκρατικές οργανώσεις για επιθέσεις στο έδαφός μας και αλλού", ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζεχ Τζόνσον.

Οι «διορθωμένοι» προϋπολογισμοί Γαλλίας-Ιταλίας ικανοποιούν τις Βρυξέλλες

29-10-14
Πράσινο φως, σε πρώτη φάση, δίνουν οι Βρυξέλλες στους τροποποιημένους προϋπολογισμούς Γαλλίας και Ιταλίας, μετά τις «προσθήκες» για μείωση του ελλείμματος: Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γιούρκι Κάταϊνεν ανέφερε πως δεν διαπιστώνεται «ιδιαίτερα σοβαρή μη συμμόρφωση» και έτσι δεν θα εκδοθούν αρνητικές εισηγήσεις.

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Αττίλας Oil (ΙΙ) - Πού σπεκουλάρουν οι Τούρκοι

28-10-14


του Σταύρου Λυγερού


Το ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί η Αγκυρα επιδίδεται σε προκλήσεις που από μόνες τους δεν επαρκούν για να ακυρώσουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί τον ενεργειακό πλούτο της. Ο πρώτος λόγος είναι ότι θέλει να καταγράψει με τη μεγαλύτερη έμφαση την έμπρακτη αμφισβήτηση αυτού του δικαιώματος. Κατ’ αυτό τον τρόπο αφήνει ανοιχτό τον δρόμο για περαιτέρω κλιμάκωση και δημιουργία τετελεσμένων στο μέλλον. Εάν έμενε άπραγη ή περιοριζόταν σε δηλώσεις, θα της ήταν πολύ πιο δύσκολο.

Πώς η πορνεία απαλλάσσει τη Γερμανία από συνεισφορά €779 εκατ. στον προϋπολογισμό της ΕΕ


28-10-14


Ποσό 70 εκατ. στερλινών καλείται να καταβάλει η χρεωμένη Ελλάδα για τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Ως γνωστό, ο προϋπολογισμό της ΕΕ μοιράζεται μεταξύ των χωρών – μελών ανάλογα με το μέγεθος των οικονομιών τους.

Δραματική αύξηση της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα

28-10-14Ισχυρή αύξηση στα ποσοστά παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα καταγράφει μελέτη της UNICEF από το 2008, στην οποία επιπλέον το μέσο οικογενειακό εισόδημα γύρισε 14 χρόνια πίσω. Συνολικά στον ανεπτυγμένο κόσμο, η οικονομική κρίση έχει ρίξει άλλα 2,6 εκατομμύρια παιδιά κάτω από το όρια της φτώχειας, με το πλήγμα να είναι ιδιαίτερα αισθητό στις χώρες του λεγόμενου ευρωπαϊκού Νότου.

IISCA Sec Group: Σημεία προσοχής επόμενων ημερών για την περιοχή της Ελλάδος.

28.10.2014

Να κάνουμε μια σημαντική αναφορά στα όσα συμβαίνουν αυτή την στιγμή στην περιοχή μας και στο τι μπορεί να προκύψει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κούρδοι πεσμεργκά ξεκίνησαν από το Ιράκ για το Κομπάνι μέσω Τουρκίας

28-10-14

Μαχητές από τις κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ ξεκίνησαν αεροπορικώς για την Τουρκία, με στόχο να περάσουν στη συνέχεια τη συροτουρκική μεθόριο και να πάρουν μέρος στην υπεράσπιση του Κομπάνι από τους τζιχαντιστές.

Αντώνης Φώσκολος: Διπλωματικό και οικονομικό bras de fer στην Αν.Μεσόγειο.

28-10-14


Ένα απίστευτης έκτασης διπλωματικό και οικονομικό bras de fer παίζεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα  στην Ανατολική Μεσόγειο (Λίβανος, Ισραήλ, Κύπρος και Αίγυπτος), νοτίως της Ελλάδας αλλά και στο Ιόνιο όπως μας επισημαίνει ο καθηγητής Αντώνης  Φώσκολος.
Αιτία τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο αξίας άνω των 5,5 τρις ευρώ!


Δίκτυο Τούρκο-Ισλαμιστών σε Βαλκανικό έδαφος

28.10.2014
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΧΑΛΕΤΟΥ

Το κράτος των Σκοπίων,πρόσφατα επιπλήχθηκε από τον ανώτερο Αμερικανό διπλωμάτη, Robert Bradke που είναι αρμόδιος σε θέματα τρομοκρατίας και θρησκευτικού φανατισμού στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και περιοδεύει την περιοχή, σε ότι αφορά τη "χαλαρή" του στάση απέναντι στο φαινόμενο αποστολής Τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή.


Νεώτερα στοιχεία που προκύπτουν από δημοσιογραφικές έρευνες, αποκαλύπτουν και τον ενεργό ρόλο Τούρκο-Ισλαμιστικών οργανώσεων που υποδαυλίζουν τέτοιες ενέργειες.

Τουρκικό υποβρύχιο στην κυπριακή ΑΟΖ μαζί με το Barbaros

28.10.2014

Η τουρκική προκλητικότητα εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης συνεχίζεται, καθώς φαίνεται ότι πέραν από τα δύο πολεμικά πλοία, τα οποία εδώ και μια εβδομάδα συνοδεύουν το «Μπαρμπαρός», σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται και υποβρύχιο του τουρκικού στόλου.

Το τουρκικό υποβρύχιο είναι από την πρώτη στιγμή στη συνοδεία του σεισμογραφικού σκάφους, αλλά η παρουσία του δεν έγινε γνωστή. Η Τουρκία, μ' αυτόν τον τρόπο, θέλησε να «θωρακίσει» την παρουσία εντός των «οικοπέδων» της ΑΟΖ, την παρουσία του «Μπαρμπαρός» για ολοκλήρωση των ερευνών που διενεργούν.

Περιπλοκή εντός και εκτός συνόρων

28.10.2014
Του Γιώργου Καπόπουλου

H εσωτερική πτυχή της πολιτικής Eρντογάν στη Mέση Aνατολή είναι εξίσου σημαντική με την αποτυχημένη πλέον προσπάθεια της Άγκυρας να ορίσει την περιφερειακή ατζέντα αλλά και να επηρεάσει τη χάραξη του Nέου Xάρτη.
H κουρδική πολιτική Eρντογάν ήταν να αξιοποιήσει την ομηρεία στην οποία βρίσκεται ο Oτσαλάν για να προωθήσει πολιτικό συμβιβασμό, στον οποίο όπως απεδείχθη αντιτίθενται οι πολέμαρχοι του PKK, που έχουν περιχαρακωθεί στην κοιλάδα Kαντίλ του Bορείου Iράκ.

Παραμένει η απειλή του Ισλαμικού Κράτους προειδοποιούν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες


28-10-14


«Καμπανάκι» για τη δράση του Ισλαμικού Κράτους κρούει η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας, BND, εκφράζοντας ανησυχίες για κλιμάκωση των επιχειρήσεων της οργάνωσης στο Ιράκ «στο εγγύς μέλλον», παρά τις αεροπορικές επιδρομές που διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός εναντίον της.

Η Πολωνία ενισχύει τις στρατιωτικές δυνάμεις της στα ανατολικά σύνορά της

28-10-14Την πρόθεσή της να μεταφέρει μέρος της στρατιωτικής δύναμής της στα ανατολικά σύνορά της, πλησιέστερα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, ανακοίνωσε  η Πολωνία.

Η Πολωνία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, εκφράζει ανησυχίες ότι θα είναι ο επόμενος στόχος του Κρεμλίνου, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. «Θέλουμε να ενισχύσουμε τις μονάδες μας στην ανατολική Πολωνία» δήλωσε στη δημόσια ραδιοφωνία ο υπουργός Άμυνας της χώρας Τόμας Σιεμόνιακ.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούσαν και ναζιστές ως κατασκόπους στον Ψυχρό Πόλεμο

28-10-14

Με καθυστέρηση αρκετών δεκαετιών η αμερικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει τώρα ότι οι μυστικές υπηρεσίες της στα χρόνια του ψυχρού πολέμου χρησιμοποιήσαν ως κατασκόπους εναντίον της τότε Σοβιετικής Ένωσης 1.000 και πλέον Γερμανούς ναζιστές γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν εγκληματίες πολέμου.

Πορτογαλία: Τα παιδιά είναι τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης


28-10-14


Τα παιδιά είναι τα κύρια θύματα της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Πορτογαλία και τα πρώτα που υποφέρουν από τα μέτρα λιτότητας, όπως η μείωση των οικογενειακών επιδομάτων και η αύξηση φόρων, εκτίμησε η Unicef.

Ιταλία: Οι θάνατοι ξεπερνούν τις γεννήσεις στην Κάτω Ιταλία28-10-14

Οι θάνατοι στην Κάτω Ιταλία ξεπέρασαν τις γεννήσεις, σύμφωνα με έκθεση του ινστιτούτου έρευνας Svimez.

Πρόκειται για μια κοινωνική πραγματικότητα που θυμίζει το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το Svimez, «η Κάτω Ιταλία, τα επόμενα χρόνια, θα πληγεί από πρωτοφανή δημογραφική αλλαγή, ένα πραγματικό τσουνάμι με απρόβλεπτες συνέπειες».

Russia ready to recognize Ukraine parliament election


28-10-14


Russia is ready to recognize parliament elections in Ukraine, but is very concerned with two radical parties getting into the Ukrainian parliament, Russian Foreign Minister Sergey Lavrov said in an interview with LifeNews channel.

“Elections did indeed take place, even though not across all of Ukrainian territory,” Lavrov told Life News and Izvestiya newspaper. “I think Russia will recognize the election results — it is very important to us that Ukraine will finally get a government, which is not focused on internal conflict or ‘dragging’ the country towards east or west divide, but instead work on how to facilitate unity in the country.”

Λαβρόφ: Η Ρωσία θα αναγνωρίσει τις εκλογές των αυτονομιστών στην Ουκρανία

28-10-14

Η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει τις εκλογές που οργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή οι ρωσόφιλοι αυτονομιστές στις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπως δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Έμπολα: Η Αυστραλία κλείνει τα σύνορα της. Οι ΗΠΑ βάζουν φρένο στην υστερία.


28-10-14

Απαγόρευση εισόδου σε πολίτες χωρών της Δυτικής Αφρικής αποφάσισε η Αυστραλία, εν μέσω έξαρσης της ανησυχίας για την εξάπλωση του ιού Έμπολα. Πρόκειται για την πρώτη χώρα εκτός Αφρικής που κλείνει την πόρτα της σε πολίτες της πληγείσας περιοχής. Το μέτρο καλλιεργεί τον πανικό, είναι αναποτελεσματικό και έχει πολιτικά κίνητρα, απαντούν επιστήμονες και υποστηρικτές ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κυβέρνηση Αμποτ.

Βρετανία: Δεν στηρίζει τις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο


28-10-14


Λίγα 24ωρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Μάικλ Φάλον ότι πολλές περιοχές της Βρετανίας είναι «υπό την πολιορκία» μεταναστών, το Foreign Office εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι δεν θα υποστηρίξει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, στη Μεσόγειο, μεταναστών που επιχειρούν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Καναδάς: Ακύρωσε την επίσκεψη στην Κίνα ο πρωθυπουργός28-10-14

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ ανακοίνωσε ότι δεν θα παραβρεθεί στη σύνοδο κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) που θα διεξαχθεί στην Κίνα, με αφορμή τις επιθέσεις ακραίων ισλαμιστών, την περασμένη εβδομάδα, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο στρατιώτες.

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Βραζιλία: Νίκη Ρούσεφ.Πώς αντέδρασαν Ομπάμα- Πούτιν.Με ποσοστό 51,4% η νυν πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ επανεκλέχθηκε στο ανώτατο αξίωμα της χώρας.Ο μεγάλος της αντίπαλος στο δεύτερο γύρο των εκλογών Αέσιο Νέβες συγκεντρώνει το 48,6% των ψήφων, με καταμετρημένο το 99% του σώματος, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Η Ρουσέφ είναι στην προεδρία της χώρας από το 2010 και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τις πολιτικές της προς τα λαϊκά στρώματα.Υποσχόμενη προς τους οπαδούς της πως θα είναι «καλύτερη πρόεδρος από την προηγούμενη τετραετία», κατά τη διάρκεια της επινίκιας ομιλίας της η Ρουσέφ επανέλαβε τη δέσμευσή της για δημοσιονομική πειθαρχία και τον περιορισμό του πληθωρισμού.


Συγχαρητήρια Ομπάμα, θερμός χαιρετισμός ΠούτινO πρόεδρος των ΗΠΑ 
Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στη Ντίλμα Ρουσέφ για την επανεκλογή της στον προεδρικό θώκο της Βραζιλίας και τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των σχέσεων με την χώρα, η οποία αποτελεί «σημαντικό εταίρο των ΗΠΑ».

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα τηλεφωνήσει στην κ. Ρουσέφ τις επόμενες ημέρες για να «την συγχαρεί προσωπικά», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο ίδιος επιθυμεί ιδιαιτέρως να συζητήσει με την πρόεδρο της Βραζιλίας τους τρόπους προκειμένου «να ενισχύσουν τη συνεργασία τους» με στόχο την παγκόσμια ασφάλεια και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να προάγουν τη διμερή συνεργασία τους σε άλλους τομείς όπως η εκπαίδευση, η ενέργεια ή ακόμα και το εμπόριο.

Από μέρους της Ρωσίας, ο πρόεδρος της χώρας Βλάντιμιρ Πούτιν συνεχάρη με τη σειρά του την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, που επανεξελέγη χθες, εξαίροντας τις προσπάθειές της για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους «εξήρε την προσοχή που δίνει η πρόεδρος της Βραζιλίας στη στρατηγικής σημασίας συνεργασία μεταξύ Ρωσίας - Βραζιλίας και επιβεβαίωσε τη βούλησή του να συνεχίσει τη διεξαγωγή ενός εποικοδομητικού διαλόγου και μιας ενεργούς συνεργασίας» επισημαίνει το Κρεμλίνο σε ένα δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε.

Η Μόσχα ήρε τον Αύγουστο τις κυρώσεις που είχε επιβάλει στις εισαγωγές κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων της Βραζιλίας εξαιτίας «παραβιάσεων των υγειονομικών κανονισμών».

Τον Ιούλιο ο Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποίησε μία περιοδεία διάρκειας έξι ημερών στη Νότια Αμερική, κατά τη διάρκεια της οποίας συνάντησε τη Ντίλμα Ρουσέφ και παρέστη στην ετήσια σύνοδο των ισχυρότερων αναδυόμενων χωρών της ομάδας BRICS, όπου συμμετέχουν επίσης η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική.

Πηγή: naftemporiki.gr, ΑΠΕ

O Μπάρακ Ομπάμα ψάχνει για δουλειά μετά τον Λευκό Οίκο

27-10-14


O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα λατρεύει το δίκαιο, το μελετά, το διδάσκει,
όμως δεν δελεάζεται από το ενδεχόμενο να αναλάβει μία θέση δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά την αποχώρησή του από το Λευκό Οίκο.

Α.Συγγελάκης - Άμεσα οι αποφάσεις για τις γερμανικές Αποζημιώσεις27-10-14

Τα επόμενα βήματα του αποφασίζει το Εθνικό Συμβούλιο για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις σύμφωνα με το μέλος του Αριστομένη Συγγελάκη στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη, μετά και την απόφαση ιστορικών διαστάσεων από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας που έρχεται σε σύγκρουση με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το οποίο το 2012 είχε δικαιώσει τη Γερμανία, καθώς είχε αποφανθεί ότι η ασυλία των κρατών ισχύει και στην περίπτωση σοβαρών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Χ.Γιαλουρίδης: Στόχος της Τουρκίας είναι ο έλεγχος όλης της Κύπρου
27-10-14


Ο καθηγητής Διεθνών Υποθέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Χριστόδουλος Γιαλουρίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη, υποστηρίζοντας ότι στόχος της Τουρκίας είναι ο έλεγχος όλης της Κύπρου.

Φάρσα ο ισχυρισμός της NASA για εξαήμερο σκοτάδι.27-10-14

Είδαμε την είδηση να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σε πάρα πολλές σελίδες.

"Από την Τρίτη 16 έως την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 ο κόσμος θα παραμείνει, κατά τη διάρκεια αυτών των έξι ημερών, χωρίς ηλιακό φως λόγω μιας ηλιακής καταιγίδας, της οποίας η σκόνη και τα διαστημικά συντρίμμια που θα προκαλέσει θα είναι τόσα πολλά που θα έχει ως συνέπεια την παρεμπόδιση κατά 90% του φωτός του ήλιου.

Ερωτήματα για την ασφάλεια του Κάμερον – άνδρας έπεσε πάνω του


27-10-14


Ερωτήματα (και) για την ασφάλεια του Ντέιβιντ Κάμερον -μετά από ανάλογα περιστατικά εις βάρος του αμερικανού προέδρου- προκαλεί το σημερινό περιστατικό με έναν άγνωστο άνδρα να περνά μέσα από τους άνδρες ασφαλείας του βρετανού πρωθυπουργού και να πέφτει πάνω του!

Χούλιγκαν εναντίον σαλαφιστών στους δρόμους της Κολωνίας


27-10-14
Με πέτρες κατά της αστυνομίας, μπύρα στο χέρι και συνθήματα όπως «έξω οι ξένοι» συγκεντρώθηκαν περίπου 2.500 άτομα στο κέντρο της Κολωνίας στη Γερμανία για διαδήλωση εναντίον του σαλαφισμού. Την επίδειξη δύναμης ακολούθησε ένταση με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση αντλίων νερού και σπρέι πιπεριού.

Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

Τουρκία: Θέλει να στήσει πλατφόρμα εντός της κυπριακής ΑΟΖ

26.10.2014

Πλατφόρμα για εξόρυξη υδρογονανθράκων θέλει να στήσει η Τουρκία εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Την ίδια ώρα που το ερευνητικό τουρκικό σκάφος Μπαρμπαρόσα περιπολεί στα θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου πραγματοποιώντας σεισμικές έρευνες και παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο η τουρκική κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με τουλάχιστον δύο εταιρείες για να στήσουν πλατφόρμα, οι οποίες όμως απάντησαν αρνητικά.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» μετά την άρνηση των δύο αυτών εταιρειών η Αγκυρα προχωρά στην αγορά της δικής της πλατφόρμας -στοιχίζει από 100 εκατ. έως 150 εκατ. ευρώ- από το Αζερμπαϊτζάν.

«Νέβες ή Ρουσέφ» το δίλημμα στις κάλπες της Βραζιλίας

26-10-14

Στις κάλπες προσέρχονται για τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών εκατομμύρια πολίτες της Βραζιλίας, σε μία εκλογική αναμέτρηση που φέρνει πολύ κοντά την νυν πρόεδρο Ντίλμα Ρουσέφ του Κόμματος των Εργαζομένων (ΡΤ) και τον παραδοσιακό αντίπαλό της, Αέσιο Νέβες, υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Kόμματος (PSDB).

Στις κάλπες οι Ουκρανοί για να εκλέξουν νέο Κοινοβούλιο26-10-14

Στις κάλπες προσέρχονται οι Ουκρανοί προκειμένου να εκλέξουν το νέο Κοινοβούλιο της χώρας.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) για τις πρώτες βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται στην Ουκρανία μετά τις διαδηλώσεις στο Κίεβο τον περασμένο χειμώνα οι οποίες οδήγησαν στην ανατροπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς και στην ανάληψη της εξουσίας από τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις υπό τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Putin at Valdai: US sponsoring Islamic extremism25-10-14
Vladimir Putin lashed out at the United States and the West for destabilizing the world order of checks and balances for its own gains. He also accused the West of inflaming the situation in Ukraine and said Russia is not interested in building an empire.

Πούτιν: Ήπα και Δύση ευθύνονται για την αποσταθεροποίηση του πλανήτη.

25-10-14

Σε μια από τις πιο εχθρικές ομιλίες απέναντι στη Δύση προχώρησε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Valdai International Discussion Club που πραγματοποιήθηκε στο Σότσι.

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Συρία: Ο Ερυθρός Σταυρός προσέφερε βοήθεια σε 95.000 ανθρώπους στο Χαλέπι


24-10-14


Έκτακτη βοήθεια και προμήθειες σε περισσότερους από 95.000 ανθρώπους που κατοικούν στην ύπαιθρο Χαλεπιού προσέφερε την Παρασκευή η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε στη Γενεύη, η ΔΕΕΣ επισημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί ζουν στην εξαθλίωση εδώ και μήνες εξαιτίας των αδιάκοπων μαχών.

Ιρακινοί αξιωματούχοι κατηγορούν τζιχαντιστές για χρήση χημικών όπλων


24-10-14

Ένοπλοι του αυτο-αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους έκαναν χρήση αέριου χλωρίου στη διάρκεια μαχών με δυνάμεις ασφαλείας και σιίτες μαχητές.

Η επίθεση σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα στις πόλεις Ντιγιάλα και Μπαλάντ, βόρεια της Βαγδάτης, αλλά σήμερα ήρθε στη δημοσιότητα.

Ένα εκατομμύριο εμβόλια για τον Έμπολα εντός του 2015


24-10-14


Περίπου ένα εκατομμύριο δόσεις πειραματικών εμβολίων κατά του Έμπολα θα είναι έτοιμες να σταλούν στη Δυτική Αφρική μέχρι τα τέλη του 2015, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ακόμα πέντε πειραματικά εμβόλια θα αρχίσουν να δοκιμάζονται σε εθελοντές από τις αρχές του έτους.

Η Μαύρη Πέμπτη του '29.


24-10-14


Η παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929 (αγγλικά:The Great Depression) ήταν μια κατάσταση διεθνούς οικονομικής ύφεσης που διήρκεσε από ένα μέχρι δέκα χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση της σύγχρονης ιστορίας και χρησιμοποιείται τον 21ο αιώνα ως παράδειγμα για το πόσο οδυνηρή μπορεί να είναι μια οικονομική καταστροφή. Η "Μεγάλη Ύφεση", όπως χαρακτηρίστηκε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους αναλυτές προκλήθηκε μετά από το χρηματιστηριακό κραχ, που ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου του 1929, την λεγόμενη Μαύρη Πέμπτη. Το τέρμα της κρίσης στις ΗΠΑ ταυτίστηκε με το έναυσμα της πολεμικής οικονομίας του 2ου παγκοσμίου πολέμου, γύρω στο 1939.

ΗΠΑ: Τούρκους και Κούρδους μεσάζοντες χρησιμοποιεί το ΙΚ για να πουλά πετρέλαιο

24-10-14


Μεσάζοντες από τρεις εχθρούς τους, την Τουρκία, την κουρδική κοινότητα του Ιράκ και το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία, χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για να πουλήσουν λαθραία πετρέλαιο, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

*** Internet News ***