Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016


7-1-16


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΟΥΝΕ ΧΩΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΩ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΗΣ:
(ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΗΜΕΙΑ, ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΣΚΕΨΕΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΓ/ΥΠΕΞ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ. ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)

1)ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ.

2)ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΜΟΛΔΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ , ΣΕ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.

3)ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ /ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΙΡΑΚ Ή ΣΥΡΙΑ.ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΟΥΝΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΝΙΓΗΡΙΑ-ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ-ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΚΑ.

4)ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ Σ.ΑΡΑΒΙΑ, ΤΟ ΚΟΥΒΕΙΤ, ΤΑ ΗΑΕ, ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΟΛΥΜΕΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΑΤΟΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΑΤΟΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ. ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ....

5)ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ. ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ.

6)ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΝΗΡΕΣ....ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ.ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΛΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΡΩΣΙΑΣ.

7)ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

8)ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΚΙΝΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΤΥΛ ΟΡΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ. Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ -ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ-ΗΤΑΝ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΓΓ/ΝΑΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΝΤΑΝΦΟΡΝΤ.

9)ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΘΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΕΝΩ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΕ ΣΥΡΙΑ-ΙΡΑΚ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ.ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ...

10)ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΘΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ.

11)ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ./ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΔΑ.ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕ ΔΥΟ ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ....

12)ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ/ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

13)ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΟΥΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ. ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟ ΚΟΣΜΟ, ΤΗΝ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΥΙΓΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΞΙΝΙΑΝΓΚ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ/ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΥΡΚΕΣΤΑΝ.

14)ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ.

15)ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΒΙΣΕΓΡΑΝΤ(ΤΣΕΧΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ-ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ)

16)ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ.ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ(ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ PAPER ΤΟΥ ΓΓ/ΥΠΕΞ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ...)

17)ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΕ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑ. ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΤΗΝ ΟΛΗ ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ-ΚΥΠΡΟ-ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟ-ΑΙΓΥΠΤΟ(Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΤΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΣΕ 2 ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ....)

18)ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΘΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΕΜΜΟΝΗ ΣΕ ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ....

19)ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΙ ΣΟΥΝΙΤΙΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΚΡΙΜΑΙΑ-ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ-ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ -ΜΙΑΝΜΑΡ-ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ/ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ!!!!ΠΛΗΡΗΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΜΕΡΩΝ ΜΕ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΒΟΣΝΙΑ/ΜΕ ΚΡΟΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΟΣΝΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. . ΚΑ.

20)ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΩΣ ΜΗ ΜΟΝΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ. ΑΡΑ ΕΜΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΟ-ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΑΝΤΛΗΣΗ ΨΗΦΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΗ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΚΑ.

*** Internet News ***