Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Βέλγιο: Μαθήματα σεβασμού των γυναικών θα παραδίδονται σε πρόσφυγες


9-1-16

Μαθήματα σεβασμού των γυναικών θα παραδίδει το Βέλγιο στους αιτούντες άσυλο, μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Γερμανία.

«Θα αντιγράψουμε το νορβηγικό μοντέλο και θα εισαγάγουμε μαθήματα εντός των επόμενων εβδομάδων σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας» δήλωσε στον βελγικό Τύπο ο υφυπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης της χώρας, Τέο Φράνκεν, διευκρινίζοντας ότι τέτοιου είδους μαθήματα παραδίδονται ήδη σε πολλά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων.

«Το περιεχόμενο θα μπορούσε να είναι ευρύτερο από το θέμα του σεβασμού των γυναικών. Πρόκειται καταρχάς για κανόνες που πρέπει να γίνονται σεβαστοί, ευρωπαϊκές αξίες, τη συμπεριφορά που αναμένουμε από κάποιον» επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του Φράνκεν, Ντάτριεν Γιάνσεν, όπως έγραψε η εφημερίδα Le Soir.

H πρωτοβουλία του Φράνκεν, στελέχους του εθνικιστικού φλαμανδικού κόμματος N-VA, μόνο ενθουσιασμό δεν προκάλεσε στην υπουργό Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Ευκαιριών στο γαλλόφωνο τμήμα του Βελγίου, την σοσιαλίστρια Ιζαμπέλ Σιμονί.

«Το να προτείνεται ένα τέτοιο μέτρο στο Βέλγιο, είναι σα να γίνεται ένας παραλληλισμός μεταξύ των ενδείξεων που υπάρχουν στο πλαίσιο μιας έρευνας των γερμανικών αρχών και των προσώπων που έχουν εγκαταλείψει τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την πείνα. Πρόκειται για μια ακατάλληλη χρονική συγκυρία που κρύβει έναν ρατσισμό το λιγότερο συγκεκαλυμμένο» τόνισε η υπουργός.

Η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι προσφέρει «μαθήματα» στους αιτούντες άσυλο ώστε να τους βοηθήσει να ενταχθούν ευκολότερα σε μια χώρα, τα ήθη της οποίας μπορεί να τους φαίνονται πολύ φιλελεύθερα.

Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***