Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Από πότε άλλαξε η επίσημη θρησκεία της Ελλάδας;4-1-16Στο Βήμα της Κυριακής μαζί με τις υπόλοιπες προσφορές υπήρχε και ένα βιβλίο με τις Σημαίες του Κόσμου.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες σημαίες φυσικά είχε και την Ελληνική. Προς μεγάλη έκπληξη όμως στο σημείο που αναφέρεται στη θρησκεία της χώρας μας γράφει Ορθόδοξοι και Μωαμεθανοί.

Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν πιστό αναρωτιέμαι από πότε άλλαξε η επίσημη θρησκεία της χώρας μας. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας η επίσημη θρησκεία είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού (άρθρο 3 παράγραφος 1 όπου αναφέρονται οι σχέσεις Εκκλησίας Πολιτείας).


Έχει αλλάξει κάτι και δεν το γνωρίζουμε; Η ερώτηση επαναλαμβάνω γίνεται με σεβασμό προς όλες τις θρησκείες παρά το γεγονός ότι νιώθω πως η συγκεκριμένη αναφορά από την έκδοση έγινε με περίεργο σκοπό.
Επίσης, δεύτερο ερώτημα: Γιατί αναφέρθηκαν οι μωαμεθανοί και όχι οι καθολικοί, οι εβραίοι ή οι δωδεκαθειστές για παράδειγμα.

Με εκτίμηση
Γιώτα Χουλιάρα
Δημοσιογράφος


-------------------------------------------------------------------------------

Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2014.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του 
Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

24 comments:

Δεν υπάρχει πονηριά ούτε το βιβλίο αναφέρεται σε επίσημη θρησκεία και Σύνταγμα. Το βιβλίο απλά λέει ποιες από τις μεγάλες θρησκείες συναντώνται στη χώρα. Και μωαμεθανοί υπάρχουν στη Θράκη. Αν στο βιβλίο έγραφε και ποσοστά θα γινόταν πιο φανερό αυτό.

....Ναι...ναι...κι εγω ειμαι σιγουρος 100 τοις 100 οτι ...δεν υπαρχει δολος βρε αδερφε....ΜΜΜΜΜΟΥΥΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.....

"Δεν υπάρχει πονηριά ούτε το βιβλίο αναφέρεται σε επίσημη θρησκεία και Σύνταγμα. Το βιβλίο απλά λέει ποιες από τις μεγάλες θρησκείες συναντώνται στη χώρα. Και μωαμεθανοί υπάρχουν στη Θράκη. Αν στο βιβλίο έγραφε και ποσοστά θα γινόταν πιο φανερό αυτό."

Στις υπόλοιπες χώρες που υπάρχουν ανάλογες αριθμητικά θρησκευτικές μειονότητες, όπως π.χ. Γερμανία, Αγγλία κλπ αναφέρει πρώτη και "δεύτερη" θρησκεία ή μόνο με εμάς συμβαίνει αυτό; Αν συμβαίνει μόνο με εμάς φυσικά και υπάρχει πονηριά.

Αν το βιβλίο αναφερόταν γενικά σε Χριστιανούς τότε οι Μωαμεθανοί είναι no. 2
Αλλά προσδιορίζει "Ορθόδοξοι". Τότε οι μωαμεθανοί θα έπρεπε να ήταν στβ 4η θέση όχι στη 2η.

Για να δούμε την ορθότητα ή όχι, τον πιθανό δόλο ή όχι μερικοί αριθμοί με ένα απλό ψάξιμο wikipedia (στοιχεία 2010 - U.S. State Department).

Παλιοημερολογίτες 500.000
Καθολικοί 200.000
Μωαμεθανοί 140.000
Δωδεκαθειστές 100.000
Άλλες χριστιανικές αιρέσεις (Ευαγγελιστές κλπ) 35.000
Ιεχωβάδες 30.000
Διαμαρτηρόμενοι και Ευαγγελιστές 30.000
Εβραίοι 10.000

εκτός των παραπάνω στοιχείων στο https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7:%CE%98%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B1_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1 βλεπουμε οτι δευτερη σε ποσοστα δεν ειναι οι Ισλαμιστες στην Ελλαδα αλλα εκεινοι χωρις θρησκεια. Οποτε και αυτο που εχει γραφει στο βιβλιο απο καθε αποψη ειναι παραπληροφορηση.

Αν δεν υπάρχει πονηριά όπως λέτε, τότε γιατί δεν αναφέρει και τους καθολικους ;Στη Σύρο για παράδειγμα μπορεί να είναι και πλειοψηφία. Επίσης αν το σκεπτικό τους ήταν αυτό που ισχυριζεστε, τότε εκεί που αναφέρει ως γλώσσα τα Ελληνικά θα έπρεπε να αναφέρει και τα τουρκικά τα οποία ως επί το πλείστον μιλάνε οι μουσουλμανοι της Θράκης

και δεν ειναι ευαγγελιστες αλλα ευαγγελικοι

ΚΑΛΑ. Απο μαλακες εχει γεμισει ο τοπος
Ποιος ξερει ποσα πληρωθηκαν τα λαμογια για να κανουν την προπαγανδα τους.

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν ομιλούν Τουρκικά, μιας και δεν είναι Τούρκοι. Είναι Πομάκοι, οι οποίοι είναι μια φυλή διασκορπισμένη μεταξύ Ελλάδος, Βουλγαρίας, Τουρκίας και Αλβανίας. Γλωσσολογικά η ελληνική Πομακική είναι ένα μείγμα Σερβικών και Βουλγαρικών. Προφανώς υπάρχουν και πολλές ελληνικές λέξεις. Λακωνικά, αυτά. Καλή χρονιά σε όλους.

Έχε κατά νου ότι οι Πομάκοι δεν είναι οι μόνοι μουσουλμάνοι στη Θράκη και αντίστοιχα ότι όλοι οι μουσουλμάνοι δεν είναι Πομάκοι. Επίσης, το κοράνι μάντεψε σε τη γλώσσα το διαβάζουν...

Θα έρθει η ώρα που αυτά τα (νεοελληνικά) καθάρματα θα θέλουν να αλλάξουν χώρα αλλά δεν θα μπορούν να φύγουν...

1.500.000 στην Ελλάδα είναι ΑΘΡΗΣΚΟΙ είτε αρέσει σε μερικούς αυτό είτε όχι. http://www.cretalive.gr/culture/view/oi-pio-atheoi-laoi-kai-oi-pio-thrhskes-chwres-pou-brisketai-h-ellada/244506

Η κυρία Χουλιάρα, εάν έγραψεν κάτι τέτοιον ως δημοσιογράφος, είναι όλως άσχετη καί άρα οφείλει να τιμωρηθεί. Μάλιστα, εξηγούμαι σαφεστάτως με παράθεσιν επισήμων στοιχείων, μακράν αχρήστων ηθικολογιών.
(1) Από ετών δεν διενεργείται καταγραφή θρησκεύματος κατά την περιοδικήν απογραφήν πληθυσμού ανά δεκαετίαν. Άρα, όσον καί αν οι πλείστοι συνέλληνες καί οι πλείστες συνελληνίδες υποστηρίζουν τα λεγόμενά τους, δεν υπάρχει μία επίσημη παραδοχή περί των υφισταμένων θρησκευτικών συσχετισμών καί μεταβολών, καθώς όλες οι παρατάξεις εδράζονται αποκλειστικώς επί των υποκειμενικών θέσεών τους. Άρα, υποχρεωτικώς οι επίμαχες θέσεις καί γνώμες απορρίπτονται ως ατεκμηρίωτες.
Μόνη επίσημη πηγή, ως προς την πλέον πρόσφατον καταγραφήν της Ελληνικής απογραφής πληθυσμού, είναι η απογραφή πληθυσμού του 1.951μ.α.χ.χ., επί της οποίας καταγράφησαν
οι κάτωθι ευθύς παρατιθέμενοι θρησκευτικοί συσχετισμοί:

"Κατά τήν απογραφήν τού 1951 (τό 1961 δέν εδόθη ερώτημα σχετικόν μέ τήν θρησκείαν), ο πληθυσμός τής χώρας εξ απόψεως θρησκευτικής κατενέμετο ως εξής:
Ορθόδοξοι 7.452.559, Ρωμαιοκαθολικοί 28.430, Διαμαρτυρόμενοι 7.034,
Μονοφυσίται 1.205, λοιποί Χριστιανοί 7.034, Μουσουλμάνοι 112.665, Ισραηλίται 6.325,
λοιπών θρησκευμάτων 24, ουδεμιάς θρησκείας 121".
Πηγή: Πάπυρος-Λαρούς, τόμος 16, λήμμα "Ελλάς", σελίδα 298, στήλη γ΄,
ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ, σειρές 25-34, Αθήνα 1.963-1.964μ.α.χ.χ.

Άρα, επί ενός πληθυσμού της τάξεως των 7.615.397 κατοίκων, το 1.951μ.α.χ.χ. υπήρχαν συνολικώς:
95,40% Ορθόδοξοι Χριστιανοί,
3,96% Μουσουλμάνοι,
0,36% Ρωμαιοκαθολικοί Χριστιανοί,
0,09% Διαμαρτυρόμενοι Χριστιανοί,
0,09% Λοιποί Χριστιανοί,
0,08% Ισραηλίτες,
0,02% Μονοφυσίτες Χριστιανοί,
οπότε ανά θρησκείαν ο συσχετισμός ήταν:
Χριστιανοί πασών των διομολογήσεων 95,96%,
Μουσουλμάνοι 3,96%
Ισραηλίτες 0,08%

Μάλιστα, υπ' όψιν ότι θεσμικώς κατ' άρθρον 3.1Σ. εν Ελλάδι αναγνωρίζεται μόνον "επικρατούσα" καί όχι "επίσημη" θρησκεία, καθώς μία σειρά συνταγματικώς διατάξεων, όπως το άρθρον 13Σ. περί της θρησκευτικής ελευθερίας, το άρθρον 14.3Σ. περί τύπου, το άρθρον περί ορκωμοσίας των βουλευτών αναλόγως των θρησκευτικών πεποιθήσεών τους κ.λ.π., είναι θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις διατάξεις καί άρα τα περί "επικρατούσης θρησκείας" οφείλουν απλώς να θεωρούνται "διαπιστωτικά", ότι δηλαδή ένα μείζον τμήμα του λαού πιστεύει προς την συγκεκριμένην θρησκείαν καί όχι "ομολογιακά" ώστε να εδράζεται ο θρησκευτικός διωγμός των αλλοδόξων καί αλλοθρήσκων.

Άρα, θεωρώ προσωπικώς αναγκαίαν πλέον την κατά την απογραφήν πληθυσμού του 2.021μ.α.χ.χ. καί την ερώτησιν περί του θρησκεύματος, ώστε να δούμε σε διάστημα εβδομήντα ετών πόσον μετεβλήθησαν οι θρησκευτικοί συσχετισμοί.

(2) Πέραν αυτού, εγώ την προκαλώ να μου απαντήσει κατά πόσον είναι προσωπικώς ενσυνείδητη "ορθόδοξη χριστιανή" τηρούσα τους κανόνες της θρησκείας της, ώστε να μπορεί να θέτει τέτοια μείζονα θέματα, διότι εγώ αμφισβητώ καί την θρησκευτικήν πίστιν της, υπό την έννοιαν ότι μπορεί να δηλώνει ληξιαρχικώς "Ορθόδοξη Χριστιανή", αλλά διερωτώμαι κατά πόσον εφαρμόζει χρισιανικούς θρησκευτικούς κανόνες του τύπου:
"Όποιος, ενώ μπορεί δεν πηγαίνει τρεις συνεχόμενες Κυριακές ημέρες στην εκκλησία να αφορίζεται", "Αν χριστιανός δανείσει με τόκο ή λαμβάνει εκατοστές(=ποσοστά) να αφορίζεται", "Αν χριστιανός χωρίσει την γυναίκα του για να πάρει άλλην ή πάρει χωρισμένην πρέπει να αφορίζεται" κ.λ.π., διότι αμφισβητώ βάσει τέτοιων κανόνων του "Πηδαλίου", του ιερού χριστιανικού βιβλίου, κατά πόσον υπάρχουν πέραν του 3%-5% ενσυνείδητοι χριστιανοί σήμερον εν Ελλάδι, απασών των χριστιανικών διομολογήσεων.
Επομένως, άχρηστες ηθικολογίες τέλος. Τα συμπεράσματα δικά σας.-


Μηνυση στην δημοσιογραφο που προπαγανδιζει αστοχιες περι "επισημης θρησκειας"

Να τονίσω πως στη χθεσινή ανάρτηση περί του θρησκεύματος χρησιμοποιήθηκε σκόπιμα ο επιθετικός προσδιορισμός επίσημη αντί του σωστού επικρατούσα.
Ο λόγος ήταν απλός. Να αναπαραχθεί η δημοσίευση ακόμη και από τις επικριτές μου. Σκοπός επετεύχθη.
Όσο για όλους εκείνους που έμειναν στη διατύπωση: Το φεγγάρι κοιτάμε κι όχι το δάχτυλο που μας το δείχνει.

Μη δινεις Γιωτα σημασια σε αμορφωτους ξερόλες παπαπαρολογους. Βρωμισε η ελλαδα απο αυτους. Ειναι τοσο αμορφωτοι που ουτε καν καταλαβαν τινλεει το κειμενο σου.

Μη δινεις Γιωτα σημασια σε αμορφωτους ξερόλες παπαπαρολογους. Βρωμισε η ελλαδα απο αυτους. Ειναι τοσο αμορφωτοι που ουτε καν καταλαβαν τινλεει το κειμενο σου.

Ο διαβολος δουλεια δεν ειχε..................................

Άρθρο 187 Ποινικού κώδικα. Διασπορά ψευδών ειδήσεων

1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις,

τιμωρείται με φυλάκιση ως τρία έτη ή χρηματική ποινή.

2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος της πράξης της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή χρηματική ποινή.

Και ο προσυλητισμος είναι ποινικό αδίκημα και γίνεται κατά συρροην στη χώρα μας και από τα ΜΜΕ αλλά το κάνουμε τουμπεκι... Όταν διαβάζουμε ένα άρθρο να το κατανοουμε κιόλας

ΤΟ ΒΗΜΑ θα χρηματοδοτειται απο μουσουλμανους....δεν μπορώ να δω άλλη ερμηνεια

Το υπογράφει κανένας συριζαίος αυτό το "βιβλίο" ;

Η Μακεδονία ήταν είναι και θα είναι ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΣΛΑΒΙΚΗ! Κι ο ελληνικός στρατός που απλά μουρμουρίζει σαν κοπελιά στο Facebook, όχι μόνο το έχει καταπιεί αυτό αλλά το έχει καλά χωνέψει. Δεν μιλώ για σχόλια στο Facebook, αλλά για την άνευ όρου παράδοση του όρου "Ο Μέγας Αλέξανδρος δέχεται ως Μακεδόνα όποιον δηλώνει υποταγή και πίστη στ' όνομά του, κι ο Σλαβικός λαός είναι έντιμος λαός!"

*** Internet News ***