Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Ρώσος συγγραφέας και επικριτής του Πούτιν βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στη Μόσχα

13-1-16
Ο διακεκριμένος πολιτικός αναλυτής, δημοσιογράφος και συγγραφέας Βλαντιμίρ Πριμπιλόφσκι, ένας από τους πιο γνωστούς επικριτές του Προέδρου Πούτιν και των αμφιλεγόμενων πρακτικών του, βρέθηκε νεκρός σήμερα στο διαμέρισμά του στη Μόσχα, σε ηλικία 59 ετών.


Ο συγγραφέας Γιούρι Φελστίνσκι, οποίος είχε συγγράψει μαζί με τον Πριμπιλόφσκι το βιβλίο «Η Ρωσία και η KGB στην Εποχή του Προέδρου Πούτιν», ανακοίνωσε σήμερα στο Facebook τον θάνατο του στενού του φίλου, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες.

Το 2007, η αστυνομία είχε ψάξει ενδελεχώς το διαμέρισμα του Πριμπιλόφσκι, κατάσχοντας τους υπολογιστές του και όλο το ηλεκτρονικό υλικό που είχε συλλέξει κατά τη διάρκεια της έρευνάς του για το αποκαλυπτικό βιβλίο σχετικά με τον Ρώσο πρόεδρο και τον τρόπο που κατέκτησε την εξουσία.

Εκτός από το συγγραφικό του έργο, ο Πριμπιλόφσκι ήταν διευθυντής μιας ιστοσελίδας που ξεσκέπαζε υποθέσεις διαφθοράς και τους αξιωματούχους που τη διευκολύνουν. Είχε μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν και μάλιστα είχε υπογράψει και μια αίτηση το 2010 που ζητούσε την απομάκρυνση του Ρώσου προέδρου από την εξουσία.------------------------------------------------------------------------------


Μπορείτε να διαβάσετε παλαιότερο σχετικό άρθρο της αρχισυντάκτριας του Geopolitics στο Hellenic Nexus τεύχος 96 

με τίτλο:
«Μυστηριώδεις θάνατοι, στον απόηχο της ουκρανικής κρίσης» 


1 comments:

Αγαπητοί φίλοι δεν ξέρουμε ακριβως και σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποιοί ακριβώς έκαναν το έγκλημα. Θα μπορούσε σίγουρα να είναι προβοκάτσια-δολοφονία από τους εχθρούς του Πούτιν (μπορεί απο τους Σιωνιστές, μασόνους κτλ.) γιά να τον ενοχοποιήσουν και να τον συκοφαντήσουν.

*** Internet News ***