Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Εφυγε ο Ρώσος υπερκατάσκοπος Ιγκόρ Σεργκούν


5-1-16


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών ο επικεφαλής της Ρώσικης αντικατασκοπείας, ο Στρατηγός Ιγκόρ Σεργκούν, ο άνθρωπος πίσω από την προσάρτηση της Κριμαίας και τους βομβαρδισμούς στη Συρία. Πρόκειται για έναν θρύλο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ο οποίος υπηρέτησε στην Αλβανία και στη Γιουγκοσλαβία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο δεν αναφέρθηκαν τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου του Ρώσου στρατηγού, ενώ εστάλη συλλυπητήριο τηλεγράφημα στη σύζυγό του και στις δύο κόρες του.

«Οι συνάδελφοί του και οι υφιστάμενοί του τον γνώριζαν ως έναν πραγματικό στρατιώτη, έναν έμπειρο και ικανότατο αξιωματικό και διοικητή, έναν άνδρα με ιδιαίτερο θάρρος», δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, αποχαιρετώντας τον επί χρόνια συνεργάτη του.

Η μεγαλύτερη διάρκεια της καριέρας του Ιγκόρ Σεργκούν χαρακτηρίζεται από αποστολές άκρας μυστικότητας. Το μόνο που έχει επιβεβαιωθεί, είναι ότι υπηρέτησε για ένα διάστημα στην Αλβανία και στη Γιουγκοσλαβία. Από το 2011, ο Πούτιν του ανέθεσε την ηγεσία της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπίας.


http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***