Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Γιώργος Κέντας: Η υποχώρηση στις Τουρκικές απαιτήσεις ανοίγει την όρεξη


20-1-16Μέχρι στιγμής οι όποιες συζητήσεις για το Κυπριακό, κινούνται στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων στα αιτήματα των Τουρκοκυπρίων , αλλά καμία κουβέντα για τις εγγυήσεις των Ελληνοκυπρίων δεν υπάρχει.Αυτό δεν οδηγεί σε λύση αλλά σε πόλωση των Τουρκικών θέσεων, εκτιμά ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις Ευρωπαϊκές Σπουδές και Διεθνείς Σχέσεις Γιώργος Κέντας, μιλώντας στο ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Κάνοντας μία συνολική αποτίμηση στις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και στις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις, περιέγραψε τους λόγους που η Ελλάδα κατά την γνώμη του απουσιάζει από μία πιο ενεργητική παρουσία στην υπόθεση, αλλά και το ρόλο των Βρυξελλών ενόψει και των επαφών στο Νταβός, με την εργαλειοποίηση του προσφυγικού από την Τουρκία.
1 comments:

Γερασα ακουγωντας εκτιμησεις,προτασεις,συμπερασματα κλπ,χωρις να θελω να πω τιποτα εναντιον του Κου Καθηγητη αλλα αναπαράγουμε συνεχως τα ιδια και τα ιδια.
Επειδή λοιπον ολοι γνωρίζουμε τα αιτια αυτης της καταντιας και επισης γνωρίζουμε και τις λυσεις που ενώ πριν καποια χρονια ηταν απλες και ευκολες,τωρα πεσμενοι στα τέσσερα θα περιμενουμε την ολοκληρωση αυτης της Εθνικης περιπέτειας,η οποια ολοι γνωρίζουμε ποια θα είναι.
Θεωρω ότι επειδή,ουδεν κακον αμιγες καλου,η παρουσα 'εταιρεια' θα συντομευσει παρα πολύ το μαρτυριο της αργης σταγονας και θα τελειωσει πολύ γρηγορα το ολοκληρωτικο γκρέμισμα που εχει αναλαβει σε σχεση με τις προηγούμενες 'εταιρειες' που ενώ μεν ειχαν τους ιδιους στοχους εν τουτοις αργουσαν να φτασουν στο τελος με αποτέλεσμα να αργοπεθαίνουμε χωρις την λυτρωτικη ευθανασια.

*** Internet News ***