Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Οι εμπορικές κινήσεις του Ιράν στην Ευρώπη μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων


27-1-16Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχάνι αναμένεται να επισκεφθεί την Γαλλία σήμερα Τετάρτη, πραγματοποιώντας τον δεύτερο σημαντικό πυλώνα της επίσκεψής του στην Ευρώπη, μετά την τριήμερη παραμονή του στην Ιταλία.

Ο Ρουχάνι αναμένεται να εξασφαλίσει τις πολύτιμες εμπορικές συμφωνίες μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Μεταξύ των νέων συμφωνιών, πιθανή είναι μια συμφωνία με τη γαλλική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Airbus για περισσότερα από 100 νέα αεροσκάφη.

Ο Ρουχάνι θα συναντηθεί επίσης με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ο Ιρανός πρόεδρος επιδιώκει να ξαναχτιστούν οι οικονομικοί δεσμοί και να εξασφαλισθούν νέες εμπορικές συμφωνίες σε αυτήν την πρώτη επίσημη ιρανική επίσκεψη που πραγματοποιείται μετά από δύο ολόκληρες δεκαετίες.

Το Ιράν είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί εκατοντάδες νέα αεροσκάφη κατά τα επόμενα χρόνια, καθώς αποκαθιστά τις εμπορικές αεροπορικές μεταφορές της χώρας οι οποίες ήταν μέχρι πρότινος περιορισμένες λόγω των κυρώσεων.

Πέραν από τη συμφωνία για τα Airbus, συμβάσεις είναι πιθανόν να υπογραφούν και με τις γαλλικές κατασκευαστικές εταιρείες αυτοκινήτων Peugeot και Renault όπως δήλωσε ο κος Ρουχάνι.


*** Internet News ***