Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Η κρίση είναι βαθιά πολιτισμική.
21-1-16

Στο δημοσιογράφο Πέτρο Ιωάννου και την εκπομπή Ακροβάτες του Ονείρου μίλησε χθες Τετάρτη 20-1 η αρχισυντάκτρια του Geopolitics and Daily News Γιώτα Χουλιάρα για τις εξελίξεις των ημερών.

Κάνοντας μια αναφορά στο παρελθόν όταν ξεκίνησε το πάρτι του χρηματιστηρίου και των ανεξέλεγκτων τραπεζικών δανείων όπου βρίσκεται η πηγή/ αρχή της σημερινής κατάστασης, καυτηρίασε τα δρώμενα των ημερών λέγοντας πως όλα για την κυβέρνηση κρίνονται το Μάρτιο και συγκεκριμένα στις 16 Μαρτίου όπου αναμένεται η εκταμίευση της δόσης από το ΔΝΤ.

Αναφέρθηκε στο ρόλο των ΗΠΑ και στις παρεμβάσεις του (τηλεφωνική συνομιλία Τσακαλώτου- Λιου) καθώς και στη συνάντηση Τσίπρα Μπάιντεν στο Νταβός.

Προέβλεψε την πτώση της Ευρώπης καθώς όλο και περισσότερες χώρες αντιδρούν στη πολιτική λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο, το οποίο αντιμετωπίζει τα δικά του εσωτερικά προβλήματα λόγω του μεταναστευτικού.


Για την αξιολόγηση του Ελληνικού προγράμματος εκτίμησε πως οι δανειστές ροκανίζουν τον χρόνο ενώ τόνισε πως η κρίση είναι βαθιά πολιτισμική. Είναι κρίση θεσμών και αξιών. Είναι κρίση κοινωνική και πολιτική και γι΄αυτό οικονομική.

Επίσης, μίλησε για έντονη σύγκρουση/ αντιπαράθεση Τσίπρα Μητσοτάκη καθώς το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό θα πολώνεται γύρω από τα δυο κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ).
*** Internet News ***