Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Κολωνία: Διαδηλώσεις ακροδεξιών και αριστερών οργανώσεων για το κύμα σεξουαλικών επιθέσεων


9-1-16Διαδήλωση στην Κολωνία προγραμματίζει για σήμερα το μεσημέρι το ισλαμοφοβικό κίνημα Pegida, διαμαρτυρόμενο για το κύμα σεξουαλικών επιθέσεων που σημειώθηκε στην πόλη, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο έχει εγείρει πολλαπλές αντιδράσεις στη Γερμανία, με την Άγκελα Μέρκελ να διαβεβαιώνει ότι οι δράστες θα απελαθούν άμεσα από τη χώρα. Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας, οι επιθέσεις, οι οποίες ήταν απολύτως συντονισμένες, πραγματοποιήθηκαν από ομάδες προσφύγων, κυρίως Σύριων.


Την ίδια ώρα, αντι-διαδήλωση έχουν προγραμματίσει και οι αριστερές οργανώσεις, θέτοντας σε συναγερμό της αστυνομικές αρχές της πόλης.

Η έλλειψη σαφούς πληροφόρησης όσον αφορά την έρευνα αλλά και η απραξία των δυνάμεων επιβολής του νόμου το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς συνέβαλαν στην καθαίρεση του επικεφαλής της αστυνομίας της Κολωνίας, Βόλφγκανγκ Άλμπερς.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία έχει ταυτοποιήσει 32 υπόπτους, ανάμεσά τους 22 αιτούντες άσυλο, και κάνει λόγο για 76 αδικήματα, περιλαμβανομένων επτά επιθέσεων με τη χρήση σωματικής βίας, όπως ανέφερε χθες βράδυ το υπουργείο Εσωτερικών, επικαιροποιώντας τους προηγούμενους αριθμούς.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις» τα ίχνη των κινητών τηλεφώνων που κλάπηκαν οδηγούν «προς κέντρα υποδοχής αιτούντων άσυλο ή πολύ κοντά σε αυτά».

«Πρέπει να μειωθεί αισθητά ο αριθμός, δεν μπορούμε να υποδεχόμαστε κάθε χρόνο ένα εκατομμύριο πρόσφυγες», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Τόμας Όπερμαν.


Πηγή:skai.gr, ΑΠΕ 

*** Internet News ***