Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Προσχεδιασμένες οι επιθέσεις στην Κολωνία, λέει ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης


10-1-16


Προσχεδιασμένες ήταν, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Γερμανίας Χάικο Μάας, οι μαζικές επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Κανένας δεν μπορεί να μου πει ότι (οι επιθέσεις) δεν ήταν συμφωνημένες ή προσχεδιασμένες. Χρειάζεται επειγόντως να εξιχνιάσουμε πώς διαπράττονται τέτοια ειδεχθή εγκλήματα», δήλωσε ο Μάας σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Bild am Sonntag.

Ο αριθμός των μηνύσεων που έχουν υποβληθεί για τις επιθέσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία έφθασε χθες τις 379, ενώ οι ύποπτοι είναι κυρίως «αιτούντες άσυλο» ή «παράνομοι μετανάστες», όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η γερμανική αστυνομία.

Περίπου το 40% των μηνύσεων αφορούν σεξουαλική παρενόχληση.

Πολλά παρόμοια συμβάντα, κυρίως κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης, αναφέρθηκαν επίσης μεταξύ άλλων στη Φραγκφούρτη, στο Ντίσελντορφ και στο Βερολίνο.


Μέρκελ: Έξω από τη Γερμανία οι πρόσφυγες που εγκληματούν


Με δηλώσεις της η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της αυστηροποίησης της νομοθεσίας που αφορά στις απελάσεις προσφύγων, οι οποίοι έχουν αιτηθεί άσυλο στη χώρα, αλλά καταδικάζονται από γερμανικά δικαστήρια για διάφορα αδικήματα, ακόμη και αν η καταδίκη αυτή είναι με αναστολή.

«Αν οι πρόσφυγες διέπραξαν ένα αδίκημα», αυτό «θα πρέπει να έχει συνέπειες (...) αυτό σημαίνει ότι το δικαίωμα (παραμονής τους στη Γερμανία) θα πρέπει να τερματίζεται αν καταδικαστούν σε φυλάκιση ή ακόμη και με αναστολή», είπε η καγκελάριος, με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον γυναικών που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία.

Η ηγεσία του συντηρητικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Μέρκελ, που συνεδρίασε στο Μάιντς, συμφώνησε να ζητήσει να ανακαλείται η χορήγηση ασύλου στην περίπτωση καταδίκης για κάποιο αδίκημα. Το ζήτημα αυτό ωστόσο θα πρέπει να συζητηθεί με το συγκυβερνών κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

«Είναι σημαντικό εκεί όπου δεν επαρκεί ο νόμος, να τροποποιηθεί», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Μέρκελ η οποία θεωρεί ότι αυτό είναι «προς το συμφέρον της μεγάλης πλειονότητας των προσφύγων».

Με βάση τη γερμανική νομοθεσία, ένας άνθρωπος στον οποίο έχει χορηγηθεί άσυλο μπορεί να απελαθεί από τη Γερμανία εφόσον έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών, υπό τον όρο όμως ότι η ζωή του ή η υγεία του δεν θα διατρέξουν κίνδυνο στη χώρα καταγωγής του.

*** Internet News ***