Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη στην βάση του ινδικού στρατού στα σύνορα


4-1-16

Στην τρίτη της ημέρα πέρασε η μάχη στη βάση του ινδικού στρατού στα σύνορα με το Πακιστάν μετά την επίθεση ενόπλων, με τον στρατό να πιστεύει πως δύο ένοπλοι είναι ακόμη ασύλληπτοι και να δηλώνει πως «θα εξουδετερωθούν σύντομα».

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, από την επίθεση που ξεκίνησε το Σάββατο έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον επτά ινδοί στρεατιώτες και επτά ένοπλοι της ομάδας επίθεσης.

Το πρωί της Δευτέρας, θεωρείται ότι άλλοι δύο ένοπλοι έχουν μείνει ακόμη ταμπουρωμένοι μέσα σε χώρο της βάσης, σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Ρατζίβ Μεχρίσι.

Οι εναπομείναντες δράστες έχουν αποκλειστεί, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, σε σημείο της αεροπορικής βάσης μακριά από τα αεροσκάφη.

Η επίθεση στη βάση του Πατανκότ θεωρείται προσπάθεια υπονόμευσης της προσπάθειας προσέγγισης Ινδίας και Πακιστάν -την προηγούμενη εβδομάδα, ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι πραγματοποίησε «επίσκεψη έκπληξη» στο Πακιστάν, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, και συναντήθηκε με τον πακιστανό ομόλογό του Ναουάζ Σαρίφ.

Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***