Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Νίκος Μπογιόπουλος: Πρώτη φορά τέτοια «ψευτο-Αριστερά»

13-1-16Την εκτίμηση ότι ο τίτλος του τελευταίου του βιβλίου «Την άλλη φορά Αριστερά» έχει ξεπεραστεί από την κυβερνητική πρακτική , ώστε πλέον να μιλάμε για «πρώτη φορά τέτοια ψευτο-Αριστερά» έκανε μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Μπογιόπουλος.Όπως είπε , η κυβέρνηση Τσίπρα κάνει σήμερα χωρίς ενδοιασμούς όλη την «βρώμικη δουλειά» των μνημονίων και παρά την κοινοβουλευτική πλειοψηφία όπως αυτή αποτυπώθηκε στη κάλπη του Σεπτεμβρίου, σήμερα βρίσκεται σε ευθεία απόκλιση με την πλειοψηφία της κοινωνίας , όπου τα 2/3 είναι στα όρια ή κάτω από την φτωχοποίηση και ίσως το μόνο θετικό της υπόθεσης αυτής να είναι η επιτάχυνση του τέλους των όποιων ψευδαισθήσεων είχε ακόμη ένα τμήμα του λαού.

Κατά τον Ν.Μπογιόπουλο, η πολιτική των μνημονίων δεν είναι τίποτα άλλο από την καταστροφή των εργασιακών δικαιωμάτων , το ξεπούλημα κάθε ίχνους δημόσιας περιουσίας στο όνομα δήθεν επενδύσεων και ανάπτυξης προς όφελος λίγων κερδοσκόπων και η διάλυση κάθε ψήγματος κοινωνικού κράτους.

Ο Ν.Μπογιόπουλος μίλησε όμως και για την «απομυθοποίηση» της Ε.Ε. που πλέον φαίνεται όπως είπε ότι είναι ένα στυγνό διευθυντήριο οικονομικών ελίτ, την άνοδο ακραία συντηρητικών απόψεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με παράδειγμα το προσφυγικό, αλλά και τις μεγάλες γεωπολιτικές και γεωοικονομικές επανατοποθετήσεις που δημιουργούν καταστάσεις πολεμικών αναφλέξεων και οικονομικών κραχ σε όλο το πλανήτη.

Κινήσεις όχι ευθύγραμμες όπως είπε , που μπορεί να οδηγήσουν σε χάος ή και σε νέα διευθέτηση μεταξύ των κυριάρχων γεωπολιτικά «παικτών».


1 comments:

Ναι αλλα η ανοδος στην Ευρωπη ακραιων συντηρητικων αποψεων είναι αποτέλεσμα της αφρονος ψευτοαριστερας υποπτου επιμονης περι ανοιχτων συνορων,με ότι αυτό συνεπάγεται,ενω πρωτίστως επρεπε να φροντισει τα του οικου των γηγενών που είναι βεβαιον ότι θα αντιδρουσαν ευρισκόμενοι δικαιως σε αυτοαμυνα απέναντι στην λαιλαπα αυτή.
Μηπως λοιπον η ψευτοαριστερα αλλα και η 'γνησια' αριστερα,αφου πασχουν από τις ιδιες ιδεοληπτικες αγκυλωσεις στο θεμα αυτό,ειναι ο καλλιτερος Δούρειος Ιππος της γιγάντωσης των ακραιων συντηρητικων αποψεων που υποκριτικα τις καταγγελλει ;.

*** Internet News ***