Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Μέρκελ: Η παγκόσμια τρομοκρατία έδειξε το πρόσωπό της

12-1-16

Το άσχημό της πρόσωπο έδειξε πάλι η παγκόσμια τρομοκρατία, τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ αναφερόμενη στην επίθεση στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, με θύματα και γερμανούς τουρίστες.

Πρέπει να δράσουμε με αποφασιστικότητα εναντίον της, συνέχισε η γερμανίδα πολιτικός.

Νωρίτερα, και ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είχε επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας από έναν Σύριο.

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι πολίτες από τη Γερμανία και το Περού, ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους δέκα. Ανώτατος τούρκος αξιωματούχος είπε ότι τα περισσότερα θύματα είναι τουρίστες.

Η Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρωθυπουργό Νταβούτογλου, ο οποίος τής επιβεβαίωσε ότι τα θύματα είναι γερμανοί.

Η καγκελάριος κάλεσε τους συμπατριώτες της να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις ανακοινώσεις για θέματα ασφάλειας του υπουργείου Εξωτερικών.

Εκφράζω την αλληλεγγύη της ιταλικής κυβέρνησης και του ιταλικού λαού σε εκείνον της Τουρκίας» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή έκδοση της La Repubblica.

«Eνάντια στην τρομοκρατία πρέπει να δώσουμε μια ιδιαίτερα σκληρή μάχη» προσέθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «στη συνέχεια, στις χώρες μας, στα σπίτια μας, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το κύριο θέμα των αξιών, του πολιτισμού και της ταυτότητάς μας».


ΠΗΓΗ:in.gr 

*** Internet News ***