Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

Ακύρωσε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός η Μέρκελ

11-1-16Το ταξίδι της στο Νταβός, για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ακύρωσε η Άνγκελα Μέρκελ. Αφορμή αποτελεί η αυξανόμενη πίεση στο εσωτερικό της Γερμανίας, λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και τα επεισόδια στην Κολωνία, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.Η Καγκελάριος δέχεται σφοδρή κριτική ακόμη και από στελέχη του δικού της κόμματος, του CDU, για την ανοχή που επιδεικνύει το κράτος και τη χαλαρή μεταναστευτική του πολιτική, καθώς τα γεγονότα της Κολωνίας αποδίδονται επισήμως σε μετανάστες κυρίως από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Χάικο Μάας, εμφανίστηκε βέβαιος πως οι επιθέσεις είναι οργανωμένες, τονίζοντας πως οι επιτιθέμενοι, που εντοπίστηκαν, ήταν μέλη ενός οργανωμένου εγκλήματος που συντονίζεται με smartphones και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ η Γερμανίδα Καγκελάριος αναμενόταν να έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει ως στόχο τη διαμόρφωση θετικού κλίματος για την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τεταμένη με την Κολονία να βρίσκεται σε αναβρασμό και χθες το απόγευμα να σημειώνονται δυο διαφορετικές επιθέσεις αγνώστων κατά μεταναστών.http://www.sofokleousin.gr/

Σχόλιο σελίδας: Να τονίσουμε πως εκτός από το θέμα της κλιματικής αλλαγής, το μεταναστευτικό είναι το δεύτερο μεγάλο ζήτημα που θα απασχολήσει το Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.
Πάντως η ακύρωση της συμμετοχής της γερμανίδας καγκελαρίου έρχεται σε μια στιγμή που η πλευρά Τσίπρα πόνταρε σε συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν θέματα της διαπραγμάτευσης 

*** Internet News ***