Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

Στάθης Σταυρόπουλος: Προς Ευρώπη ακραίων εθνικισμών


8-1-16


Το όραμα μίας ενωμένης Ευρώπης για τους λαούς, έχει συντριβεί στην μπότα οικονομικών ελίτ και πολυεθνικών, που μετατρέπουν στη λογική του κέρδους και της υποτέλειας , ολόκληρους λαούς σε αναλώσιμο υλικό.

Αυτή η εικόνα σε συνδυασμό με μισαλλόδοξες και φοβικές πολιτικές για τον διωγμό χιλιάδων προσφύγων , που η πολιτική της «φωτισμένης» Δύσης , δημιούργησε σε Μέση και Εγγύς Ανατολή, οδηγούν πλέον σε ακραίους εθνικισμούς όλη την Ευρώπη.

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο αρθρογράφος και σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος.Για την Ελλάδα σημείωσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξυπηρετεί πολύ καλύτερα τις επιλογές των Δανειστών σε αυτή τη φάση , χωρίς σε τίποτα να αλλάζει την πολιτική των προκατόχων της στη κυβέρνηση.

Το Ασφαλιστικό καταδεικνύει τη αδιέξοδη λογική των μνημονίων ,ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε για τον χώρο της Παιδείας και του πολιτισμού, την λογική αναθεωρητών της Ιστορίας , όπως του κ. Λιάκου από τα σχολικά βιβλία μέχρι την υπόθεση Ρίχτερ.


*** Internet News ***