Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

ΗΠΑ: Ακλόνητο φαβορί ο Τραμπ για τους Ρεπουμπλικάνους

23-1-16


Ο επικρατέστερος διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ, διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι όλων των αντιπάλων του σε εθνικό επίπεδο, καθώς συγκεντρώνει το 40,6% των προθέσεων ψήφου, όπως κατέδειξε μια επαναλαμβανόμενη έρευνα των Reuters/Ipsos που δημοσιεύθηκε χθες.

Σαφέστατο είναι το προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ επί των συνυποψηφίων του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos για το Reuters.


Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 582 άτομα, δίνει στον Τραμπ 40,6%, έναντι 10,5% για τον Τεντ Κρουζ, 9,7% για τον Μπεν Κάρσον, 9,2%, για τον Τζεμπ Μπους 9,2% και 7,2% για τον γερουσιαστή από τη Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο.

Ο Τραμπ προηγείται με μεγάλη διαφορά στις προθέσεις ψήφου των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων εδώ και πολλούς μήνες. Διατηρεί το προβάδισμα ενόψει των πρώτων εσωκομματικών αναμετρήσεων στην Άιοβα (1η Φεβρουαρίου) και το Νιου Χάμσιρ.Σε μια υποθετική αναμέτρηση ανάμεσα στην επικρατέστερη υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών και τον Τραμπ, η Χίλαρι Κλίντον έχει στατιστικά ασήμαντο προβάδισμα έναντι του Τραμπ: 41,4% έναντι 40,8%.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ διατηρεί προβάδισμα 29% έναντι του γερουσιαστή του Βερμόντ Μπένι Σάντερς στην κρίσιμης σημασίας πολιτεία της Άιοβα, δέκα ημέρες πριν αρχίσει η εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών για το χρίσμα.

Η Κλίντον συγκεντρώνει το 59% των προθέσεων ψήφου, ενώ ο Σάντερς βρίσκεται στο 30%. Ο τρίτος των Δημοκρατικών, ο πρώην κυβερνήτης του Μέριλαντ Μάρτιν Ο' Μάλεϊ, συγκεντρώνει μόλις το 7%.

Την 14η Ιανουαρίου η Κλίντον και ο Σάντερς εμφανίζονταν να οδεύουν σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση στην Άιοβα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Bloomberg Politics/Des Moines Register.

Οι έρευνες σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να δίνουν στην Κλίντον καθαρό προβάδισμα επί του Σάντερς, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των Δημοκρατικών ψηφοφόρων θεωρεί ότι έχει καλές πιθανότητες να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.


Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***