Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

Πολυπολιτισμικότητα και ανοχή.

8-1-16Επειδή κάποιοι δεν εννοούν να καταλάβουν και νομίζουν πώς ζούμε ακόμα σε κάποιον εικονικό κόσμο με ρόζ σύννεφα, μονόκερους, νεράιδες και χαρούμενα ξωτικά, ας πάρουμε ένα παράδειγμα καθημερινότητας για να κατανοήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει. 

Ας υποθέσουμε ότι στη γειτονιά που μένουμε κάποιοι γείτονες χτυπάνε/βασανίζουν τις γυναίκες τους και επιβάλονται σε αυτές με βία. Θεωρούν μάλιστα πώς δεν υπάρχει άλλος είδος ζωής από το δικό τους και είναι άκρως επιθετικοί με όσους τους κατακρίνουν. Απειλούν δε και τους επισκέπτες ή ακόμη και όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Ξαφνικά στη πολυκατοικία των γειτόνων πάνε και άλλοι ομοιδεάτες τους,ακόμα πιο φανατικοί και πιο βάρβαροι, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι εντάσεις, οι απειλές και το ξύλο μεταξύ τους.Οι καυγάδες και τα μαχαιρώματα είναι στην ημερήσια διάταξη και μερικά από τα μέλη της οικογένειας των γειτόνων έρχονται στη πολυκατοικία μας, χτυπούν το κουδούνι και ζητούν βοήθεια (προσωρινή όπως αναφέρουν)  μέχρι να ξεκαθαριστεί/ηρεμήσει η κατάσταση στο σπίτι τους. Στην πολυκατοικία που μένουμε με την πρόθεση να βοηθήσουμε και χωρίς να υπολογίσουμε όσα γνωρίζουμε μέχρι εκείνη την στιγμή, ανοίγουμε διάπλατα τις πόρτες και τους προσκαλούμε χωρίς όρους.

Το γεγονός γίνεται γνωστό και επειδή στην πολυκατοικία μας υπάρχει χώρος, έρχονται και μερικοί ακόμη. Έπειτα κατά την κρίση τους είναι πιο όμορφα και πιο ήρεμα απ΄ό,τι στη δική τους πολυκατοικία και αρχίζουν να συζητούν το ενδεχόμενο να μετακινηθούν και σε άλλες πολυκατοικίες σαν την δική μας. Μετά τις πρώτες ημέρες συγκατοίκησης/συμβίωσης ξεκινούν να φέρονται όπως στο παρελθόν.  Δέρνονται, τα σπάνε, ενοχλούν τις οικογένειες που κατοικούν και επιθυμούν να επιβάλλουν το δικό τους τρόπο συμπεριφοράς.

Το ερώτημα είναι ποια η λύση; Συνεχίζουμε ως ανθρωπιστές και υπομένουμε όσα πράττουν λέγοντας πως πρέπει να σεβαστούμε την κουλτούρα και το τρόπο της ζωής τους  και ας σπάσουν και το σπίτι.. και ας σκοτώσουν και κάποιο μέλος των οικογενειών μας...

Ή...
Σε συννενόηση με τους γείτονες τους απομονώνεις μέχρι να καταλάβουν πώς η ανοχή έχει και όρια;

Απλή λογική είναι.


Με αφορμή όσα συνέβησαν σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. 

Geopolitics Editorial Team 

------------------------------------------------------------------------------

Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2014.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του 
Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***