Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Βαλς: Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο

22-1-16Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο. Αυτή ήταν η απάντηση του Γάλλου πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς σε ερώτηση δημοσιογράφου του βρετανικού BBC από το Νταβός για το πόσο θα διαρκέσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που έχει κηρυχθεί το Παρίσι. Σε όλη την Ευρώπη έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός για πιθανή τρομοκρατική επίθεση. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα, ενώ σε κάθε ύποπτη κίνηση ενεργοποιείται το ειδικό σχέδιο που έχουν σχεδιάσει οι αρχές κάθε χώρας. Παρόμοιο σχέδιο έχει σχεδιαστεί και από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τις αιματηρές επιθέσεις σε πολυσύχναστα σημεία στην Κωνσταντινούπολη, που ως στόχο είχαν τους τουρίστες.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός ρωτήθηκε για την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά τη 13η Νοεμβρίου και για πόσο θεωρεί ότι μπορεί να μείνει σε ισχύ.

«Για όσο χρόνο είναι απαραίτητο» απάντησε ο Βαλς, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν μπορούμε συνεχώς να ζούμε υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Το μέτρο δίνει περισσότερες αρμοδιότητες στις δυνάμεις ασφαλείας, κυρίως όσον αφορά στη διενέργεια ερευνών εναντίων υπόπτων και στην προσαγωγή και κράτησή τους.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που έχει η δημοκρατία μας στη διάθεσή της για να προστατεύσουμε το γαλλικό λαό» είπε ο Βαλς. «Για όσο υφίσταται η απειλή, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, μέχρι να απαλλαγούμε από την ISIS» τόνισε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό σημείωσε ότι «απειλείται η ίδια η ευρωπαϊκή ενοποίηση».


http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***