Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Τρίωρο ντιμπέιτ στο Λονδίνο για «πόρτα» στον Ντόναλντ Τραμπ

19-1-16Ξεπέρασαν τις 500 χιλιάδες οι υπογραφές που μαζεύτηκαν, ώστε να προκληθεί συζήτηση στη Βουλή για να απαγορευθεί η είσοδος του Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία.

Πολλές οι απόψεις που ακούστηκαν στη διάρκεια της τρίωρης συνεδρίασης. Ο σκιώδης υπουργός Εσωτερικών, Τζακ Ντρούμεϊ, τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης εισόδου, λέγοντας ότι οι απόψεις του αμερικανού μεγιστάνα για τους μουσουλμάνους θα ρίξουν ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά.

«Το Ισλαμικό Κράτος χρειάζεται τον Τραμπ και ο Τραμπ χρειάζεται το Ισλαμικό Κράτος» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, οι περισσότεροι βουλευτές που έλαβαν το λόγο χαρακτήρισαν «μη παραγωγική» μια τέτοια απόφαση.

Η κυβέρνηση Κάμερον δεν είναι υπέρ μιας τέτοιας απόφασης και όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Μπρόκενσάιρ, οι ΗΠΑ είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος της Βρετανίας.

Η συζήτηση δεν περιλάμβανε και ψηφοφορία.

Ο Τραμπ, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, είχε δηλώσει ότι πρέπει να απαγορευθεί προσωρινά η είσοδος μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, ως απάντηση στην πολύνεκρη επίθεση ζευγαριού μουσουλμάνων στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια.

Αργότερα προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο σάλο, όταν ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν περιοχές της Βρετανίας, τόσο ριζοσπαστικοποιημένες, που είναι αδύνατον να πλησιάσουν ακόμα και αστυνομικοί.

Από τις πρώτες μέρες που είχε εκδηλωθεί η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση υπογραφών, αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης Κάμερον είχαν ταχθεί κατά της απαγόρευσης.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, είχε σημειώσει ότι χρειάζεται «σοβαρή συζήτηση» για να νικηθούν οι «ανοησίες» του αμερικανού πολιτικού.«Οι λονδρέζοι αστυνομικοί κάνουν πολύ καλή δουλειά. Και έχουν πολύ καλές σχέσεις με τους βρετανούς μουσουλμάνους, η συμβολή των οποίων στη χώρα μας είναι τεράστια» ήταν η αντίδραση του Όζμπορν στις δηλώσεις του Τραμπ.

Αλλά και ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον πήρε θέση. Χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ «εντελώς ανόητες».

«Ο μοναδικός λόγος που θα απέφευγα ορισμένες συνοικίες της Νέας Υόρκης είναι ο κίνδυνος να πέσω εκεί πάνω στον Ντόναλντ Τραμπ» είχε πει ειρωνικά.


Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***