Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η τράπεζα της Ρωσίας


29-1-16Για τέταρτο συνεχόμενο μήνα η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, προειδοποιώντας ότι μπορεί να συσφίξει την πολιτική της εάν ενταθούν οι πληθωριστικοί κίνδυνοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, το βασικό επιτόκιο θα παραμείνει στο 11%, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας.

Οι φορείς χάραξης πολιτικής ανακάλεσαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν την χαλάρωση, προειδοποιώντας αντί αυτού ότι "δεν μπορούν να αποκλείσουν" μια αύξηση των επιτοκίων.

"Εάν οι πληθωριστικοί κίνδυνοι ενισχυθούν, η Τράπεζα της Ρωσίας δεν μπορεί να αποκλείσει μια σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναφέρεται ακόμη ότι λόγω της βουτιάς των τιμών του πετρελαίου, οι μηνιαίες τιμές καταναλωτή σταθεροποιήθηκαν σε υψηλό επίπεδο, με έναν μεγαλύτερο κίνδυνο επιτάχυνσης του πληθωρισμού. Η επιδείνωση στις παγκόσμιες αγορές εμπορευμάτων θα απαιτήσει μια περαιτέρω προσαρμογή της ρωσικής οικονομίας.

Οι μεταβολές στο πετρέλαιο έχουν πλήξει και το ρούβλι, αφήνοντας την Ρωσία αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να βρεθεί σε ύφεση για δεύτερη χρονιά, αφού οι τιμές του πετρελαίου ξεκίνησαν εκ νέου την πτώση τους στις αρχές του 2016.


http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***