Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Χείρα φιλίας τείνει ο Κέρι προς τη Μόσχα


23-1-16Η καλή πίστη και η εφαρμογή της συμφωνίας του Μίνσκ εντός των επόμενων μηνών αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, όπως ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, μιλώντας από Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Όπως σημείωσε ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συναντήθηκαν αυτήν την εβδομάδα με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν την πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν τον Ιούλιο του 2014 για τον ρόλο που διαδραμάτισε η Μόσχα στην κρίση στην ανατολική Ουκρανία, αφορούν στον τραπεζικό, ενεργειακό και αμυντικό τομέα της Ρωσίας. Η Ουάσινγκτον έχει κατ' επανάληψη συνδέσει την άρση των κυρώσεων με την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, δηλαδή την επίτευξη εκεχειρίας, την απόσυρση των βαρέων όπλων, την ανταλλαγή αιχμαλώτων και τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών στις περιοχές που ελέγχονται από τους φιλορώσους αντάρτες.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι διαβουλεύσεις τόσο σε διπλωματικό επίπεδο όσο και στο παρασκήνιο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των τζιχαντιστών. "Αγκάθι" παραμένει ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές ο ρόλος του Άσαντ στη Συρία...


http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***