Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

Πετρέλαιο: Τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι φαίνονται


14-1-16Παρά το γεγονός ότι από την αρχή του έτους οι τιμές των συμβολαίων του πετρελαίου βρίσκονται σε χαμηλά δεκαετίας, τα πράγματα φαίνεται πως είναι χειρότερα απ’ ότι φαίνονται.Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, τα futures του WTI διαμορφώθηκαν κάτω από το ψυχολογικό όριο των 30 δολαρίων το βαρέλι την Τρίτη, σημειώνοντας νέο χαμηλό από το 2003.

Την ίδια στιγμή όμως, τα βαρέλια στη Σαουδική Αραβία πωλούνται ακόμα φθηνότερα, στα 26 δολάρια το βαρέλι, σηματοδοτώντας χαμηλά 14 ετών.

"Η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου είναι ένα σημάδι ότι η κρίση χρέους της Κίνας έχει αρχίσει και ξετυλίγεται", σύμφωνα με τον Adair Turner, πρόεδρο του Ινστιτούτου New Economic Thinking.

"Η επιβράδυνση των επενδύσεων και της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, τη μεγαλύτερη χώρα σε κατανάλωση ενεργείας στον κόσμο, "στέλνει μία τεράστια αποπληθωριστική ώθηση διεθνώς και αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου" εξήγησε ο Turner, σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television.

"Θα δείτε μια μεγάλη καταστροφή στο εισόδημα των βασικών παραγωγών πετρελαίου. Αυτό θα έχει σημαντικές συνέπειες για τις δαπάνες σε όλο τον κόσμο", κατέληξε .

Για τους καταναλωτές, το πλεονέκτημα των ιστορικά χαμηλών τιμών είναι οι αλλαγές στη φορολογία των καυσίμων και η μείωση των επιδοτήσεων, εκτιμά ο Paul Horsnell, επικεφαλής της έρευνας στη Standard Chartered Plc.

“Δείχνει ωστόσο ότι οι τρέχουσες τιμές είναι υπερβολικά χαμηλές”.


http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***