Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

BND: Ιδιαίτερα αυξημένος ο κίνδυνος τρομοκρατίας στη Δύση

7-1-16Πιο επικίνδυνη θεωρεί η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) της Γερμανίας την κατάσταση για τις δυτικές χώρες ακόμη και από ό,τι κατά την περίοδο μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο του 2001, σύμφωνα με έκθεση που επικαλείται το τμήμα ερευνών που έχουν συστήσει η Sueddeutsche Zeitung και οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί NDR και WDR.

Από το έγγραφο προκύπτει ότι η «Ζώνη της αστάθειας» ξεκινά από την περιοχή του Ινδικού Καυκάσου στο Αφγανιστάν και φθάνει στην άμεση γειτονιά της Ευρώπης, με τους «εθελοντές τρομοκράτες από τη Δύση να ξεπερνούν κάθε μέχρι πρότινος γνωστή διάσταση».

Οι ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν δημιουργήσει ένα «βιομηχανικού τύπου μηχανισμό προπαγάνδας», με τη χρήση κυρίως των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το ISIS και η Αλ Κάιντα καταλαμβάνουν σήμερα «περισσότερο χώρο από ποτέ», με παρουσία σε 30 χώρες, σημειώνεται στο έγγραφο της BND.

Ο αυξημένος κίνδυνος για τις χώρες της Δύσης εξηγείται από την αλλαγή στρατηγικής του ISIS: αντί να απειλούν τα δυτικά κράτη με τρομοκρατικές επιθέσεις, προκειμένου να μην πραγματοποιήσουν στρατιωτική επέμβαση εναντίον τους, τα προκαλούν, αναζητώντας όσο ποτέ ως τώρα την «ευθεία αντιπαράθεση» και μάλιστα στην «έδρα» τους.

Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμά η BND, το ISIS μπαίνει στον ρόλο του θύματος, προκειμένου να προσελκύσει τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους. Την ίδια ώρα, λόγω των επιθέσεων, το μίσος για τους μουσουλμάνους αυξάνεται.


Πηγή:in.gr, ΑΠΕ 

*** Internet News ***