Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Η πρωτοχρονιάτικη κάρτα της Coca Cola που αναστάτωσε Ρωσία και Ουκρανία

7-1-16
Η Coca Cola όπως κάθε μεγάλη εταιρεία θέλησε να ευχηθεί στους πελάτες της «καλή χρονιά». Η κάρτα όμως που επέλεξε ειδικά για τη Ρωσία προκάλεσε αναστάτωση τόσο στη Μόσχα όσο και στο Κίεβο.

Η αρχή έγινε όταν στην πρωτοχρονιάτικη ανάρτηση στο δίκτυο VK, τη ρωσική εκδοχή του Facebook, η Coca Cola ανήρτησε έναν χάρτη της Ρωσίας χωρίς τη χερσόνησο της Κριμαίας, αν και αυτή έχει προσαρτηθεί στη Ρωσία από τον Μάρτιο του 2014.

Μετά τα σχόλια που ακολούθησαν η εταιρεία ανέβασε μια δεύτερη εκδοχή η οποία αυτή τη φορά περιελάμβανε στη ρωσική επικράτεια και την Κριμαία.

Αυτή τη φορά, όμως, ο χάρτης προκάλεσε την οργή των Ουκρανών με πολλούς να απευθύνουν έκκληση για μποϊκοτάζ των προϊόντων της Coca Cola.

Όλη αυτή η αναστάτωση υποχρέωσε τελικά την εταιρεία να ρίξει «λευκή πετσέτα» και να αποσύρει τελείως το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της.

«Αγαπητοί φίλοι. Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας. Αποφασίσαμε να διαγράψουμε την ανάρτηση που προκάλεσε τόσο μεγάλη αναστάτωση» ανακοίνωσε μέσω Facebook το ουκρανικό παράρτημα της Coca-Cola.


Πρώτο Θέμα 

*** Internet News ***