Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

DAESH: σημεία κλειδιά εξελίξεων.


18-1-16


Οι σημαντικότερες ειδήσεις όσον αφορά το τι συντελείται σε σχέση με το DAESH είναι:

1. Η απαγωγή των 3 στρατιωτών των ΗΠΑ στην Βαγδάτη που προφανώς θα δημιουργήσει τεράστιο θέμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

2. Ο βομβαρδισμός του "θησαυροφυλακίου" του DAESH που κατέστρεψε τεράστιο απόθεμα του κομποδέματος του, όπου και θα ωθήσει σε περαιτέρω κλοπές και έρευνα του για πόρους.


3. Η σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων από την τρομοκρατική οργάνωση προχθές που δείχνει  την σπασμωδική αντίδραση του με σκοπό  να προβάλει πώς ακόμα είναι ισχυρό ενώ στην πραγματικότητα έχει υποστεί σοβαρές εδαφικές απώλειες και έχει μείωση και στο δυναμικό του.

4. Η μείωση του δυναμικού του επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τις συλλήψεις περίπου 600 ατόμων από Μ.Β μέσω της ΜΙ5, γεγονός που δείχνει πως συντελείται παρακολούθηση κάθε φανατικού Ισλαμιστή  πλέον στην Αγγλία. Παράλληλα, άλλες 300 συλλήψεις διαφόρων υπόπτων για υποστήριξη της οργάνωσης έγιναν στην Τουρκία, ενώ δεν έλειψε και στην Ελλάδα η δράση των Αρχών που εντόπισαν μέλος ΜΚΟ ( ;;;; ) να δείχνει φίλια συμπεριφορά προς τους φανατικούς και να επιτελεί ρόλο στρατολόγησης. Ο ύποπτος φαίνεται να έχει διαφύγει εκτός συνόρων, πιθανώς περνώντας από την Λέσβο που ήταν προς την Τουρκία.

5. Σημείο κλειδί, επίσης, η απαίτηση του ΟΗΕ να φτάσει σε αποκλεισμένες πόλεις για να σταλεί βοήθεια προς τους  Σύριους ενώ έχει σημασία και η ενισχυμένη αντίδραση της αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, που ήδη δέχεται Ιταλική βοήθεια σε θέματα εξοπλισμού και εκπαίδευσης.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

*** Internet News ***