Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Νέο βίντεο του Daesh με εορτασμούς για την επίθεση στο Παρίσι.


25-1-16


Ένα νέο φρικιαστικό βίντεο δημοσιοποίησε το Ισλαμικό Χαλιφάτο, στο οποίο γιορτάζει τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι και παράλληλα εκτοξεύει απειλές κατά του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Στο βίντεο διάρκειας 17 λεπτών που φέρει τον τίτλο «Σκοτώστε τους όπου τους συναντήσετε» εμφανίζονται οι εννέα δράστες των επιθέσεων του Νοεμβρίου στο Παρίσι.Οι δράστες ήταν τέσσερις Βέλγοι, τρεις Γάλλοι και δύο Ιρακινοί, υποστηρίζει το βίντεο. Οι άνδρες αυτοί εικονίζονται να διαπράττουν θηριωδίες, όπως να αποκεφαλίζουν ομήρους ή να τους εκτελούν με σφαίρες.


Σε ένα σημείο, εμφανίζονται πίσω από ομήρους «αποστάτες» που στη συνέχεια αποκεφαλίζονται ή πυροβολούνται. «Σύντομα και στο Σανζ Ελιζέ» λέει ο ένας από τους δράστες, ο Σαμί Ανιμούρ.

Το βίντεο αποτελείται μόνο από πλάνα που είχαν γυριστεί πριν τις επιθέσεις και από πλάνα που μεταδόθηκαν από ειδησεογραφικά δίκτυα κατά τη διάρκεια των επιθέσεων - δεν έχει νεότερο υλικό από τις επιθέσεις.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο εμφανίζεται και ο Αμπαούντ, που θεωρείται ο εγκέφαλος των επιθέσεων και είχε σκοτωθεί στην πολύωρη πολιορκία του διαμερίσματος στο Σαν Ντενί μερικές ημέρες μετά τις επιθέσεις.

Στο βίντεο δεν εμφανίζεται ο ακόμη καταζητούμενος Σαλάχ Αμπντεσλάμ.


Μιλώντας στα αραβικά και τα γαλλικά, πολλοί από αυτούς δηλώνουν ότι
 « το μήνυμά τους απευθύνεται σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στον συνασπισμό» υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 2014 πλήττει θέσεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.

Η απειλή συγκεκριμένα για τη Βρετανία γίνεται την ώρα που το πλάνο ζουμάρει σε έναν από τους δράστες την ώρα που κρατά κομμένο κεφάλι και εμφανίζεται ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια ομιλίας του, με το μήνυμα (γραμμένο στα αγγλικά) πως οι «άπιστοι θα γίνουν στόχος για τα σπαθιά μας».

Οι εννέα τζιχαντιστές αποκαλούνται 
 «λιοντάρια που γονάτισαν τη Γαλλία.»Το βίντεο περιέχει και αποσπάσματα από τις επιθέσεις στο Παρίσι και από τις επιχειρήσεις των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας.Στην πρώτη του αντίδραση μετά το βίντεο της ISIS με τους δράστες της 13ης Νοεμβρίου, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε πως «καμία απειλή δεν θα κάνει τη Γαλλία να διστάσει στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας». Τα πλάνα με τους εννέα τζιχαντιστές «δεν κάνουν τίποτε παραπάνω από το να ακυρώνουν τους δράστες των εγκλημάτων» λέει.

«Τίποτε δεν θα μας τρομάξει, καμία απειλή δεν θα κάνει τη Γαλλία να διστάσει σε αυτό που έχει να κάνει στη μάχη κατά της τρομοκρατίας» ανέφερε Ολάντ σε δηλώσεις του στο προεδρικό μέγαρο στο Νέο Δελχί, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ινδία.

«Το μόνο που κάνουν οι εικόνες αυτές είναι να ακυρώνουν τους δράστες των εγκλημάτων αυτών» σημείωσε επίσης.

«Ο λόγος που έλαβα μέτρα για την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ήταν επειδή ξέρω ότι η απειλή αυτή παραμένει και ότι εμείς δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτε, ούτε στα μέσα για την υπεράσπιση της χώρας μας ούτε στις ελευθερίες» πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.

*** Internet News ***