Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

DAVOS 2016 : Η ελίτ συνεδριάζει υπό το φόβο της επανάστασης λέει ο Αlex Jones.


20-1-16
Ο γνωστός δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Alex Jones αναφέρει πως η ελίτ συνεδριάζει στο απομονωμένο Νταβός στην ψηλότερη κορυφή των Άλπεων στην Ελβετία με σκοπό να τερματίσει την Αμερικάνικη μεσαία τάξη. Πάνω από σαράντα αρχηγοί κρατών, 2.500 ηγετικά στελέχη των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του πλανήτη, 14 κάτοχοι Νόμπελ και διασημότητες του θεάματος βρίσκονται ήδη στο χιονισμένο χωριό.Για την ιστορία να τονίσουμε πως το Νταβός είναι δήμος στις ελβετικές Άλπεις. Κτισμένο σε υψόμετρο 1.560 μέτρων, είναι η ψηλότερη πόλη στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελβετίας και το αποτελεί το σκηνικό στο βιβλίο του Τόμας Μαν, «Το Μαγικό Βουνό».

Η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam δημοσίευσε, παραμονές του Νταβός, έκθεση με την οποία θέλει να στρέψει το βλέμμα στην ακραία οικονομική ανισότητα σε παγκόσμιο επίπεδο: Εξαιτίας και των φορολογικών παραδείσων, αναφέρει, οι 62 πλουσιότεροι στον κόσμο διαθέτουν περιουσία ίση με εκείνη του μισού παγκόσμιου πληθυσμού.

Απλά ενημερωτικά η
μέση τιμή συμμετοχής κατ' άτομο ανέρχεται στο ποσόν των 100.000 δολαρίων. Πλέον αυτού του ποσού προστίθεται και η ετήσια συνδρομή κάθε μέλους που είναι 52.000 δολάρια.

Πρόκειται λοιπόν για μια συνάντηση πλούσιων ανδρών. Να τονίσουμε πως τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων είναι κατά βάση οικονομικά ισχυροί άνδρες της Δύσης. Οι ασθενέστεροι οικονομικά χώρες σπανίως έχουν τον λόγο στα εν λόγω συνέδρια. Ακόμα, τίθεται και θέμα ισότητας των φύλων, καθώς το 2015 μόλις το 17% των συμμετεχόντων ήταν γυναίκες.

Ο Αlex Jones πάντως κρούει τον κώδωνα για τον κίνδυνο εξαφάνισης της μεσαίας τάξης στις ΗΠΑ καθώς το αμερικάνικο όνειρο φθίνει και η αύξηση της απασχόλησης είναι ουσιαστικά ένα ψέμα σε σύγκριση με μια ραγδαία αύξηση των εταιρικών κερδών.

Επιμέλεια: Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics

*** Internet News ***