Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τον e-πόλεμο κατά των ισλαμιστών

9-1-16


Τη σύσταση μίας νέας ειδικής επιχειρησιακής ομάδας που θα εργαστεί για την καταπολέμηση της προπαγάνδας που προωθούν το Ισλαμικό Xαλιφάτο και άλλες βίαιες εξτρεμιστικές οργανώσεις μέσω διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η νέα ομάδα θα υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών και στο υπουργείο Δικαιοσύνης και θα συνεργάζεται και με άλλες ομοσπονδιακές και τοπικές υπηρεσίες.

Στόχος της θα είναι «να ενοποιηθούν και να εναρμονιστούν» οι προσπάθειες καταπολέμησης του βίαιου εξτρεμισμού στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα εντείνει τις προσπάθειες του για συνεργασία με διεθνείς συμμάχους – που βρίσκονται εντός και εκτός ξένων κυβερνήσεων – για την προώθηση μηνυμάτων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και άλλων βίαιων οργανώσεων, αναφέρει ο κ. Πράις σε ανακοίνωση του.

Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Brookings του 2015, το Ισλαμικό Κράτος διατηρούσε τουλάχιστον 46.000 λογαριασμούς στο Twitter κατά τη διάρκεια μιας τρίμηνης περιόδου το 2014.


Πηγή:skai.gr

*** Internet News ***