Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Τσίπρας: Μην χάσουμε την ευκαιρία για Grecovery

23-1-16Την ανάγκη να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις τονίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κάτι το οποίο διεμήνυσε και στις επαφές του με τους κορυφαίους παράγοντες και αξιωματούχους στο Νταβός. Πρώτος στόχος όπως σημείωσε είναι να κλείσει άμεσα η πρώτη αξιολόγηση με τους Θεσμούς τονίζοντας πως όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανακάμψει, με αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, την αλλαγή ψυχολογίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Μιλώντας στην Arianna Huffington στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει, αρκεί η πρώτη αξιολόγηση που θα αποτελέσει την έναρξη για τη συζήτηση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, να κλείσει το γρηγορότερο δυνατό. Επισήμανε δε πως δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία που ίσως να είναι και η τελευταία για την Ελλάδα, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, δεν παρέλειψε για μια ακόμη φορά πως να υπενθυμίσει πως είναι δύσκολη η συνεννόηση με διαφορετικούς Θεσμούς Ιδιαίτερα όταν το ΔΝΤ δε φαίνεται να έχει τις ίδιες προσλαμβάνουσες σε σχέση με τις ευρωπαϊκές ιδιαιτερότητες, τόνισε χαρακτηριστικά. «Εύχομαι οι πολλές διαφωνίες και οι αντιθέσεις μεταξύ των θεσμών να μην αποτελέσουν αφορμή για απαράδεκτες καθυστερήσεις που θα ακυρώσουν τη μεγάλη ευκαιρία για Grecovery», επεσήμανε

Από την άλλη πλευρά, στο εσωτερικό μέτωπο, το κυβερνητικό επιτελείο και ο κομματικός μηχανισμός "σηκώνουν τα μανίκια" έχοντας να αντιμετωπίσουν τις έντονες αντιδράσεις για τις επερχόμενες ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις. Δικηγόροι, γιατροί, αγρότες κλπ έχουν προαναγγείλει την συνέχιση των κινητοποιήσεων διαμαρτυρόμενοι για το νέο Ασφαλιστικό.

Την ίδια ώρα οι πιέσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα τελευταία ευρήματα έρχονται να προστεθούν στο εύφλεκτο σκηνικό. Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό βρίσκουν αντίθετο το 73,5% των πολιτών ενώ εφτά στους δέκα φοβούνται πως τα οικονομικά του νοικοκυριού τους θα χειροτερεύσουν μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες, όπως ανέδειξε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, το 85% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένο με τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ δείχνει πως μόλις το 16,5% από την δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ.


http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***