Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Η JP Morgan χαμηλώνει την τιμή-στόχο για το πετρέλαιο

19-1-16Την ώρα που η τιμή του βαρελιού βυθίζεται σε επίπεδα κατώτερα των 30 δολαρίων το βαρέλι, και καθώς άρθηκαν οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, και άμεσα αναμένεται να επιστρέψει στην παραγωγή, η JP Morgan δημοσίευσε την νέα της έκθεση στην οποία επισημαίνεται ότι η πτωτική τάση θα συνεχιστεί λόγω υπερπροσφοράς.Οι αναλυτές της JP Morgan αναθεωρούν τις αρχικές προβλέψεις τους και δίνουν τώρα χαμηλότερη τιμή στόχο. Προβλέπουν ότι το πετρέλαιο τύπου WTI θα διαμορφωθεί στα 31,50 δολάρια το βαρέλι το 2016, πολύ χαμηλότερα από την αρχική πρόβλεψη των 48,80 δολαρίων το βαρέλ. Για το Brent δίνουν τιμ'η-στόχο στα 31,25 το βαρέλι , επίσης αρκετά χαμηλότερα από την αρχική πρόβλεψη για 51,50 δολάρια.

Οι απαισιόδοξες αυτές εκτιμήσεις αντικατοπτρίζουν την μεγαλύτερη του 20% πτώση στην τιμή του πετρελαίου από την αρχή του έτους, εν μέσω φόβων για την παγκόσμια υπερπροσφορά και τις ανησυχίες που δημιουργήθηκαν από την αποτυχία του ΟΠΕΚ να συνεργαστεί για την μείωση της παραγωγής. Μάλιστα σύμφωνα με κάποιες πιο απαισιόδοξες προβλέψεις το πετρέλαιο μπορεί να πέσει ακόμη και στα 10 δολάρια το βαρέλι.

Να σημειωθεί ότι η ραγδαία πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων επηρεάζει παράλληλα και την ήδη επιβαρυμένη οικονομία της Κίνας.

http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***