Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Τουρκία: 'Εκρηξη σε σχολείο στην επαρχία Kilis


18-1-16Έκρηξη σε σχολικό συγκρότημα στην νοτιοανατολική επαρχία Kilis στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία σημειώθηκε τη Δευτέρα, κοστίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον ένα άτομο και τραυματίζοντας πολλούς μαθητές.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έναν νεκρό, μεταδίδονται ωστόσο πληροφορίες και για δεύτερο θύμα. Ασθενοφόρα και διασώστες έχουν σπεύσει στην περιοχή, όπου επικρατεί πανικός, για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

To πρακτορείο Reuters πάντως μεταδίδει ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα κέντρο Υγείας ακριβώς δίπλα από το σχολείο της περιοχής.

Η αιτία της έκρηξης δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, ωστόσο αναφέρεται το ενδεχόμενο ρίψης βλήματος όλμου στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος, με τις αρμόδιες Αρχές να εξετάζουν το σενάριο το βλήμα να εκτοξεύτηκε από το συριακό έδαφος.

O δήμαρχος της επαρχίας Κιλίς, Χασά Καρά, δήλωσε πως στο παρελθόν βλήματα όλμου είχαν πλήξει τμήματα της περιοχής. «Πιστεύουμε πως βλήματα όλμου από τη Συρία έπληξαν τον κήπο σχολείου. Ευτυχώς, τα υπόλοιπα βλήματα όλμου δεν έπληξαν άλλα κτίρια» είπε και ενημέρωσε ότι τα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Οι πρώτες φωτογραφίες από το σχολικό συγκρότημα στην Τουρκία όπου σημειώθηκε έκρηξηΠηγή:Πρώτο Θέμα


*** Internet News ***