Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

To DAESH διεκδικεί την ευθύνη για το χάος στην Τζακάρτα - επί ποδός παραμένει η πόλη


14-1-16


Διαδικτυακά μέσα που πρόσκεινται στους τζιχαντιστές της ISIS υποστηρίζουν πως οι επιθέσεις στην Τζακάρτα διοργανώθηκαν από υποστηρικτές της, και στόχο είχαν ξένους υπηκόους.

Το μήνυμα μεταδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (ώρα Αθήνας), όπως μεταδίδει το Reuters, στο Aaamaaq, έναν από τους προπαγανδιστικούς διαύλους που πρόσκεινται στo DAESH

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο αρχηγός της αστυνομίας της Τζακάρτα Τίτο Καρναβιάν δήλωσε πως η τζιχαντιστική οργάνωση «σίγουρα βρίσκεται» πίσω από τις επιθέσεις.

Οι αρχές της Ινδονησίας, που μίλησαν εξαρχής για τρομοκρατική επίθεση, είχαν στραφεί σε υποστηρικτές του DAESH, όμως εξαιτίας μηνύματος του αρχηγού της («ανταγωνιστικής») Αλ Κάιντα την προηγουμένη δεν μπορούσε να αποκλειστεί πως το μακελειό ήταν έργο της παλιότερης ισλαμιστικής οργάνωσης.

H εικόνα στην ίδια την Τζακάρτα παραμένει ακόμη συγκεχυμένη: Έχουν πέσει νεκροί επτά ύποπτοι ως δράστες, όμως οι αρχές ακόμη παραμένουν σε πλήρη κινητοποίηση, μη γνωρίζοντας εάν υπάρχουν ακόμη ένοπλοι ή καμικάζι που μπορεί να προχωρήσουν σε επιθέσεις.


Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***