Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Στα δικαστήρια πηγαίνει το Twitter την Τουρκία7-1-16

Αγωγή κατά του προστίμου που του επιβλήθηκε από τις τουρκικές Αρχές για κατηγορίες περί «τρομοκρατικής προπαγάνδας» κατέθεσε σε δικαστήριο της Άγκυρας το Twitter, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.


Το τεχνολογικός κολοσσός ζητά την ακύρωση της ποινής, ύψους 150.000 τουρκικών λιρών (περίπου 46.000 ευρώ), που του επέβαλε η τουρκική Αρχή τηλεπικοινωνιών (BTK) τον Δεκέμβριο.

Η BTK κατηγόρησε το Twitter ότι επιτρέπει τη δημοσίευση προπαγανδιστικού υλικού που προαγάγει την τρομοκρατία. Πηγές των «Financial Times» και του πρακτορείου Reuters σημείωσαν πως η υπόθεση συνδέεται με μηνύματα στήριξης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο λογίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ.

Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την τουρκική πλευρά.

Πρόκειται για το πρώτο πρόστιμο που επιβάλλεται στο Twitter από την Τουρκία, παρά το γεγονός ότι το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έχει μπλοκαριστεί πολλές φορές στη χώρα, και βρέθηκε στο στόχαστρο του τότε πρωθυπουργού Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2013.

Πηγή:σκαι.γρ

*** Internet News ***