Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

Αλβανία: Η φιλοξενία 1.000 μουτζαχεντίν στη χώρα στην ατζέντα Κέρι

14-2-16


Τρίωρη επίσκεψη αστραπή πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζόν Κέρι στην Αλβανία.


Στην ατζέντα της επίσκεψης κυριάρχησε το θέμα φιλοξενίας από την Αλβανία 1.000 ακόμα μουχατζεντίν από το στρατόπεδο Lirian στο Ιράκ. Όπως είναι γνωστό η Αλβανία είχε φιλοξενήσει στο παρελθόν άλλους 262 μουχατζεντίν. Για το θέμα αυτό κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν συμφωνήσει, ενώ δεν σημειώνεται καμιά αντίδραση στη χώρα. Τ’ άλλα δύο σημαντικά θέματα για τα οποία ο Κέρρυ επισκέφτηκε τα Τίρανα, είναι η μεταρρύθμιση της αλβανικής δικαιοσύνης, ένα θέμα το οποίο η αμερικανική πλευρά, μέσω του πρέσβη της στα Τίρανα Ντόναλντ Λιου, το έχει πάρει προσωπικά και το τρίτο θέμα είναι αυτό του Κοσσυφοπεδίου, για το οποίο η αμερικανική πλευρά ζητάει περισσότερο ρόλο από τα Τίρανα.

Στα Τίρανα ωστόσο, χθες το εθνικιστικό κίνημα «Ευρυθρόμαυρη Συμμαχία» διαδήλωσε στην κεντρική πλατεία των πρωτεύουσας με βασικό αίτημα ο Κέρι «να μη δώσει το χέρι στους εγκληματίες», χαρακτηρίζοντας έτσι του αλβανούς πολιτικούς που κυβερνούν τη χώρα, αλλά και της αντιπολίτευσης.

Τον Αμερικανό ανώτατο αξιωματούχο υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο των Τιράνων ο πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας Μπουγιάρ Νισιάνι. Στη συνέχεια ο Κέρι συναντήθηκε με τον Αλβανό Υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσιάτι, τον Πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Λιουλεζίμ Μπάσια.Πηγή:skai.gr

*** Internet News ***