Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Δελτίο αναφοράς θεμάτων ασφαλείας - 19.2.2016
Δελτίο αναφοράς θεμάτων ασφαλείας - 19.2.2016


Πολύ μεγάλη ανησυχία υπάρχει σε παγκόσμιες Αρχές, το νέο βίντεο που βρέθηκε σε κτίριο που σχετίζεται με έναν επιτιθέμενο του DAESH που συμμετείχε στο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Το βίντεο απεικονίζει Βέλγο επιστήμονα στον τομέα των πυρηνικών. Το βίντεο έχει συνδεθεί ανεπίσημα με το χαμένο ιρίδιο 192 , που αποκαλύφθηκε μόλις χθες ενώ η απώλεια του καταγράφηκε πολύ νωρίτερα. Ειδικές ομάδες σε συνεργασία με INTERPOL και FBI έχουν αρχίσει πολύ έντονες έρευνες επί του θέματος.

Μεγάλη επιχείρηση σκούπα έγινε στην Βρέμη από την Γερμανική αστυνομία κατά 12 μεταναστών που θεωρήθηκαν ύποπτοι για συμμετοχή σε δράσεις σχετικές με τρομοκρατία. Δεν έγιναν συλλήψεις ακόμα, αλλά κατασχέθηκε ποσότητα ηλεκτρονικού εξοπλισμού και Η/Υ.

Μαρτυρία από τον επίσκοπο Georges Abou Khazen στην Καθολική εκκλησία του Αλέπο αναφέρει πώς δεκάδες πολίτες σκοτώνονται συνεχώς από τους "μετριοπαθείς" αντάρτες (όπως τους αποκαλούν οι ΗΠΑ) ενώ είναι και μέλη σε ομάδες τρομοκρατικές όπως είναι η αλ-Νούσρα και DAESH. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο αλλά και άλλες μαρτυρίες, ο Ρωσικός στρατός προελαύνει σε όλη την πόλη και κάθε περιοχή που απελευθερώνεται από τους φανατικούς Ισλαμιστές, έχει άμεση αποκατάσταση σε δίκτυο ενέργειας και ύδρευσης.

Εκτεταμένη χρήση μη επανδρωμένων σκαφών παρατηρείται από τρομοκρατικές ομάδες στην Μέση Ανατολή αλλά και στο πεδίο μαχών της Ουκρανίας. Τα μη επανδρωμένα χρησιμοποιούνται είτε για παρακολούθηση και πληροφόρηση, είτε ακόμα και για επιθέσεις με IED μηχανισμούς κατά στόχων. Τα περισσότερα εξ αυτών είναι είτε αγορασμένα από το διαδίκτυο, είτε από καταστήματα παιχνιδιών. Στις ΗΠΑ ήδη έχει προταθεί νομοσχέδιο για τα συγκεκριμένα τεχνολογικά gadget να φέρουν μητρώο συνδεδεμένο με τον αγοραστή τους ενώ στα πολύ ανεπτυγμένων ικανοτήτων που πωλούνται ελεύθερα στο διαδίκτυο να εφαρμοστεί οδηγία για kill switch που θα μπορεί να ενεργοποιηθεί από κρατικές αρχές.


Aλέξανδρος Νίκλαν

*** Internet News ***