Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Γαλλία: Δημοσκόπηση φέρνει τον Ολάντ εκτός 2ου γύρου στις εκλογές του 2017


24-2-16
Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε εχθές και έγινε από την εταιρεία Ifop-Fiducial για λογαριασμό των iTélé, Paris Match και Sud Radio αναφέρει πως ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνει σήμερα ποσοστό 16,5% και έπεται του Αλάν Ζουπέ και της Μαρί Λεπέν.

Αναλυτικότερα η δημοσκόπηση η οποία έλαβε χώρα το διάστημα από τις 17 έως και τις 19 Φεβρουαρίου σε 1843 άτομα τα οποία είναι εγγεγραμμένα σε εκλογικούς καταλόγους δείχνει πως ο σε περίπτωση που ο νυν δήμαρχος του Μπορντό Ζουπέ θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2017, θα λάβει 30%, η επικεφαλής του ακροδεξιού εθνικού Μετώπου θα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 27% και ο γάλλος Πρόεδρο Ολάντ συγκεντρώνοντας 16% μένει εκτός του δεύτερου γύρου.


Στη δημοσκόπηση παρουσιάζεται επίσης το ενδεχόμενο να συμμετέχει στις εκλογές και ο πρώην Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Σε αυτή την περίπτωση το Εθνικό Μέτωπο και η Μαρί Λεπέν θα βρεθούν επικεφαλής του πρώτου γύρου με ποσοστό 25% με τον κύριο Σαρκοζί να περνά στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 21%. Και σε αυτό το σενάριο ο Φρανσουά Ολάντ με ποσοστό 18% θα είναι εκτός της μάχης για τη διεκδίκηση της Προεδρίας.


Πηγή:skai.gr 

*** Internet News ***