Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2.2.2016Δελτίο αναφοράς 2.2. 2016


Δίκτυο χρηματοδότησης της Χεζμπολάχ εξάρθρωσαν στις ΗΠΑ οι δυνάμεις των DEA, FBI σε μια προσπάθεια περιορισμού των καναλιών χρημάτων που πάνε στην Συρία και ξοδεύονται στον πόλεμο που διαρκεί εκεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Στην άτυπη σύνοδο κορυφής της λίγκας κατά των φανατικών Ισλαμιστών στην Ρώμη, συζητήθηκαν τα θέματα της επέμβασης στην Συρία, στην προσπάθεια μείωσης των καναλιών χρηματοδότησης του DAESH καθώς και το θέμα του μεταναστευτικού που φέρεται να έχει κάποιες σχέσεις με το θέμα της τρομοκρατίας. Παράλληλα δόθηκε η γραμμή που θα ακολουθήσουν όλες οι χώρες κατά του "Ισλαμικού Χαλιφάτου" , ειδικότερα στην περιοχή της Λιβύης, όπου είναι πλέον πιθανή ακόμα και επέμβαση με στρατεύματα προς υποστήριξη της αναγνωρισμένης κυβέρνησης εκεί.

Αντεπίθεση των Συριακών δυνάμεων που στηρίζουν τον Άσαντ , έχει καταφέρει να κερδίσει αρκετά χωριά και περιοχές βόρεια του Αλέπο. Περίπου 32 νεκροί τρομοκράτες είναι οι απώλειες που ανακοινώθηκαν από την πλευρά του Άσαντ ενώ αντίθετα η πλευρά των τζιχαντιστών αναφέρουν πώς οι 15 ήταν από την πλευρά του καθεστώτος και η δική τους πλευρά είχε μόνο 2 απώλειες μέχρι τώρα.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας ετοιμάζουν οι Γερμανικές Αρχές για το φεστιβάλ ταινιών στις 11.2 μετά τις πρόσφατες εξάρσεις βίας από μετανάστες αλλά και ακροδεξιά στοιχεία. Ο αυξημένος κίνδυνος τέτοιων επιθέσεων όπως αναφέρει και η EUROPOL θα επιφέρει ελέγχους σε αποσκευές και τσάντες αναφέρει ο γενικός διευθυντής ασφαλείας του Βερολίνο, Dieter Kosslick.

Συνεχείς συλλήψεις υπόπτων στην Αυστρία αλλά και σε άλλες χώρες της Ε.Ε που φέρονται να έχουν συμμετοχή σε κύκλους της Τζιχάντ. Οι περισσότερες γίνονται όταν οι ύποπτοι προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα είτε εισερχόμενοι, είτε εξερχόμενοι από τις χώρες προσωρινής καταφυγής τους.


Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας 

*** Internet News ***