Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Ισορροπίες ισχύος, ανάλυση σύγκρουσης (συνέχεια από 26.1.2015)




Για την δήθεν διαφωνία και μάχη από πλευράς κυβέρνησης με Τρόικα και το πόσο "κακοί και απόλυτοι είναι" από πλευράς της Ε.Ε. μια καθαρά προσωπική άποψη βασισμένη σε δεδομένα και γεγονότα ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ.


1. όπως είχα αναφέρει στο κείμενο μου ισορροπίας ισχύων προ ενός έτους περίπου, είναι η ώρα που θα εφαρμοστεί η στρατηγική της Ε.Ε. και θα τελειώσει μια και καλή με κάθε αντιδραστικό στοιχείο που έχει χάσει εντελώς την συνοχή και στήριξη του. ( http://www.geopolitics.com.gr/2015/01/blog-post_271.html )

2. Η κυβέρνηση δεν θα έχει πουθενά να στηριχθεί για ηρεμία και κατά επέκταση και οι Έλληνες που την στήριξαν με ψήφο δύο φορές. Επαναλαμβάνω. ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ.... είτε περάσει είτε όχι μέτρα.. αν έρθουν στην Βουλή πάνε για τελείωμα.

3. Από πλευράς πολιτικών ελιγμών ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ είναι πώς καλύτερα για τον Τσίπρα να το κάνει οικειοθελώς και να φύγει ΠΡΙΝ περάσει μέτρα και αξιολογήσεις. Μόνο τότε ίσως έχει μια πολύ μακρινή ελπίδα να επιστρέψει κάποια μέρα όπως ο ΓΑΠ και αυτό φυσικά με μικρές αξιώσεις.

4. Η επόμενη κυβέρνηση ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΔ... κυρίως γιατί ούτε η ΝΔ είναι έτοιμη ότι και αν λέγεται,.. αλλά δεν θέλει και ο Μητσοτάκης να φορτωθεί όλα τα επίπονα μέτρα άμεσα. Θα υπάρξει κυβέρνηση ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ που θα είναι άνω του 6μηνου σε παρουσία με σύμφωνη γνώμη ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ πλην ίσως ΚΚΕ και ΧΑ λόγω πολιτικής τους.

5. Μεταναστευτικό... το έχουμε χάσει το παιχνίδι από το 2014 με την ανεκδιήγητη παρουσία μιας άσχετης ( ή με σκοπιμότητα) υπουργού που έλεγε διάφορα τραγελαφικά αποδεικνύοντας έτσι και την ουτοπική ιδεολογία που στηρίζουν αρκετοί περί ανοιχτών συνόρων. Είναι η επόμενη καυτή πατάτα που θα διαχειριστεί τόσο μια πιθανή τεχνοκρατική κυβέρνηση , όσο και η επόμενη μετά από αυτήν όποια και αν είναι. Το πρόβλημα για να σταματήσει να υφίσταται θέλει πλέον διεθνείς πράξεις και η Ελλάδα ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙ.

Το πρόβλημα σε αυτή την χρονική στιγμή που είναι η Ελλάδα είναι η ολοκληρωτική απώλεια της ελπίδας και της δυνατότητας διαφυγής από το μνημόνιο με εφαρμογή μεταρρυθμίσεων (που έπρεπε να είχαμε κάνει μόνοι μας εξαρχής) καθώς έχει αναλωθεί κάθε ίχνος αναμονής και υπομονής από τον απλό πολίτη. Θα είναι διπλά ή και τριπλά δύσκολο να πείσει κάποιος πλέον για το οτι μπορεί να γίνει κάτι σωστό με προσπάθεια. Ακόμα και αν αυτός έχει "φρέσκο υλικό και ιδέες" πίσω του , απαγκιστρωμένος από τον υπάρχων πολιτικό κόσμο και ιδεολογία ή καλύτερα αγκύλωση.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας.

*** Internet News ***