Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Στα 43 δισ. δολάρια η εξαγορά της Syngenta από την ChemChina

3-2-16


Η κινεζική εταιρία China National Chemicalσυμφώνησε να εξαγοράσει την σουηδική Syngenta μέσω συμφωνίας 43,7 δισ. φράγκων, την ώρα που η κρατική εταιρία βρίσκεται σε προσπάθεια επέκτασης στις παγκόσμιες αγορές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγορά στην οποία έχει προχωρήσει κινεζική εταιρία.Όπως διαδίδει το πρακτορείο, η ChemChina προσέφερε περίπου 470 φράγκα ανά μετοχή σε μετρητά και μια συμφωνία ίσως ανακοινωθεί ακόμη και αύριο, μαζί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της σουηδικής εταιρίας.

Μέσω της συμφωνίας ο πρόεδρος της κινεζικής εταιρίας Ren Jianxin, θα καταφέρει να μετατρέψει την εταιρία στον μεγαλύτερο προμηθευτή παρασιτοκτόνων και αγροχημικών στον κόσμο, αλλά και να εξασφαλίσει ένα περιουσιακό στοιχείο που εποφθαλμιά η Monsanto.

Μέχρι στιγμής καμία από τις δύο εταιρίες δεν έχει προβεί σε δηλώσεις σχετικά με την συγχώνευση.

Οι τελικές διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και θα μπορούσαν να μην καταλήξουν σε συμφωνία ή να την καθυστερήσουν.

Στα 43 δισ. δολάρια, μια επιτυχημένη εξαγορά θα σηματοδοτούσε τη μεγαλύτερη απόκτηση από κινεζική εταιρία, ξεπερνώντας την αγορά του China Netcom Group από την China Unicom Hong Kong για 29 δισ. δολάρια το 2008.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o κινεζικός όμιλος προσφέρει 465 ελβετικά φράγκα σε μετρητά για κάθε μετοχή της Syngenta, ενώ η συμφωνία εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών και πιθανώς την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία η Syngenta ανακοινώνει και τα οικονομικά της μεγέθη για το 2015.

Η τιμή προσφοράς της ChemChina είναι κατά 24% υψηλότερη σε σύγκριση με το κλείσιμο της μετοχής της Syngenta την Δευτέρα στο χρηματιστήριο της Ελβετίας.


http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***