Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Συριακό: Συνομιλίες με διαμεσολάβηση στη Γενεύη, 70 οι νεκροί στη Δαμασκό

1-2-16
            O Μπασάρ αλ Τζαφάρι, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του συριακού καθεστώτος: Και μόνο η παρουσία στο τραπέζι                                                        θεωρείται μία μικρή επιτυχία (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Τις συνομιλίες υπό διαμεσολάβηση ξεκινούν το συριακό καθεστώς και οι ομάδες της αντιπολίτευσης στο τραπέζι υπό τον ΟΗΕ στη Γενεύη, χωρίς ακόμη να είναι έτοιμες για απευθείας διαβουλεύσεις και ενώ το κλίμα είναι τέτοιο που ακόμη και η προσέλευση θεωρείται μία μικρή επιτυχία.

Την ίδια στιγμή στο συριακό έδαφος, οι νεκροί από το μακελειό με την υπογραφή της ISIS στη Δαμασκό έχουν φτάσει τους 70, σύμφωνα με την οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που συλλέγει πληροφορίες από τον εμφύλιο.

Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, ο ειδικός απεσταλμένους του ΟΗΕ για το Συριακό Στεφάν ντε Μιστούρα θα υποδεχθεί την αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης.

Το απόγευμα, θα έρθει η σειρά της ομάδας που αντιπροσωπεύει την αντιπολίτευση. Η διαδικασία έμμεσου διαλόγου αναμένεται, αν δεν ναυαγήσει γρήγορα, να τραβήξει αρκετούς μήνες με στόχο τη διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη Συρία.

Η ίδια η σύσταση της ομάδας της αντιπολίτευσης (της οποίας επικεφαλής είναι ο Μοχάμεντ Αλούς, του «Τζαΐντ αλ Ισλάμ») ήταν μόνο ένα από τα θέματα που έβαλαν ερωτηματικά στη διαδικασία της Γενεύης ήδη από το ξεκίνημά της.

Η αντιπολίτευση αρνήθηκε να πάρει μέρος μέχρι να υπάρξουν σημάδια καλής θέλησης από το καθεστώς, κυρίως για παύση εχθροπραξιών με θύματα αμάχους.


Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***